full screen background image

Mazzarri: Moramo biti konkretniji naprijed i koncentriraniji natrag

Trener Intera Walter Mazzarri održao je press konferenciju uoči utakmice 26. kola Serie A između Rome i Intera. Izdvajamo najzanimljivije…

Jeli lakše pripremati utakmice kao protiv Cagliarija ili kao protiv Rome?

Kada neka momčad igra na dva moguća rezultata od tri onda je pristup sasvim drugačiji. Nogomet je spektakl, ali u takvim utakmicama ga možeš vidjeti tek kada zabiješ gol. S Romom će biti drugačije, jer to je momčad koja će željeti dominirati.

Jeli Hernanes spreman?

Vrlo je nesebičan, kada igra ne štedi se. Ali kada se tako istroši ne može dobro trenirati. Odmorili smo ga protiv Cagliarija, a sutra ide s nama. Ipak, još moramo vidjeti hoće li igrati od prve minute, krenuti sa klupe ili pak na njoj ostati cijelu utakmicu.

Jeli Vas iznenadio instant uspjeh Garcije u Seriji A?

Ne, pokazao je već da je dobar trener, a Roma je za razliku od prijašnjih godina složila sjajnu momčad. Svi zajedno stoga rade odličan posao. Prije je Roma igrala lijep, napadački nogomet, ali je primala puno golova. Kada na kraju pogledaš tablicu gledaju se bodovi. A igrajući tako puno se bodova izgubi. Garcia je uspio dati ravnotežu, vidi se to iz statistike o obrani koja je najbolja u ligi.

Koliko ste ljuti što još niste vidjeli Inter kakav želite?

Premotavam sve dosada odigrane utakmice, analiziram. Da je bilo više koncentracije natrag i više bezobrazluka naprijed imali bismo više bodova. Neke smo bodove i nesretno ispustili i sigurno je da postoji žal zbog svega toga, ali ostaje još 39 bodova u igri i nadam se da će nam ići u korist. No moramo biti konkretniji naprijed i koncentriraniji natrag. Iako se to ne vidi po rezultatima, ja vidim napredak i zadovoljan sam onim što radim.

Thohir je rekao da želi s Vama razgovarati kako bi shvatio idu li Vaše ideje u liniju s njegovim projetkom. Mislite li da je to samo formalni sastanak ili ćemo čekati svibanj?

Sve je to normalno, a bolje je da govori predsjednik kao glava kluba. Već smo si rekli puno stvari, ali nisu naravno za javnost. Ne želim još pričati o budućnosti, trebamo još vidjeti koga potvrditi za sljedeću sezonu. Ne možeš puno toga u nogometu unaprijed programirati.

Ima li još mjesta za Cambiassa i Zanettija?

Jasno da ima, ali ja moram procijeniti. Ima nas puno i želim raditi pravi izbor.

Zanetti međutim nije kročio na teren od 9. siječnja. Što se promijenilo, jeli nespreman, neadekvatan za bok, slabiji od Kuzmanovića u veznom redu? Mi koji pratimo Inter dugo godina nismo navikli da Zanetti zbog tehničkog razloga sjedi na klupi sedam utakmica u nizu.

Jasno je kako brzina s godinama opada, a imao je i tešku ozljedu. Povrh toga, ima igrača koje moram procijeniti za sljedeću sezonu. Zanetti mi je najmanji problem, jer s njim imam sjajan odnos. Pomaže mi motivirati druge, uvijek je prisutan.

Što se suđenja tiče jeli bolje buniti se ili ne?

Ja sam uvijek samo komentirao viđeno i to objektivno. Kada sam vidio snimku nakon Firenze odmah sam rekao da je naš gol bio zaleđe. Klub se bunio prije par mjeseci, zajedno sa mnom, ali od tada nismo poduzimali mjere. Sad što o tome pričaju drugi mi u Interu ne možemo kontrolirati. Probali smo oboje, buniti se i šutjeti i ne znam što je bolje, vidjeti ćemo.
2 thoughts on “Mazzarri: Moramo biti konkretniji naprijed i koncentriraniji natrag

  1. J.Zanetti4

    “Da je bilo više koncentracije natrag i više bezobrazluka naprijed imali bismo više bodova.” – u prevodu imamo suplju odbranu (sa 3 nazad) i nekreativan napad (jer napadamo sa Nagatomom i Jonathanom koji su defanzivci)
    MAZZARRI JE DEBIL, A TO SE VIDI I U SLUCAJU “ZANETTI”… ZAR JE MOGUCE DA GA NIKAKO NE UVODI U IGRU???

Odgovori