full screen background image

Inter D2D – 10.03.2014.

Ponedjeljak je bio slobodan dan za igrače Intera. No zato su s medijima razgovarali glavni direktor Marco Fassone, predsjednik Erick Thohir i sportski direktor Piero Ausilio. A počele su stizati fotografije putnika Inter Cluba Fedeli koji su bili na utakmici s Torinom u nedjelju…

FOTO: HRVATSKA NA MEAZZI

Ivan Kruezi, naš član s Brača poslao nam je naslovnu fotografiju. Drago nam je vidjeti našu trobojnicu koja se vijorila na Meazzi povodom 106. rođendana, te još jednom potvrdila pravo značenje imena našeg kluba – Internazionalea.
Klikom na fotografiju ispod možete ju vidjeti u većem formatu
DSCN2851

THOHIR: PUNO DOBRIH ZNAKOVA

Erick Thohir još jednom je napustio Milano. Prije odlaska na Malpensu razgovarao je s novinarima ispred hotela u kojem je odsjeo…

Plasman u Europu je blizu, samo bod vas dijeli od Fiorentine. Jeste li zadovoljni?

Kao što sam rekao jučer, bio je to poseban dan u kojem smo željeli dati rođendanski poklon našim navijačima. Lijepa pobjeda, ali nedostaje još 11 utakmica, put je dugačak. Naravno, nadam se da momčad može osvojiti tri boda u svim utakmicama.

Ranocchia je odigrao odličnu utakmicu, jeli dobra ideja možda ga zadržati?

Već smo rekli kako ćemo do kraja sezone procijeniti sve igrače, te odlučiti tko ostaje a koga prodati. Svakako je pozitivno što svi daju sve od sebe za momčad, jer mi im svima želimo najbolje, ali i da daju sve od sebe. Dobar je znak i to što je Andreolli igrao jednako dobro kao Ranocchia. Dobro je da se žele međusobno natjecati za dobrobit Intera.

Esteban Cambiasso također može biti važan u budućnosti? Ugovor mu ističe u lipnju…

I s Palaciom razgovaramo o produljenju. Važno je uzeti u obzir predstave Cambiassa: igrao je odlično kao što igra i Samuel. No na kraju sezone ćemo procijeniti sve, a ne samo njih. I mlade, jer želimo stvoriti momčad za sljedeće tri sezone i stoga je važno planirati više od jedne sezone.

Jeli istina da se zanimate za Hernandeza iz Manchester Uniteda?

Mislim da je dobar igrač, ali nismo razgovarali ni s njim ni s Torresom.

FASSONE: MAZZARRI JE NAŠ STUP, OKO NJEGA GRADIMO MOMČAD

Generalni direktor Intera Marco Fassone jučer je razgovarao za radio Anchi’io sport…

Inter je odao počast Grande Torinu koji je svoju posljednju službenu utakmicu odigrao baš protiv crno-plavih?

Drago mi je kako to naglašavate, jer željeli smo 106. rođendan posvetiti sjećanju na tu momčad s obzirom da je u proteklim tjednima to sjećanje bilo oskvrnuto.

U kojoj je fazi projekt Intera i kakva budućnost čeka Zanettija?

U tranzicijskoj smo godini, došli smo do kraja sjajnog ciklusa s velikim igračima koji su sve osvojili i kojima ističu ugovori. Zajedno sa sportskim direktorom i trenerom pocjenjujemo situaciju. Od sljedeće sezone službeno počinje novi ciklus za koji zamišljamo da će biti isti kao onaj od 2006. do 2010. Svaki klub prolazi razdoblje obnove, kao trenutno United ili Juventus prije novih naslova. U ovim mjesecima predsjednik je dokazao kako ipak ne primjenjuje američki model u svemu gdje se sve mijenja čim stigneš. Ima mekani, ali isto tako vrlo odlučan pristup. Još mu treba par mjeseci da sve posloži na organizacijskom nivou. Što se tiče kapetana Zanettija predsjednik se s njim sastao više puta, a neki dan mu je zagarantirao mjesto u Interu bude li on to želio. Sada želi da se koncentrira na teren kako bi nam pomogao plasirati se u Europu iako ne igra u prvom sastavu.

