full screen background image

Inter D2D – 04.03.2014., Zanetti: Nemam zahtjeva, radio bih bilo što

Inter se vratio treninzima uoči utakmice s Torinom. Javier Zanetti dobio je još jedno priznanje, a sve djevojke koje u nedjelju budu na Meazzi povodom “Dana žena” čeka nekoliko povlastica…

ZANETTI: NEMAM ZAHTJEVA, RADIO BIH BILO ŠTO

Javier Zanetti dobio je nagradu za Fair Play od Fiorentine. Tom prilikom Interov kapetan odgovorio je na novinarska pitanja…

Moraju te vezati lancima da te zadrže na klupi?

Moram biti iskren i reći kako je moj prvi cilj bio vratiti se da budem od koristi za momčad, da se dobro pripremim nakon teške ozljede. Sada sam odlično, na raspolaganju sam treneru i kada bude smatrao da je pravi trenutak staviti će me u igru.

Ovaj trofej je neka vrsta nagrade za kraj karijere?

Tako izgleda (smijeh). U ovom trenutku moja budućnost nije najvažnija, već ona kluba koji se nakon ove sezone mora plasirati u Europu. Tek nakon toga ću s klubom razgovarati kako bismo shvatili što je najbolje za Inter. Nema žurbe i nema nikakvih problema s novim predsjednikom kako sam čuo da se priča. Dapače, stalno razgovaramo s velikim idejama i na kraju sezone ćemo procijeniti što je najbolje za svih.

Imate li zakazan sastanak?

Ne, jer nema žurbe. Moguće je da još razgovaramo kada se vrati, ali sada je najbitnije što bolje završiti prvenstvo.

Vidiš li se samo u Interu, daleko od Mourinha?

Odmah sam opovrgnuo takvu mogućnost iako sam u odličnim odnosima s njim. Moja veza nakon 20 godina u Interu ostati će zauvijek bez obzira što će se dogoditi u budućnosti.

Što misliš o nedosuđenim jedanaestercima?

Jako mi je to čudno, nadamo se da ćemo imati više sreće u posljednjim utakmicama.

Što ćeš tražiti od predsjednika Thohira?

Nemam nikakve zahtjeve, ne očekujem ništa kao što neki pričaju, to ne postoji. Mnogi od vas me poznajete godinama i znate da sam ja otvoren i dostupan raditi bilo što za dobrobit ovog kluba.

Tvoj odnos s Mazzarrijem?

Jako dobar.

Hoćeš li nešto reći Juanu nakon kazne?

Žao mi je što smo izgubili igrača kao on, jer jako nam je važan, a posebno za preostale utakmice.

JONATHAN: JOŠ UVIJEK CILJAMO LIGU PRVAKA

Cicero Jonathan razgovarao je za Sky Sport 24: “Zadovoljni smo napravljenim u Rimu. Znali smo da tamo možemo dobro odigrati, ali to sada moramo zaboraviti i okrenuti se Torinu. Čeka nas teška utakmica protiv vrlo kompetitivne momčadi. Šteta što nemamo na raspolaganju sve igrače zbog reprezentativnih obveza, ali trener nam je odličan i znati će prilagoditi rad tome. D’Ambrosio umjesto mene? Ne znamo još, ali ako bude tako ja ću biti na raspolaganju treneru i momčadi.” O Mazzarriju kaže: “Strašan je trener, meni jako važan. Naučio me dijagonali i zatvaranju u fazi obrane. Radio je na mojoj psihološkoj spremi, dao mi povjerenje i da mi do znanja da mogu igrati.” O mogućnosti igranja za Italiju? “Kada bi me Prandelli pozvao odazvao bih se, jer nisam imao mogućnosti obući dres Brazila. No sve zavisi od izobrnika.” Koji je cilj Intera? “Još uvijek Liga prvaka, ali prihvatiti ćemo Europsku ligu. Inter mora sudjelovati u jednom od dva natjecanja.”

INTER U NEDJELJU ČASTI ŽENE

Inter će povodom utakmice s Torinom u nedjelju proslaviti svoj 106. rođendan. Međutim, sve djevojke koje budu prisutne na stadionu u nedjelju imati će priliku dodatnih beneficija povodom “Dana žena” 8. ožujka.

“Inter je ženska momčad…” pisao je Gianni Brera, a klub u nedjelju za sve žene priprema:
– Poseban prijem unutar stadiona, kada se prođe prva kontrola
– 20% dodatnog popusta na sve ženske proizvode u službenim trgovinama Intera unutar stadiona.
– Besplatan ulaz u muzej cijeli dan

ORIALI: AUSILIJU BI TREBAO JEDAN INTERISTA

Gabriele Oriali, bivši igrač i funkcioner Intera putem intervjua za Tuttosport kandidira se za poziciju u Interu: “Nakon 30 godina u klubu Inter je postao moja obitelj. Ako Thohir bude zvao prihvatio bih bez oklijevanja. Ako ne, nastaviti ću navijati.” Zašto je otišao, objašnjava: “Odnos između Brance i mene narušio se u posljednjoj godini, jer smo imali različite ideje. Prije toga smo sjajno surađivali, a to pokazuju rezultati. Nakon Triplete klub je donio odluku s kojom se očito nisam slagao, ali koju sam uz žal poštivao, jer sam mislio da zaslužujem ostati na svojoj poziciji. Nije bilo tako i razišli smo se. Nije mi to dobro leglo.” Trenutna situacija u tom sektoru i odgovor na pitanje može li Ausilio to raditi sam: “Ima iskustvo u pregovorima, radio je i sa mnom i sa Brancom, dobro poznaje omladinske pogone, stručnjak je za međunarodni nogomet, tako da mislim da izbor nije loš. Iako smatram da u velikom klubu kao Inter mora imati nekoga unutra s kim bi se mogao suočavati svaki dan. A ako je taj interista onda još i bolje.”
Odgovori