full screen background image

Bedy Moratti: Ljubav se ne može ugasiti

Sestra bivšeg predsjednika Massima Morattija i počasna predsjednica Centro Coordinamento Inter Club Bedy Moratti dala je kratki intervju za Tuttosport prilikom proslave godišnjice Inter Cluba Imbersago…

Možemo reći kako je ovo Vaš “domaći” Club?

Što se mene tiče, apsolutno. No i ukupno gledano moja je obitelj vezana za ovaj Club. Osobno poznajemo dosta članova, a oni se stariji još sjećaju mog oca Angela i večeri koje su zajedno organizirali.

Možete li objasniti povezanost vaše obitelji i Inter Clubova?

Ideja stvaranja Inter Clubova bila je od mog oca i njegovih suradnika. Stoga su Inter Clubovi integralni dio kluba. Sjećam se da smo u prvim godinama imali časopis u kojima su izlazile inicijative i događaji svih Inter Clubova.

Kako opisujete vezu vaše obitelji i Intera?

Jedna velika ljubav.

Jeli istina kako ste se naljutili na brata kada je odlučio prodati većinski paket?

Naljutila se nisam, ali bilo mi je žao. Bilo mi je žao i njega, jer bila je to bolna odluka. No ne zaboravimo kako je obitelj Moratti još uvijek dio Intera, iako ne više s većinskim udjelom. Uostalom naša ljubav prema ovim bojama toliko je duboka da se ne može ugasiti samo tako.

Što možete reći o vezi Indonezije i Intera?

Jako prate talijanski nogomet. Kada smo bili na turneji 2012. i kada je Zanetti gostovao u jednoj emisiji, gledalo ju je 10 milijuna ljudi. Lokalni Inter Club je prvog dana imao 5.000 upisa. Pjevaju “Milano siamo noi, solo noi”, na talijanskom. A naglašavam kako je ta turneja bila 2012., dosta prije pokazivanja interesa Ericka Thohira za kupnju kluba.

Jeste li istovremeno i Vi pomislili na napuštanje funkcije počasne predsjednice CCIC-a?

Niti najmanje. Imam namjeru nastaviti još dugo. Ovu poziciju držim uz iznimno zadovoljstvo i još dugo želim ostati bliska s Clubovima, kao što je to oduvijek radila moja obitelj. Kao što sam već rekla, ljubav prema Interu ne prolazi promjenom vlasnika.

Slažete li se s onima što kažu da je ljubav interiste prema svom klubu potpuno drugačija od osjećaja koje navijači drugih klubova imaju prema svojima?

Nema dvojbe. Interista je drugačiji od drugih, ja bih dodala i srećom. Poseban je. Pati dugo godina s Interom, ali na kraju doživi prekrasno zadovoljstvo.
3 thoughts on “Bedy Moratti: Ljubav se ne može ugasiti

Odgovori