full screen background image

Inter D2D – vikend, Palacio do 2016.

Najvažnija vijest vikenda, osim pobjede u Veroni naravno, potpis je novog ugovora Rodriga Palacija…

PALACIO DO 2016.

Rodrigo Palacio u petak je i službeno potpisao novi ugovor s Interom koji ga sada s milanskim klubom veže do 2016. Linijom nove politike predsjednika Thohira i Palacio je prava na svoj lik i djelo prepustio klubu, kao što je to već napravio Nemanja Vidić. Sada slijedi Fredy Guarin od kojeg će se tražiti isto. Palacio je povodom potpisivanja ugovora rekao: “Presretan sam, san je produžiti s Interom još jednu godinu. Nastaviti ću davati sve od sebe, kao što sam i dosada radio. Hvala klubu i navijačima. Oni sigurno traže da već sutra zabijem u Veroni (smijeh, ali na kraju je zaista i zabio).”

THOHIR: SJAJNA POBJEDA, ČESTITKE OBRANI

Nakon utakmice s Veronom iz Indonezije se oglasio predsjednik Erick Thohir: “Zadovoljan sam igrom i pobjedom. Sretan sam što sam vidio D’Ambrosija na terenu, a čestitam Jonathanu, Ranocchiji, Rolandu i Campagnaru koji su napravili veliki posao natrag. Palacio naprijed daje kontinuitet. Forza Inter!”

AUSILIO: ISPUNITI CILJEVE UZ NAPREDAK

Sportski direktor Intera Piero Ausilio dao je izjavu uoči utakmice s Veronom. Naime, Ausilio je tijekom tjedan putovao po Europi u “lovu” na moguća pojačanja.

“Ako postoji mogućnost da odem pogledati neku utakmicu Lige prvaka ili Europske lige svakako je iskoristim. Dobro je za moj posao, jer pogledam zanimljive igrače. Europska liga nije obavezna za nas, ali želimo tamo stići napredujući i imamo sve da to napravimo. Novi ugovor Guarina? Radimo na tome, sretni smo što je Palacio potpisao, a uvjereni smo kako će to napraviti i Guarin. Uvijek treba vremena, ali optimisti smo. Iturbe? Nije Mazzarrijev miljenik, već igrač kojeg želi puno klubova. Ima sve potrebne kvalitete da zaigra u velikom klubu. Ne mogu davati obećanja koje ne možemo ispuniti, košta puno i druge velike europske momčadi ga prate, a mi moramo ostati u našim financijskim okvirima. Dakle, ne postoji mogućnost da ga dovedemo.”

CASSANO: JA SAM INTERISTA, BRIGA ME ZA OSTALO

Antonio Cassano jučer je u dresu Parme odigrao sjajnu utakmicu protiv Milana na San Siru. Naravno, nije mogao izbjeći zvižduke svojih bivših navijača zbog dva zabijena gola. Na upit svih medija o tome nakon utakmice Cassano je kazao: “Ja sam interista, ponosan sam što navijam za Inter, za sve me ostalo baš briga.” Svojim igrama ujedno bivši igrač voljenog Intera stavlja izbornika Prandellija koji ne računa s njim u vrlo neugodnu situaciju. Jer mediji i javnost sada otvoreno žele Fantantonija u reprezentaciji.

INTERES U ZONI EXPO BEZ INTERA

Kao što je najavljeno prije mjesec dana 14. ožujka je bilo poznato tko se kandidirao za otkup zemljišta u zoni EXPO nakon što ta manifestacija završi 2015. Svoj stadion tamo želi graditi Milan. Naime, Barbara Berlusconi potpisnik je službenog zahtjeva za spomenutim zemljištem. Prvi je to službeni korak za Milanov odlazak sa San Sira. Inter se nije kandidirao, jer kao što je rekao predsjednik Thohir “stadion trenutno nije prioritet, što ne znači da ne razmišljamo o tome.” Sada ostaje opcija ostanka na Meazzi ili novi stadion na nekoj drugoj lokaciji. Mediji kažu, više o tome Thohir će nakon što posloži momčad za sezonu 2014/15.
Odgovori