full screen background image

Inter D2D – 26.02.2014., Vidić potpisao

Predsjednik Thohir sinoć je napustio Milano nakon brojnih sastanaka: s Nikeom, s bankama, s Massimom Morattijem… Jedino što nije stigao je najavljeni sastanak s kapetanom Zanettijem. Kaže, uz ispriku da dolazi ponovno za dva tjedna kada će naći vremena za razgovor o budućnosti Zanettija u Interu. Neki izvori kažu kako će u prijestolnici Lombardije, ali i nogometa biti već danas kako bi završio neke sastanke s bankama…

VIDIĆ POTPISAO

Srpski branič Nemanja Vidić jučer je prema La Gazzetti dello Sport u prisustvu Piera Ausilija i svog managera u Londonu potpisao trogodišnji ugovor s Interom. Dogovorena plaća je 2,8 milijuna eura godišnje s opcijom rasta do 3,3 milijuna. Isto tako Vidić će, kako je najavio predsjednik Thohir, biti zaštitno lice Intera na azijskom tržištu. Sva prava imidža kapetana Manchester Uniteda idu Interu. Službena objava transfera dogoditi će se nakon uzvratne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Olympiakosa.

ANDREOLLI: INTER VELIKA LJUBAV

Gost emisije Inter Channela Inter NOS ovaj je tjedan bio Marco Andreolli. Evo najzanimljivijih izjava…

“Svakako da sam imao idole, jasno je da moraš uzimati savjete, ali nikada ne smiješ pokušati kopirati nekoga, već biti svoji. Kada sam tek došao tu su bili Materazzi, Cordoba i Samuel, izvrsni primjeri.” Put ga je odveo u razne krajeve, a koji je ostavio najveći dojam i gdje se najviše razvio kaže: “Sva su iskustva bila važna, ali mislim da sam najviše napredovao u Veroni.” Idol iznad svih: “Nažalost, naš je odnos trajao kratko, ali imao sam sreću bar to malo vremena poznavati osobu kakvu je jako teško naći u nogometu, Giacinta Facchettija. Imao je jasne vrijednosti, iako je kao ja malo govorio. No kada bi progovorio bile su to prave riječi. Govorim li ja u svlačionici? Da, ali ne puno. Na terenu? To je druga stvar.” Privatni život: “Nisam oženjen, ali ne volim pričati o privatnom životu. Imam djevojku i to je sve što ću reći.” Odnos s klubom: “Od kada sam se vratio navijači su pokazali nevjerovatnu ljubav, ali ne samo oni: doktori, oružari, fizioterapeuti, vi u Inter Channelu. Prošlo je osam godina od kada sam otišao do danas.” Slobodne teme koje otkrivaju malo više od zatvorenog Andreollija: “Da nisam nogometaš bio bih arhitekt, bio sam započeo studij. Brighi u Romi i Bentivoglio u Chievu su suigrači s kojima sam ostao najbolji. Novinare bih upitao na što misle kada daju ocjene igračima. Strast za mene je nogomet. Moja mana je sramežljivost i tvrdoglavost. Najbolji igrač svijeta je Cristiano Ronaldo trenutno, mislim da je najkompletniji za moderni nogomet. Inter? Velika ljubav.”

ALARMANTNO NISKA ZARADA OD STADIONA NA DAN UTAKMICE

Manchester United od stadiona zaradi 127 milijuna eura po utakmici. Juventus, Milan, Inter i Roma zajedno zarade 104,4 milijuna eura. U Italiji Juventus vodi sa 38 zarađenih milijuna na jedinom stadionu u Italiji koji je u vlasništvu kluba. Prije izgradnje Juventus Stadiuma zarada je bila malo više od 10 milijuna eura. Milan zarađuje 26,4 milijuna, a Inter i Roma po 20.

Barcelona i Real Madrid inkasiraju po 120 milijuna, Arsenal 108, a Bayern i Chelsea po 80 milijuna eura po domaćoj utakmici. Čak i klubovi manjeg blazona, ali sa modernim i punim stadionima zarađuju trostruko ili barem dvostruko više od talijanskih velikana. Kao Borussia Dortumnd ili PSG. Procjena je da zbog izostanka modernih zdanja u Italiji Serie A za konkurencijom zaostaje 700 milijuna eura svakog vikenda.

INTER 13. NA UEFA-INOJ LJESTVICI

Prije dva dana ažuriran je novi poredak UEFA-e. Na čelu je Barcelona koju slijede Bayern i Real Madrid. Najbolje pozicionirani talijanski klub je Milan na 10. poziciji dok Inter drži čvrsto 13. mjesto. Juventus je 24., Roma 31., a Napoli 55.

SASTAV ZA RIM

Walter Mazzarri računa na Hernanesa za njegov osobni subotnji derbi u Rimu. Vjerovatno će zauzeti Alvarezovu poziciju. Isto tako, u početni sastav trebao bi se vratiti Cambiasso, dok bi Icardi trebao startati umjesto Milita. Ostalo ostaje nepromjenjeno u odnosu na utakmicu s Cagliarijem.
One thought on “Inter D2D – 26.02.2014., Vidić potpisao

Odgovori