full screen background image

Inter D2D – 27.02.2014.

Najznačajnija vijest za Inter jučer je stigla od pravnih izvora…

CURVA NORD BEZ SANKCIJA

“Poništene su sankcije koje su trebale zatvoriti drugi zeleni prsten stadiona Meazza. Savezni sud FIGC-a objavio je kako je prihvatio dvije žalbe od FC Internazionalea:

1) zatvoriti drugi zeleni prsten na jednu utakmicu zbog događaja na utakmici Torino – Inter od 20. listopada 2013.

2) zatvoriti drugi zeleni prsten na jednu utakmicu zbog događaja na utakmici Napoli – Inter od 15. prosinca 2013.”

Iako je kazna bila za dvije utakmice, a trebala se aplicirati već na derbyju, sada je službeno kako kazne uopće neće biti. Svoj komentar na odluku dao je generalni direktor Intera Marco Fassone: “Jasno da smo jako zadovoljni odlukom suda. Sada se nadamo da će i drugi klubovi koji su se našli u istoj situaciji profitirati od ove odluke. Često su povici u gostima djelo malobrojnih osoba, dok se kazne apliciraju na cijele sektore u domaćim utakmicama. To, zajedno sa povezivanjem pojedinaca sa cijelim sektorom bio je temelj naše žalbe. Sada ćemo moći igrati pred našom publikom. FIGC je ovom odlukom pokazao dobar primjer.”

ROLANDO: MOJA ŽELJA ZA BUDUĆNOST JE JASNA

Portugalski branič Rolando jučer je razgovarao za Sky Sport 24: “Sretan sam u Interu, igram puno, nije lagana sezona, ali meni je dobro ovdje.” O Mazzarriju kaže: “Dao mi je povjerenje i ja nastojim dati sve od sebe kako bih igrao.” Kao cilj naveo je najmanje plasman u Europu. O predsjedniku je rekao: “Riječ predsjednika uvijek je važna za igrače. Tek je započeo i uči što znači biti predsjednik Intera. Siguran sam da će napraviti prave stvari.” O nedosuđenom jedanaestercu 27 uzastopnih utakmica u Seriji A: “Čudno, nikada mi se to nije dogodilo. Mi svejedno moramo dati sve kako bi napravili svoje.” O preporođenom Guarinu: “Isti je kao uvijek, ali s motivom više. Vidio je koliko ga cijene navijači i koliko ga mi želimo uz sebe.” Za svoju budućnost naravno nije siguran i kaže: “Teško je to pitanje, nastojati ću pomoći do kraja, a onda ćemo vidjeti. Izabrao sam doći ovdje bez obzira što sam imao druge ponude, stoga je jasno koja je moja želja.”

JUAN: ZADOVOLJAN SOBOM, ALI NISAM JOŠ NA VRHUNCU

Juan Jesus dao je intervju rimskom Il Messaggeru gdje je većinom odgovarao na pitanja o Romi. Mi izdvajamo ostala…

Hernanesu je ovo derbi, jeli vam dao kakve savjete kako pobijediti Romu?

Puno razgovaramo, jer smo oboje Brazilci, ali nismo pričali o utakmici. Inter zna opasnosti žuto-crvenih. Znamo što je potrebno da im se suprostavimo.

Jeli to za Inter još jedna utakmica preokreta?

Tražimo kontinuitet na posljednje rezultate. Ako pobijedimo možda neće biti utakmica preokreta, već mogućnost davanja kontinuiteta onome što radimo.

Igrao si 23 utakmice, za Mazzarrija si nezamjenjiv. Kakav je vaš odnos?

Zaista dobar. Trener mi se često obraća. Jedan sam od najmlađih i blizak mi je, daje mi puno savjeta. Stalno mi ponavlja da ostanem koncentriran.

Kako ocjenjuješ svoje predstave?

Zadovoljan sam. Baš zato što mi Mazzarri daje toliko povjerenja. A da bih mu zahvalio moram igrati dobro. Nisam još na vrhuncu i zato nastojim biti još bolji.

INTER VAN FFP, SLIJEDE SANKCIJE

Nakon što je UEFA-ina komisija za financijski fair play pročešljala Francusku, te najavila kazne PSG-u i Monacu sada dolazi red na Serie A. A u njoj najgore stoji upravo Inter: “Inter je u posljednjoj godini Morattija akumulirao gubitak od 79,8 milijuna eura što zajedno s gubicima iz 2012. donosi 157 milijuna minusa. Uz klauzulu koja klubovima dopušta da od gubitaka za 2012. oduzmu plaće i troškove na potpisanim ugovorima prije 1. lipnja 2010. dolazimo do 67 milijuna eura gubitka što je i dalje dosta više od dozvoljenih 45. Što se tiče 2013. gubici su još veći, a poveznice s klauzulom nema jer su manje-više svi aktualni igrači potpisali svoje ugovore nakon 2010. Sada je na Thohiru da dokaže komisiji da su poduzete akcije smanjenja troškova. Sankcija će biti, ali trebale bi biti dosta blage. Stoga možda i nije loše da se Inter ove sezone ne nalazi u natjecanjima UEFA-e. Ako se plasira u europske kupove sljedeće sezone sankcije ne bi nastupile u lipnju, već tijekom samog natjecanja. Ono što pak ozbiljno brine je što će i 2014. završiti sa oko 70 milijuna eura minusa pa bi kumulativni gubitak narastao na 150 milijuna što je trostruko više od dozvoljenog. Time Inter u Euro sezoni 2015/16 riskira sljedeće sankcije: uskraćivanje premija od europskih natjecanja, nemogućnost korištenja novih igrača te sezone u europskim natjecanjima, ograničenje broja prijavljenih igrača za Europu.”

PLAĆE BIVŠEG UO INTERA DALEKO OD VRHA

Mnogi su se pitali koliki postotak Interovih troškova otpada na plaće Morattijevog Upravnog odbora koji je bio daleko najbrojniji u Seriji A sa 15 članova. Iznos je zanemariv, tek 0,3% su njihove plaće utjecale na zaradu kluba. Njih 15 zajedno imalo je plaću od 600 tisuća eura. Sada je sasvim jasno kako je većina bivšeg Upravnog odbora tu sjedila zbog strasti prema Interu, a ne zbog biznisa.

Usporedbe radi čak je pet klubova svoje članove UO plaćalo više od Intera. Napoli je predvodnik, gdje je pet članova dobivalo 5,08 milijuna eura što je iznosilo 4,3% troškova kluba. Juventus je svoju 10-oricu plaćao 4,02 milijuna eura s udjelom u troškovima od 1,47%. Treći je Milan sa 0,74% udjela u troškovima uz sumu od 2,05 milijuna za devet članova. Odmah slijedi Roma koja je platila 1,96 milijuna uz 1,5% udjela u trošku. Prije Intera je još i Fiorentina sa 850 tisuća eura za 1,13% udjela u svom trošku. Inter je bio na razini Sampdorije, Torina i Udinesea.
One thought on “Inter D2D – 27.02.2014.

Odgovori