full screen background image

Zanetti od ljeta s Mourinhom u Chelseaju?!

Nevjerovatna vijest dolazi u popodnevnim satima. Jose Mourinho nudi Javieru Zanettiju ono što ne može dobiti u Interu…

Kapetan Intera Javier Zanetti već je odbio ponudu jednog azijskog kluba, a Sky Sport danas donosi vijest kako ima i ponudu Chelseaja da se od ljeta pridruži londonskom klubu. Jose Mourinho bi mu dao priliku da igra još jednu sezonu u kojoj bi ujedno postao desna ruka Special Onea za pregovore i dovođenje novih igrača. Od 2015. Zanetti bi ostao isključivo u managerskoj ulozi.

To ne znači kako će Zanetti prihvatiti ponudu, ali razmišlja jer shvatio je kako ne ulazi u planove Waltera Mazzarrija i ne želi oko toga dizati buku. Posebno nakon nedavnih protesta navijača. Bezbroj puta izjavio je kako želi ostati u Interu, ali Thohir mu očito još nije ponudio mjesto u managementu. Ostanak u Interu vjerovatno bi značio i oproštaj od igračke karijere unatoč želji da odigra još jednu sezonu. Razgovor s predsjednikom Intera vjerovatno će se dogoditi upravo ovog vikenda.

Iako nije sigurno na koga se odnosi Zanettijev prijatelj Federico na svom je Facebook profilu objavio sljedeće: “Ako se preselim u London tko će me posjetiti? Tamo bi trebao biti jedan moj prijatelj.” Jeli prijatelj baš Zanetti saznati ćemo uskoro.
5 thoughts on “Zanetti od ljeta s Mourinhom u Chelseaju?!

  1. Io.Sono.Interista

    Želio bih da se ovo dogodi. Ima više razloga za to, a naš trenutni trener je sigurno jedan od najvažnijih razloga. Taj čovjek je svima u zadnje vrijeme postao omča oko vrata. Ne razumije veličinu kluba i dojma sam da nikada neće shvatiti.
    Zanetti je legenda, njegova vjernost je dokazana i neupitna, ali šamaranje kakvo proživljava u posljednje vrijeme (kao i još neki igrači(ne)) od strane Mazzarri je beskrajno bezobrazno. Vjerujem da će Thohir učiniti sve da zadrži Zanettia jer on razumije njegovu važnost iz moralnih i marketinških vrijednosti, no ipak neka kapetan odluči. Zaslužuje najbolje.

  2. Dexter

    Mazzari je već više puta pokazao da je najobičniji provincijski trener koji ne razumije gdje je došao raditi. O Mazzariju također puno govori i to što svakodnevno sudjelujući u treninzima ne vidi, ili možda ne želi vidjeti koliko Zanetti znači ekipi i što bi imali s njim iznova redovito na terenu.
    A što se tiče Thohira on je prvenstveno poslovni čovjek kojega, ma što govorio, ima bit da ni najmanje ne zanimaju klubske institucije u bilo kojemu obliku i kojemu se izgleda živo j..e što će biti sa Zanettijem kad (ako) ovoga ljeta objesi kopačke o klin. Za sad se čini da niti on (kao ni Mazzari u svome djelokrugu) ne vidi koliko bi Zanetti značio klubu i nakon završetka igračke karijere. U stvari, kad bolje razmislim, dragi naš predsjednik će morati još jako puno truda uložiti nebi li uvjerio navijački korpus da mu je bar donekle jasno što je to u stvari od Morattija kupio.

Odgovori