full screen background image

Inter D2D – vikend

Ništa se još ne događa u Interu, treninzi za nedjelju i Torino još nisu niti krenuli, reprezentativci su otputovali na kratka okupljanja, a Walter Mazzarri već ima ogromnih problema sa sastavom…

JUAN RISKIRA SUSPENZIJU

Ukoliko disciplinska komisija FIGC-a odluči upotrebiti TV snimke sigurno je kako će Juan Jesus radi udaranja Romagnolija laktom u rebra dobiti nekoliko utakmica suspenzije. To je toliko sigurno da u Interu već računaju na takav rasplet. Walter Samuel u Rimu je dobio isključujući žuti karton što znači kako niti njega neće biti protiv Torina. Stoga dvije trećine obrane Mazzarri sada mora “izmisliti”. Jasno, kandidati su Campagnaro i Ranocchia, iako se spominje ubacivanje Andreollija. S obzirom da udarni trojac Rolando – Samuel – Juan Jesus nisu još izgubili utakmicu veliki će teret biti na leđima njihovih zamjena. Napominjemo i kako ista sudbina vjerovatno čeka Rominog De Rossija zbog udaranja Icardija, ali njemu je već stigla jedna službena kazna. Naime, zbog tog nesportskog poteza Cesare Prandelli nije pozvao Rominog dokapetana u reprezentaciju.

TAIDER: SMETA MI ŠTO NE IGRAM

Saphir Taider dao je izjavu čim je stigao na reprzentativno okupljanje Alžira. “Prvi put ove sezone mi se dogodilo da nekoliko utakmica u nizu nisam zaigrao. No to je tako kada igraš u velikom klubu. Smeta mi to, jer ambiciozan sam i želim igrati svaku utakmicu 90 minuta. Ne osjećam pritisak i želim raditi kako bih se izborio za takav status. Sretan sam što sam u  Milanu gdje mogu jako napredovati. Belfodil? Čujemo se, dobro mu je u Livornu i vjerujem da će tamo pokazati koliko vrijedi.”

PALACIO: ZA SVJETSKI NASLOV KIDAM REPIĆ

Rodrigo Palacio još u petak je razgovarao za Tuttosport. Izdvajamo najzanimljivije…

Jeli Fiorentina bila utakmica preokreta sezone?

Bez dvojbe je to najbolja utakmica koju smo odigrali ove sezone. Tome treba dodati važnost kluba protiv kojeg smo to ostvarili i još na njihovom terenu. Bilo bi idealno uvijek tako igrati.

Što se dogodilo nakon Božića?

Moj je prosjek kao u proteklim sezonama. Nisam zabrinut, prilike dolaze, a to je najbitnije. Kada imaš prilike doći će i golovi.

Mazzarri te usporedio s Cavanijem. Jeli ponekad prevelika velikodušnost hendikep?

Tako igram, ne mogu to promijeniti… Možda je mislio na to da oboje dosta radimo za momčad. Meni nije najvažnije zabiti, već da Inter pobijedi.

Bi li bio neuspjeh ne plasirati se u Europu?

Naš je cilj završiti što više na tablici. No i ja smatram da moramo igrati Europu.

Što nedostaje ovom Interu da dođe na razinu Juventusa?

Vrijeme. Oni imaju definiranu igru, dugo su zajedno i trener je tu već nekoliko godina.

Samo vrijeme?

Dobro, treba još ponešto.

Priznaj koliko si puta sanjao onaj gol petom u derbyju?

Puno puta, jer to je gol petom pred kraj utakmice, i to derbyja kojeg gleda cijeli svijet.

Jeli najvažniji u tvojoj karijeri?

Ne mislim, zabio sam u finalu Kupa Liberadores, ali u Italiji je daleko najvažniji.

Hoćeš li potpisati novi ugovor?

Još se nismo dogovorili, ali razgovaramo. Mislim da će se sve dobro završiti.

Znači optimist si?

Da, jer ja ga želim potpisati, a Inter želi da ga potpišem.

Ostaje li ideja kraja karijere u Boci Juniors?

Da, želim se vratiti u Argentinu, ako je moguće u jednu od ekipa za koje sam igrao. Tko će me željeti u tom trenutku ne znam, ali Boca je veliki klub i možda tada za mene ne bude mjesta.

Zamišljaš li Inter bez Zanettija?

