full screen background image

Mazzarri: Pristup je bio ispravan

Nakon utakmice Rome i Intera u 26. kolu Serie A izjave su dali Esteban Cambiasso, Cicero Jonathan i Walter Mazzarri…

Cambiasso: Zbog sezone koju prolazimo bitno je analizirati i igru koju pružamo svaku utakmicu. Moramo biti zadovoljni, jer odigrali smo jako dobro na terenu velike momčadi. Ova je utakmica drugačija od Firenze, danas je bilo teže, ali potvrdili smo dobro napravljeno tamo. Jeli moja budućnost jasna? Jasno mi je kako mi se ne sviđaju izmišljotine: između mene i Intera uvijek će sve biti jasno, bez obzira kakva će budućnost biti. Puno sam čitao i čuo na tu temu, ali nisam se još sastao sa klubom i predsjednikom. Inter će uvijek biti komad mog života bez obzira što će se dogoditi sljedeće godine, ili za dvije, pet, deset. Uvijek ću Interu biti na raspolaganju, u drugoj ulozi možda. Ove sezone se dogodio trenutak kada smo stali sa razvojem. Nakon iznenađujućeg starta osjetili smo odgovornost i obvezu koju donosi ovaj dres. U sred smo projekta koji se tek rađa. Utakmice s početka podigle su očekivanja iznad onog što se možda realno trebalo očekivati. U posljednje vrijeme ponovno smo napredovali, potvrđuju to predstave danas i u Firenzi, mogu reći da nastavljamo s rastom.

Jonathan: Mazzarri je rekao da sam bio jedan od najboljih na terenu? Zahvaljujem mu. Šteta zbog konačnog rezultata, zaslužili smo nešto više. Prvo smo poluvrijeme odradili jako, jako dobro i imali prilike za zabiti. Trener je na poluvremenu rekao da igramo odlično i da trebamo što prije zabiti. Nismo uspjeli i sada to moramo sljedeću utakmicu. Raditi ćemo dobro ovaj tjedan kako bi bili solidniji sljedeću utakmicu. Roma je bila jednako dobra kao mi. Mi moramo popraviti zadnji pas. U nedjelju nas čeka Torino i neće biti lako, solidna su momčad s odličnim igračima naprijed. Moramo igrati isto kao u Firenzi i danas. Kada igramo doma svi čekaju u svom prostoru i onda nas pokušavaju dobiti na kontre. No mi računamo na podršku navijača. Danas smo dopustili samo Pjaniću da bude u prilici, ali jedina mana bila je što nismo uspjeli zabiti. Odigrali smo odličnu utakmicu, po meni jednu od najboljih ove sezone uzimajući u obzir kvalitetu protivnika i to da smo igrali na njihovu terenu. Moramo uzeti sve dobro od danas i prenjeti to na utakmicu s Torinom.

Mazzarri: Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, nedostajao je samo gol. Zadovoljan sam kako je momčad igrala na najtežem terenu, zajedno s Juventusovim. Došli smo igrati, u godini izgradnje zadovoljan sam kako su igrači pristupili utakmici. Zadovoljan sam napravljenim do sada, mislim da nam zbog nesretnih epizoda nedostaje pet-šest bodova, imamo manje nego bismo trebali. Vraća mi se primjerice utakmica protiv Genoe. Alvarez mi je na poluvremenu rekao da ima problem, vuče to od Juventusa i poslao sam Hernanesa na zagrijavanje. Žao mi je bilo izvaditi Alvareza, jer je igrao dobro, ali nisam želio riskirati. Kada pogledamo posljednje remije kod kuće bio je dosta gol da dobijemo. Protiv Cagliarija smo pogodili gredu. Bilo je utakmica s 14-15 kornera za nas koje nismo dobili. Uvijek nam je nedostajalo da je stavimo unutra, ali što se igre tiče momčad je odlična. Ubacio sam Bottu jer smo se mučili u De Rossijevoj zoni, a Icardi i Palacio nisu više mogli i mislio sam da Botta igra između linija. U drugim utakmicama je bio bolji, danas je trebao iskoristiti kretanje Palacija i bokova. Icardi se također kretao odlično, ali ima manje minuta u nogama od Palacija pa sam se odlučio izvaditi njega. Guarin je igrač koji si povremeno uzme pauzu, ali svi golovi u posljednje vrijeme stigli su od njega. Ponekad izgubi previše lopti, a danas mu je nedostajao posljednji pas. Takav je igrač, radimo s njime na tome da mu se to ne događa. Ove godine je već puno napredovao, igrao je skoro i drugu špicu. Ide na bljeskove, danas nije imao sreće da asistira ili da pogodi prema golu. Ja sam za tehnologiju koja bi pomogla sucima donjeti ispravnu odluku. Suci bi morali što manje uvjetovati ishod utakmice. Nije jednostavno, to znam, ali nešto bi se moglo napraviti.
5 thoughts on “Mazzarri: Pristup je bio ispravan

  1. Icardi9

    Posle svaka utakmica on spominje ti 5-6 boda!!! Sledeca sezona mora se svi rivali paziti Inter sa Walterom atakuje na trece mesto, posto sada on konstruise momcad,Jonathan MVP sezone.. ali buduce.

  2. JimiHumu

    Zadovoljan sam kako je momčad igrala na najtežem terenu, zajedno s Juventusovim.??? MAgare jednoo sram te bilo!Pljuje guarina? najjaceg igraca trenutnoo naravnoo uz handanovica za kojeg smatram ( da je zalosnoo sto brani u ovaj danasnji INTER)! A nzm da lii se sjecate sta je STRAMA (neiskusni)napravio juventusu prosle god na njihovom terenuu!! A ovaj magarac dosa je po bod u romi??? STRASnoo.

Odgovori