full screen background image

Moratti: Ne smijemo se opustiti

Tiho je, pretiho, ali tako je možda i bolje za Inter. Koncentrirati se na utakmicu protiv Juventusa cijeli tjedan. U medijima od nedjelje nije bilo ništa, baš ništa o Interu. Samo spekulacije Adrianovog agenta o njegovoj budućnosti i izvještaji s treninga: najvažnije, Julio Cesar će biti spreman u subotu. Nigdje nema Mourinha, po prvi put… Jučer je intervju pred “utakmicu sezone” (ona je to sigurno za Juventus) dao Massimo Moratti.

Vrlo važan tjedan, utakmica za naslov i slučaj Adriano. Slažete li se s Mourinhom da je u slučaju pobjede ili remija prvenstvo osigurano?

Ne vjerujem da je Mourinho to rekao. On govori kako je svaki bod važan. Mi svakako u Torino moramo ići po pobjedu. To je stvar prestiža. Kada ideš igrati na remi često ne završi dobro. Već osjećamo miris scudetta? Jasno je da smo u sjajnoj poziciji da budemo prvaci, ali svi znamo kakav je nogomet. U utorak smo vidjeli utakmicu koja je dokaz kako je u nogometu moguć svakakav ishod.

Jesu li tenzije manje pred ovaj derbi s obzirom na bodovnu razliku?

Moramo biti napeti, inače ćemo krivo ući u utakmicu.

Što mislite o slučaju Adriano?

Neka o tome govore osobe koje će se sastati ovih dana, pravnici i ostali. Vidjet ćemo što će izaći iz toga.

Jeste li spremni raskinuti ugovor prema Adrianovoj želji?

Mislim da jesam.

Čak i ako obuče “neprijateljski” dres u budućnosti?

Ne smijemo nikome oduzimati slobodu da odlučuje o svom životu. Vidjet ćemo, možda bude još nekih opcija, no zasad je put takav kakav jest.

Zbog čega je došlo do ovog stanja?

Puno se pričalo o Adrianu. O njemu govorimo već tri godine. Mislim da su sva pitanja dobila svoje odgovore. Sada je bitno, uz dobru volju, procjeniti koje je najbolje rješenje. U životu nekad postoji i pravda. To je rješenje.

Osjećate li se izadnim od Adriana s obzirom na vaš odnos?

U nogometu, kao i u životu osjećati se izdanim ne vrijedi puno. Adriano je proživljavao teške trenutke u kojima smo radili sve moguće kako bismo mu pomogli, kao što je to radio i on. U profesionalnom smislu se osjećamo izdanima, ali u ljudskom ne. Jer on nam ne radi ovo iz zlobe. U tom smjeru moramo pronaći rješenje.

Jeste li gledali Chelsea – Liverpool i jeli vam se svidio Drogba?

Svi su bili sjajni. U objema momčadima su svi jednaki, nema povlaštenih. Lampard primjerice svoju inteligenciju stavlja na uslugu momčadi i to je sjajno za gledati. Takvi su svi igrači tih momčadi i zato su one sjajne. A mi ljubitelji nogometa smo uživali u vrhunskom spektaklu.

Jeli vam žao što nema Intera u završnici?

Uvijek. Čak i oni koji ne sudjeluju, te svi koji su ispali, svi sigurno žale za završnicom Lige prvaka. Gledaš utakmice i misliš: da smo imali malo više sreće, da bar mi igramo… No kada si vani, vani si.

Kako bi došli do kraja Interu nedostaje skromnost o kojoj ste sada govorili?

Ovisi o utakmici. Liverpool je imao tu skromnost protiv Chelseaja, ali opet nije uspio proći dalje. Morate imati i dosta sreće. Mislim da smo mi igrali dobro u dvije utakmice protiv Manchester Uniteda, posebno u onoj drugoj. Adriano također, kad smo već govorili o njemu. To je pravi način, bez obzira na sreću koju nismo imali. To što smo ispali ne znači da Inter nema te kvalitete. To je primjer koji treba slijediti, kao što to radimo u prvenstvu. U tom smislu moramo naučiti kako se postaviti i u Kupu prvaka.
Odgovori