Bilo bi čudno, Inter je zbog njega popularan i u Argentini. Izaći na teren bez njega nešto je čudno, teško mi je to i zamisliti.

Ako ti daju kapetansku traku?

Nisam ja za to. Bio sam kapetan u Genoi, ali nemam te kvalitete. Smatram da se kapetan rađa.

Bi li odrezao repić u zamjenu za naslov svjetskog prvaka?

Mogao bih, ali prvo trebam ići u Brazil.

HERNANES: TKO OBRAĐUJE ZEMLJU OČEKUJE ŽETVU

I Brazilac Hernanes razgovarao je s medijima u petak, uoči utakmice s Romom. Za razliku od Palacija koji je govorio sa torinskim sportskim dnevnikom, Hernanes je govorio za milansku La Gazzettu dello Sport. Izdvajamo najzanimljivije…

Dvije utakmice i dvije pobjede, već se priča o Interu ovisnom o tebi?

Malo je rano, zar ne? Ne volim se osjećati presudnim, zanima me što mogu dati momčadi na terenu i van njega. Mogu dati puno, jer sam stigao na vrhuncu i sa željom da ostavim traga.

Što te se dojmilo kod Mazzarrija?

Ništa ne uzima zdravo za gotovo. Kada idemo igrati znamo sve o protivniku i što svaki od nas mora raditi.

Što najbolje radi Hernanes?

Najviše volim igrati u veznom redu, jer volim se i vraćati, ukrasti loptu, pomoći momčadi, stalno se kretati i napasti šesnaesterac iz pozadine kako bih mogao slobodnije pucati. Kao polušpic moraš čekati loptu, a ispred obrane si daleko od protivničkog gola.

Bar u jednom sličiš Ronaldu koji je jednako dobro pucao desnom i lijevom. Ti?

Ma dajte… desnom.

Svjetsko prvenstvo 2010. si propustio za dlaku, dva bi bila previše?

Svakako, vjerujem da će biti mjesta u reprezentaciji za mene ovaj put. Nisam zato odabrao Inter, ali mi svakako može pomoći.

Osjećaš li se Prorok samo zato što čitaš Bibliju i često ju citiraš?

Karakteristika proroka je imati duhovnu disciplinu i poduzimati duhovne akcije koje su u kontrastu s generalnim mišljenjem. Na njima je u ljudima otkriti duhovnost, jer to je manje dogmatično od vjere. Po tome sam prorok, volim ljudima blizu sebe dati do znanja da imaju bolju stranu za koju ni ne znaju.

Jeli istina da si na ormariću napisao: “Čovjek koji samo priča, a ništa ne poduzima isto je kao oblak koji ne donosi kišu”?

Nisam to napisao, ali to je rečenica iz Bibilije koju sam citirao.

Kakvu kišu želiš donjeti Interu?

Onaj koji obrađuje zemlju očekuje žetvu. Nadam se da će Inter zahvaljujući i meni ponovno početi žeti: pobjede.

AUSILIO: TRAŽIMO IGRAČE KOJI ODGOVARAJU NAŠIM POTREBAMA

Sportski direktor Intera Piero Ausilio prije utakmice s Romom dao je par izjava u vezi transfera: “Nakon Vidića stiže Sagna? Uvijek me pitate od transferima (smijeh), pratimo igrače koji odgovaraju našim potrebama. Gledamo okolo kako bismo mogli aktivno djelovati za par tjedana. Eto’o? To me nasmijalo, jer njegov agent ima ured jako blizu našeg u Milanu, pa sigurno radi toga nije trebalo ići u London. Međutim, mislim da tu nema nikakve mogućnosti. Doveli smo Bottu, Hernanesa i D’Ambrosija i ideja je nastaviti tom linijom. Znamo što nam treba i takve igrače tražimo.”

SOLIDARNOST S ROMINOM CURVOM SUD

Navijači Romine Curve Sud žestoko su prosvjedovali protiv nametnutih im sankcija zatvaranja njihove tribine na Olimpicu pa je poslije utakmice s Interom bilo i ozljeđenih. Interova Curva Nord koja je bila prisutna na utakmici u Rimu pridružila se navijačima Rome, te su iz solidarnosti šutjeli cijelu utakmicu ističući jedino transparente protiv FIGC-a.
Odgovori