Cambiasso je bio jedan od najboljih u nedjelju?

Tu se svi slažemo. Kada je u formi na toj poziciji je presudan. Njegova inteligencija je vanserijska, zna predvidjeti stvari unaprijed i ima sjajan osjećaj za poziciju. Ma, nepotrebno je uopće trošiti suvišne riječi za njega.

Hoće li se pažljivo birati igrači ili će se ulagati u vrhunska imena?

Predsjednik razmišlja o uravnoteženoj momčadi koja će imati prosjek oko 26 godina. Dakle, dovoditi ćemo i velikane kao Vidića, ali i mlade nade koje će imati prilike učiti od takvih veličina uz taktičku viziju Mazzarrija.

Dojam je kako navijači ipak očekuju nešto više od Mazzarrija?

Ne znam očekuju li više od Mazzarrija ili od momčadi, ali ono što sam od njega vidio u Napoliju dokaz je kako je odličan trener. Jedan od najboljih s kojima sam radio, sjajno prenosi svoje taktičke ideje na igrače. U delikatnoj smo situaciji, nije lako treneru voditi igrače kroz radikalnu promjenu u klupskoj strukturi. Ako pogledamo drugu milansku momčad vidimo da se događa slična stvar, promjena u vrhu trese čitav ambijent, nema mirnoće među igračima. Mazzarri je napravio najviše što se moglo, ima potpuno povjerenje kluba.

Mazzarri je u ovom trenutku revolucije rekao kako su svi na ispitu. Jeli on na ispitu, ili on ispituje i kako Thohir gleda na talijanske igrače?

Mazzarri je stup oko kojeg gradimo momčad. Svaki put kada je ovdje predsjednik se sastaje s njim i razgovara o momčadi. Talijanski igrači? Ime našeg kluba sve govori, ali moramo imati četiri Talijana i četiri igrača iz našeg pogona, dakle osam da bismo mogli igrati europske kupove. Znači moramo imati Talijane, ako ni zbog čega onda zbog pravila.

AUSILIO: MAZZARRI OSTAJE, A DOVODIMO NAPADAČA I DVA VELIKANA

Piero Ausilio dao je intervju La Gazzetti dello Sport iz kojeg je najvažnije sljedećih par rečenica: “Mazzarri ostaje u Interu, a dovesti ćemo jednog napadača i još dva velika igrača. Snaga Thohira je entuzijazam: zna kamo odvesti Inter.”

NAVIJAČI INTEROVE ZVIJEZDE

Inter želi ujediniti sve navijače na svijetu. Nije to mali projekt, ali s obzirom na današnju tehnologiju nije niti tako težak. Osnovno je imati vlastiti račun/account na službenoj stranici www.inter.it u kojem je upisana vaša adresa.

U sekciji “INTERISTI” na stranici postavljena je Google mapa svijeta koja je do sada pokazivala sjedišta svih registriranih Inter Clubova svijeta s osnovnim podacima. Od 106. rođendana dodana je još jedna verzija mape gdje su pokazani svi individualci registrirani na stranici. Kako bi vaša zvijezda zasjala na mapi trebate se prvo upisati/login. Zatim kliknuti na “LA MIA STELLA”, provjeriti da je upisana adresa točna, označiti polje u kojem odobravate korištenje vaših podataka, te na kraju kliknuti “ACCENDI LA MIA STELLA”. U roku 30 minuta vaša zvijezda s vašim nadimkom/nicknameom će se pojaviti na mapi na upisanoj adresi.
2 thoughts on “Inter D2D – 10.03.2014.

Odgovori