full screen background image

Na današnji dan 13/03

Milano, 13. ožujka 1895.
Rodio se Luigi Cevenini, talijanski nogometaš i trener. Ovaj napadač je u Interu igrao u 3 navrata, sveukupno 10 sezona u kojima je nastupio 190 puta, zabio 158 golova i osvojio jedan Scudetto. Pripadnik je jedne od najvećih “talijanskih nogometnih dinastija”, budući da su se nogometom profesionalno bavila i njegova četiri brata, koji su također igrali za Inter. Da bi ih se lakše razlikovalo uz ime i prezime svakog od njih, od najstarijeg do najmlađeg, dodijeljen je rimski broj. U skladu s time golgeter Luigi je bio poznat kao Cevenini III. Umro je 1968. godine.

Paramaribo; Surinam, 13. ožujka 1973.
Rodio se Edgar Davids, nizozemski veznjak, kojeg mnogi pamte po dreadlocks-frizuri i zaštitnim naočalama. U Interu se zadržao samo jednu sezonu (2004./05.), u kojoj je zabilježio 23 nastupa, te osvojio Kup Italije.

Nazare das Farinhas; Brazil, 13. ožujka 1974.
Rodio se Marcos Andre Batista Santos, u nogometnom svijetu poznatiji kao Vampeta (nadimak nastao slaganjem portugalskih riječi vampiro~vampir i capeta~vrag). Ovaj veznjak u Inter dolazi u ljeto 2000. godine, da bi ga napustio nakon samo pola sezone. Postigao je jedan pogodak u 8 nastupa.
Odgovori