full screen background image

Inter D2D – 18.03.2014.

U rubrici Inter dan za danom izdvajamo dva jučerašnja intervjua – Danila D’Ambrosija i Massima Morattija. Inter D2D će sada na privremenu pauzu, vraćamo se početkom travnja…

D’AMBROSIO: NAPORNO RADIM KAKO BIH BIO SPREMAN

Danilo D’Ambrosio dao je intervju Sky Sport 24…

Kako proživljavaš ovaj tjedan i jesi li zamišljao da će sve biti ovako?

Da, ali prije osobne predstave momčad je pobijedila, a kada je tako onda se i pojedinac razvija. Sada moram raditi 100% kako bih dobio potvrdu. Ključni su moji suigrači koji su veličine na i van terena.

Jonathan igra odlično, za tebe nije problem igrati lijevo?

Mogu igrati obje strane, sretan sam što Jonathan i Nagatomo igraju dobro, ali najvažnije od svega je da Inter pobjeđuje.

Sljedeći protivnik?

Svaka je utakmica priča za sebe, Atalanta se može pokazati težom utakmicom od primjerice Fiorentine. Mi moramo dati sve od sebe.

Treće mjesto?

Ja sam došao u Inter bez da sam radio korake koje si nisam mogao priuštiti. Tako i Inter koji je veliki klub mora misliti na najviše ciljeve, ali ako previše o tome razmišlja korak može postati prevelik. Moramo raditi dobre stvari iz nedjelje u nedjelju, a onda ćemo vidjeti.

Može li se razlika u odnosu na vodeće brzo smanjiti?

Predsjednik Thohir je bio jasan, ovo je tranzicijska godina, a to znači da se ciljevi moraju ostvariti prije ili kasnije. Ne smijemo misliti na prošlost iako smo nekoliko bodova prosuli, već moramo gledati u budućnost uz uvjerenje da možemo napraviti rezultat. Momčad je trenutno u formi, ali to je plod svakodnevnog rada.

Što misliš o Mateu Kovačiću?

Mislim da je za svakog mladog igrača bitno imati strpljenja, pogotovo kada se radi o Kovačići, vanserijskom igraču. Na svojoj je poziciji među najboljima u ligi, ali pošto je mlad i ima trenera koji ga može još puno naučiti mora znati čekati.

Reprezentacija?

Kada sam bio u Torinu bio je period kada sam pomislio da bih stvarno mogao dobiti poziv, ali nisam i moram priznati da mi je bilo žao. Sada razmišljam da ću biti presretan ako taj poziv dođe bilo kada.

MORATTI: THOHIR RADI ODLIČAN POSAO

Počasni predsjednik Massimo Moratti razgovarao je s medijima povodom dodjele međunarodnog priznanja “Una vita per il calcio” (Život za nogomet)…

Kako doživljavate udaljenost od Intera?

Mislim da je ispravno prepustiti odluke onom tko je odgovoran. Moram priznati da nemam nostalgiju za tim situacijama i živim više kao navijač.

Zadovoljni ste kako ide?

Da, momčad se popravila, a trener pokazuje svoje vrijednosti. Sviđa mi se jer ulijeva povjerenje, a ono svakako dolazi. Zna to brzo prenijeti na igrače i sada se ti igrači čine onakvima kakvima smo od početka mislili da jesu. Šteta što nisu krenuli ranije, možda se moglo do Lige prvaka.

Kako Vam se sviđa Thohirov rad do sada, pozvali ste ga da bude bliže momčadi?

Jako dobro, iskreno. Sve je bliži problemima momčadi. Sve je više emotivno uključen, ali lucidan u donošenju odluka. Mislim da je prava osoba za Inter, a to svakako nije jednostavno.

Zanetti?

Čujem se s njim svako nekoliko. Trebao je znati što očekivati od novog vlasništva. Čini mi se da je zadovoljen upoznavši Thohira i sada je miran jer vjerujem da će mu povjeriti ono što želi raditi.

Niste se pokajali, nije li Vam došla želja ovih posljednjih dana?

Postoji navika raditi neke stvari koje više ne mogu raditi. Ali s druge strane ne, nema nikakve nostalgije. Samo zadovoljstvo gledanja Intera s novim karakteristikama i blistavom budućnosti.

Smisao dovođenja Vidića?

Nije to loša stvar! Dobar igrač, iskusan, potreban u obrani. Ali to sigurno znači kako odlazi Samuel i to mi je žao jer još uvijek pokazuje koliko je jak. Dobro je gledati okolo iz predostrožnosti i mislim da je Vidić takva kupovina.

Što mislite o Milanu?

Teške su to situacije, nije lijepo komentirati.

Čuju se glasine o Messiju: jeli Vam žao što nisu neka druga vremena pa da se ponovi posao kao s Ronaldom?

Taj je posao imao razlog, bio je velika prilika, a biti će ih i u budućnosti jer tržište ti kad tad to otvori. No ne vjerujem da je Messi prava meta. Nogomet u Italiji se u tome promijenio, izgubio je nešto svoje čari.

Što mislite o konačnoj presudi za Calciopoli?

Definitivno potvrđena krivnja osoba koje su stvorile tu situaciju, taj svijet, tu organizaciju koja je po meni ušla u povijest Intera dok su djelovali, ne kasnije i potvrđuje poteškoće na koje je u tim godinama nailazio Inter. Svi su tada sumnjali, a sada se sve razjasnilo istinom. Mislim da je to jako važno za sve interiste, jer to je jedan od razloga zašto je netko interista i Inter treba izvući pouke iz toga.

Momčad igra dobro u posljednje vrijeme?

Trebalo nam je, Inter je prošao teško razdoblje bez sumnje i zbog promjena. Napokon je i tu sve jasno, momčad je bolje upoznala novog vlasnika koji je predivna osoba. To je smirilo igrače i trenera i sada postoji veće povjerenje u budućnost.

Tko Vas od igrača najviše impresionira?

Nije lijepo isticati imena, ali izdvojiti ću Rolanda, senatore od Triplete, a impresioniran sam Kovačićem koji je u nedjelju odigrao sjajno. Siguran sam kako će i Icardi imati sjajnu budućnost. Naravno da impresije najviše stižu zbog rezultata i nadam se kako će oni biti pozitivni.
2 thoughts on “Inter D2D – 18.03.2014.

  1. nraguz

    Mislim da pitaju upravo zato ne bi li od nekoga izvukli ono što Kovačić zaista misli u ovom trenutku, odnosno jeli OK s ovom situacijom ili želi otići. A pošto je smatran velikim talentom, a ne igra jasno je da je u centru pozornosti medija.

Odgovori