full screen background image

Inter D2D – 19.02.2014.

U Interu je jučer bio dan intervjua. Walter Samuel, Samir Handanović i Zdravko Kuzmanović razgovarali su s medijima…

SAMUEL: NE MISLIM NA BUDUĆNOST

Walter Samuel bio je gost emisije Inter Channela Inter NOS. Izdvajamo najzanimljivije…

Savjeti mladima: U svemu što radim dajem sve od sebe. Mislim da doprinosim momčadi i smatram da je naša uloga jako važna. Trenirati mlade? Da, volio bih raditi s djecom jer im možeš prenjeti iskustvo nogometa. U Seriji A su već sazreli igrači. No zasada ne razmišljam o trenerskoj karijeri, još želim igrati. Položio sam za trenera mladih uzrasta, radio sam tezu kolektivne obrane. Ne znam što ću, sada živim dan po dan.

Suigrač u karijeri s kojim se najviše slagao: Puno puta su mi postavili to pitanje i doveli me u neugodnu situaciju. S mnogima je bilo odlično, s Cordobom i Burdissom, s Materazzijem. I s Luciom smo činili lijep tandem. Mislim da ako surađuješ možeš igrati s bilo kim.

Fizička sprema: Dobro radimo i mislim da su svi koji su igrali ove sezone bili spremni. Imamo samo jedno natjecanje i moramo uvijek dati maksimum. Ja sam se već nakon Udina osjećao dobro i čekao priliku od trenera. Igrajući samo jednom tjedno velika je borba za početni sastav.

Kapetanska traka: Bio sam vrlo emotivan, nisam sanjao da će mi se dogoditi. Biti kapetan Intera nešto je prekrasno iako znam da sam ja nosio samo traku jer Kapetan je samo jedan, Javier Zanetti.

HANDANOVIĆ: U BUDUĆNOSTI SE VIDIM SAMO U INTERU

Samir Handanović razgovarao je za Sky Sport 24…

Pobjeda u Firenzi: Ne znači još ništa, svakako da bilo koja pobjeda daje više entuzijazma, ali ne znači ništa. Nešto se promijenilo, ali po meni ne previše.

Entuzijazam oko Hernanesa: To je sigurno, kad god netko novi dođe stvori se entuzijazam, ali više izvana nego unutra, jer mi nastavljamo jednako raditi.

Primljeni gol u Firenzi: Nema se tu što pričati, pogotovo ne ja. Zadovoljan sam utakmicom, a greška se može dogoditi. Uzimam ga kao sve druge golove koje sam primio, ali ne vraćam se unatrag, već mislim na sljedeću utakmicu.

Treće mjesto moguće ili samo san: Nadamo se da je san koji se može ostvariti.

Savjet Icardiju: Ne sviđa mi se savjetovati, mogu mu samo reći da nastavi zabijati kao u nedjelju.

Ocjena obrane: Kao vratar za mene je bilo koji broj primljenih golova previše, ali sa trojicom otraga ja se dobro snalazim. Tako smo igrali i u Udinama. S Mazzarrijem se osjećam odlično, bitno je biti profesionalac, raditi za momčad i slijediti naredbe trenera.

Dolazak Vidića: Ne poznajem ga, ali njegova karijera govori za njega. Može biti pojačanje, ali ne mogu govoriti o igračima koji nisu u Interu.

Interes Barcelone: Godi li mi? Naravno da mi godi, svakome bi. Ali što je bilo bilo je, sada sam ovdje.

Budućnost: Vidim se u Interu. Da, samo u Interu.

KUZMANOVIĆ: NISAM RAZMIŠLJAO O ODLASKU

Zdravko Kuzmanović u posljednje vrijeme vrlo je popularan u medijima. Ovaj put razgovarao je za RAI Sport…

“Sada igram više. Bili smo u teško trenutku, ali utakmica protiv Fiorentine je bila važna. Sada moramo tako nastaviti. Ne želim postavljati ciljeve, sada želim pobjedu protiv Cagliarija.” O Hernanesu kaže: “Donio je dodatnu kvalitetu i iskustvo.” Na upit o odlasku u Milan: “Nisam nikada pomislio otići iz Intera.” Kakav je odnos s Mazzarrijem? “Jeli težak? Radi jako puno i zna što želi. Fizički smo sjajno spremni. Jako sam zadovoljan. Počeli smo sjajno, a onda pali. Moramo ostati na poziciji koja vodi u Europu, ali gledajući utakmicu po utakmicu. U svojoj trenutnoj ulozi uživam, iza sam Guarina i Hernanesa. Puno više stvaramo, ali moramo poraditi na tome da ranije rješavamo utakmice.” Za kraj se prisjetio Dejana Stankovića: “Jako mi nedostaje, puno mi je pomogao kada sam došao.”

CHIVU USPJEŠNO OPERIRAN

Cristian Chivu uspješno je prošao operaciju stopala. Zahvat je trajao pet sati u kojem su spojeni ligamenti prsta sa stopalom. Ova operacija nakon tri neuspješne osigurati će mu 100% oporavaka, ali Chivu još nije definitivno odlučio pokušati se vratiti vrhunskom nogometu. Rehabilitaciju počinje u klinici u kojoj je operiran, a tamo će se vraćati i svaka tri mjeseca radi kontrole.
One thought on “Inter D2D – 19.02.2014.

Odgovori