full screen background image

Inter D2D – 11.03.2014.

Inter je započeo s treninzima ususret utakmici protiv Verone u nedjelju. Intervjue su dali Mauro Icardi i Hernanes, ali s obzirom da su nedavno već o istome govorili za druge medije prenijeti ćemo samo najzanimljivije…

ICARDI: NE BI BILO LOŠE OSTATI OVDJE KAO ZANETTI

Mauro Icardi je razgovarao za Sky Sport 24…

“Teži li mi broj na leđima? Ne, sam sam ga izabrao i ne stvara mi pritisak.” O odnosu s Mazzarrijem: “Imamo odličan odnos od početka. Daje mi savjeta na i van terena, pomaže mi. Imam 21 godinu i moram se u svemu popraviti. Sada treniram jako dobro iako ozljeda prepone još nije potpuno nestala.” O privatnom životu: “Svatko ima svoj život i ako mi netko želi nešto reći slobodan je to napraviti. Upotreba društvenih mreža nije neophodna, ali ja ih koristim od kada postoje. Mislim da u 2014. svatko ima jednu društvenu mrežu.” Usporedba s Balotellijem: “(smijeh) Ovo još nisam čuo. Ponavljam, ja živim svoj život.” Karijera kao Zanettijeva? “Ne bi to bilo loše… Kao dijete sam navijao za Inter i doći ovdje je nešto prekrasno, jedinstvena emocija.”

HERNANES: SLJEDEĆE ĆEMO SEZONE PROBATI NAPASTI NASLOV

Hernanes je dao intervju za Corriere dello Sport…

Koja je dosad tvoja najbolja utakmica u Interu?

Protiv Torina. Ranije sam imao fizičkih problema i dok nisam odlučio stati kako bih izbjegao ozbiljnije posljedice igrao sam, ali ne baš najbolje. Sada je sve gotovo 100% i u nedjelju sam se osjećao dobro.

Jeli uteg to što si prvo veliko pojačanje predsjednika Thohira?

Odgovornost, ali i zadovoljstvo. Ovdje se osjećam kao kod kuće, te nemam straha niti dvojbi: sve će biti dobro. Puno sam radio svih ovih godina da bih stigao ovdje.

Hoćete li se moći boriti za naslov sljedeće sezone?

Probati ćemo.

Vidić će vam pomoći?

Imamo već sada sjajne braniče, ali Vidić ima kvalitetu, zreo je i iskusan dovoljno da bude od pomoći.

Od koga si naučio pucati slobodnjake?

Od Marcelinha Carioce koji je bio stručnjak za to u Corinthiansu, ali i od Juninha Pernambucana i Beckhama.

Bilo je glasina o prelasku u Milan?

Samo glasine, jer moj predstavnik nikada nije dolazio u Italiju na razgovore do siječnja.

Jeli ti žao što nisi došao već 2010?

Tada sam imao desetak zastupnika, svaki mi je nudio svoje. Imao sam predugovor s Interom, ali nije prošlo i potpisao sam za Lazio.

Što ti Inter može dati više od Lazija?

Naslov prvaka. U Brazilu čak i novi prvoligaš može do naslova, dok ovdje to mogu samo Inter, Milan i Juventus. Ostali skoro da ga ne mogu ni sanjati i to me smetalo u Laziju. U Interu nema tih lanaca.

Koliko si vezan za Lazio?

Jako, ako ne igraju protiv nas navijam za njih.

Jesi li pogledao filmić tvog odlaska iz Lazija koji je jako popularan na Youtubeu?

U tim suzama nije bilo ničeg proračunatog. Vežem se za ljude jer vjerujem da su ljudski odnosi jako važni.

SASTAV ZA VERONU

Walter Mazzarri ide ka potvrdi jedanaestorice iz nedjeljne utakmice s Torinom s jednom iznimkom. U momčad će se vratiti Walter Samuel. Umjesto koga, to tek treba vidjeti, a dojam je kako bi to mogli biti ili Andrea Ranocchia ili Hugo Campagnaro s obzirom na izvrsnu formu Rolanda.

INTER – TORINO SEZONSKI REKORD ČISTOG NOGOMETA

U niti jednom prvenstvu u Europi nema niti jedan sat čiste igre. Naime, u 90 minuta utakmice najviše efektivne igre pokazuje se u Engleskoj gdje se igra 56 minuta i 35 sekundi u prosjeku. Druga je Bundesliga gdje je samo četiri sekunde manje čiste igre. Serie A zauzima treće mjesto sa 55’54” dok Španjolska La Liga dosta zaostaje sa svega 53’18” efektivne igre. Još od 2008. Serie A je u porastu, a cilj je doći do sat vremena igre u kojoj nema prekida. Zanimljivo, ove sezone utakmica u kojoj su gledatelji mogli vidjeti najviše nogometa bila je upravo nedjeljna između Intera i Torina. Igralo se 67’10”.
Odgovori