full screen background image

Inter D2D – 20.02.2014., Thohir: Još nije gotovo za Vidića

Kada u Milano sleti Erick Thohir svi drugi akteri u Interu padaju u sjenu. Tako je i ovaj put, kako je obećao svakim krajem mjeseca dolaziti će u Milano…

THOHIR: JOŠ NIJE GOTOVO ZA VIDIĆA

Već u zračnoj luci Malpensa Thohir je odgovorio na nekoliko pitanja…

Jeste li zadovoljni kako ide?

Uzeli smo puni plijen u posljednje dvije utakmice i momčad je sada dobra. Postoji veća ravnoteža. Zahvaljujući Walteru Samuelu obrana je postala solidnija.

Što mislite o Hernanesu?

Naš je napad prije imao samo opcije po bokovima, dok sada možemo napadati i kroz sredinu.

Što možete reći o Vidiću?

Ne mogu reći ništa nego da je napravljeno 90% posla. Kada bude 100% objaviti ćemo. Nemojte da govorim unaprijed, dok stvar nije skroz dovršena.

Što možete reći momčadi kako bi ih motivirali za sljedeću utakmicu?

Ništa, neka uživaju i odigraju najbolje što mogu. U nogometu postoje usponi i padovi, a mi moramo biti zajedno uvijek. Sada je dobar trenutak i ne želim stvarati pritisak igračima. Neka se zabavljaju.

Što mislite o činjenici da ste previše daleko?

Imamo posrednike, čujemo se svaki dan, a taj će sistem postati još bolji u sljedećim mjesecima. Napravili smo 80% od planiranog i dobro nam ide.

Imate novog partnera umjesto Roeslanija?

Još nikoga, Barki je u Indoneziji (smijeh).

Hoće li biti još promjena nakon odlaska Brance?

Mislim da je Branca pomagao momčadi dugo vremena i došlo je vrijeme za promjene. Zahvaljujemo se Branci, ali neće biti više promjena, to mjesto drži Ausilio.

MISTER X JE LAWRENCE BARKI

Otkriven je identitet novog partnera Ericka Thohira u International Sports Capitalu. Dionice koje je ostavio Roeslani pripasti će Lawrenceu Barkiju, sinu 43. najbogatijeg Indonežanina, vlasnika carstva rudnika ugljenom Harum Energyja. Lawrence je stari Thohirov prijatelj. Objava se očekuje na sastanku Upravnog odbora Intera ovog vikenda, jer Barki je najavljen za nedjeljnu utakmicu Intera i Cagliarija u društvu predsjednika.

CAMPAGNARO: IMAO SAM I DRUGIH PROBLEMA OSIM OZLJEDE

Za Mediaset je govorio Hugo Campagnaro…

Važnost pobjede protiv Cagliarija: Značila bi dodatno dizanje morala kako bismo igrali još slobodnije i uvjerljivije. Bolje smo, treniramo većim intenzitetom, konkurencija nas samo potiče.

Vlastita forma: Ponovno se osjećam mirno i dobro. Bilo je drugih problema osim ozljede koji su me kočili, ali sve se vraća u normalu. Kada nisi siguran u mjesto u početnoj postavi daješ još više, a bliži se Svjetsko prvenstvo pa je to dodatni motiv. Izbornik Sabella me poznaje, moram samo igrati kako znam jer ti u nogometu nitko ništa ne poklanja.

Thohir na stadionu i promjena vlasništva općenito: Dodatni poticaj da nastavimo na uspjehe protiv Sassuola i Fiorentine. O promjeni vlasništva ne razmišljamo, koncentrirani smo samo na teren.

Ciljevi: Živimo dan po dan, cilj je još daleko.

Slučaj Icardi – Milito (naime, djevojka Icardija poslala je Mauru video čestitku za rođendan u kojoj je i slika navijača koji para Militovu fotografiju): Nema slučaja, nikakvog problema u svlačionici. Njih dvoje su već razgovarali o tome. Nikakve loše namjere tu nema.

SASTAV ZA CAGLIARI

Yuto Nagatomo nije odradio sve treninge ovog tjedna zbog povišene temperature, pa će uz vjerovatno Cambiassa umjesto Kuzmanovića u nedjelju u prvoj postavi na mjestu Japanca zaigrati Danilo D’Ambrosio. Ostalo bi trebalo biti kao u Firenzi.

NOVI STADION ILI EKSKLUZIVA NA SAN SIRO

Jučerašnji Corriere dello Sport navodi kako će krajem ožujka biti sazvan još jedan sastanak Upravnog odbora Intera od strane predsjednika Thohira kako bi se odobrio semestralni budžet, ali na kojem bi se trebalo razgovarati i o stadionu. Do tada bi vlasnik Intera trebao imati jasnu sliku potencijalnog profita i troškova koji su potrebni za izgradnju novog stadiona kao i onih u slučaju zadržavanja “ekskluzive” na San Siro. Sigurno je samo da Inter i Milan ne žele međusobnu aukciju za prostor EXPO-a.

INTER NA TERENIMA NFL-A

Drugi po redu Guiness International Champions Cup odigrati će se nadolazećeg ljeta u SAD-u. I ovaj put Inter je potvrdio sudjelovanje. Natjecanje je po skupinama čiji će se pobjednici odmjeriti u finalu. U skupini s Interom još su Real Madrid, Manchester United i Roma, dok drugu skupinu čine Milan, Liverpool, Manchester City i Olympiakos. Prvu utakmicu Inter i Real Madrid igraju 26. srpnja u 17 sati (1 iza ponoća 27. srpnja po srednjeeuropskom vremenu) na stadionu Arizona Cardinalsa “University of Phoenix” u Glendaleu. Potom s Manchester Unitedom 29. srpnja u 19 sati (1 iza ponoća 30. srpnja po srednjeeuropskom vremenu) na stadionu Washington Redskinsa “FedEx Field” u Landoveru. Posljednju utakmicu u skupini s Romom Inter igra 2. kolovoza u 13 sati (19 po srednjeeuropskom vremenu) na stadionu Philadelphia Eaglesa “Lincoln Financial Field” u Philadelphiji.
Odgovori