full screen background image

Inter D2D – 25.02.2014.

Utorak u Interu obično znači povratak treninzima u Appiano Gentileu, ali i prilika medijima da dođu do prvih izjava nakon vikenda…

THOHIR: SVIĐA MI SE DE BOER, ALI NE ŽELIM GA U INTERU

Mediji su iskoristili posljednji dan boravka Ericka Thohira u Milanu, te je nakon opsežnog intervjua za Corriere dello Sport jučer razgovarao s Rai Sportom, Sportmediasetom, Sky Sportom i s Inter Channelom. Svima je ponovio dio rečenog u velikom intervjuu, ali dotaknuo se još nekih tema…

“Jako mi se sviđaju Messi kao igrač i De Boer kao trener. Mislim da je napravio sjajne stvari u Ajaxu. No to ne znači da ga želim u Interu, pitanje je bi li bio adekvatan za Inter. Sada imamo Mazzarrija i puno povjerenje u njega.”

“Zanetti? Ne mogu još pričati o njegovoj ulozi dok se ne sastanem s njim. U Interu ima puno prilika. Imamo globalnu strategiju i on bi mogao imati ulogu, ali rano je za govoriti o tome.”

“Vučinić-Guarin? Vjerujem potpuno svom rukovodstvu. U tom smo trenutku shvatili kako razmjena ne bi išla u našu korist financijski i stoga smo odustali. Sada s Guarinom i Hernanesom imamo jedan od najjačih veznih redova.”

Isto tako, bez obzira što je bio rezerviran s kritikama na suđenje, Erick Thohir je službeno uložio protest FIGC-u zbog suđenja na štetu Intera, te je Marcu Fassoneu naredio da isto napravi sa AIA-om, talijanskim savezom sudaca.

GUARIN: SPREMAN DOŽIVOTNO OSTATI U INTERU

Fredy Guarin nakon odličnih predstava u posljednje vrijeme napokon je i progovorio za medije…

“Siječanjsko me iskustvo puno toga naučilo, kao čovjeka prvenstveno. Ponovno mislim samo da dam što više za Inter, miran sam i dobro radim. Tada sam upoznao mnoge osobe i bilo je to pozitivno iskustvo, iskustvo za budućnost. Zbog toga sam morao raditi još više, jer su navijači od mene očekivali više, pa sam želio uzvratiti. Moram odgovoriti ljudima koji su napravili sve da ostanem tu i malo pomalo to radim. Želio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svima koji su me spriječili da napravim odluku koja bi bila protiv mog vlastitog uvjerenja i sada mislim samo o Interu.”

“Ugovor? Da, s predsjednikom sam razgovarao o obnovi ugovora. Već godinu dana pričamo o tome, a mislim da ćemo ga ubrzo potpisati. Da mi sada Thohir ponudi doživotni ugovor s Interom ne bih mislio niti sekunde.”

“Mazzarri? Puno, jako puno mi je pomogao i smirio kako bih mogao davati još više.”

D’AMBROSIO: NAPRAVIO SAM PRAVU ODLUKU

Danilo D’Ambrosio također se obratio medijima prigodom prezentacije Gazzetta Cupa. “Prvi sam put čuo toliko zvižduka, bili smo na Juventus Stadiumu: strašna emocija, izabrao sam slavni dres i napravio pravu odluku. Koji je moj dječački idol? Maicon. Nadraži u Interu? Zanetti, tome čovjeku ne možeš uzeti loptu.” Na pitanje zašto ne igra kaže: “Morate pitati trenera, on odlučuje, a ja maksimalno treniram da bih bio bolji. Što mi nedostaje? Mazzarri je bio jasan, moram još malo pričekati i prihvatiti njegove savjete. Radi puno s bekovima, posebno sa mnom. Kada bude mislio da sam spreman ja neću razočarati.”
One thought on “Inter D2D – 25.02.2014.

Odgovori