full screen background image

Mazzarri: Moral je promijenjen

Uoči utakmice 24. kola Serie A između Fiorentina i Intera press konferenciju je održao Walter Mazzarri. Izdvajamo najzanimljivije…

Nakon pobjede diše se drugačije?

Da, pobjeda je donjela novu atmosferu. U svom radu nisam je posebno naglašavao, jer jasno je da se nakon poraza slabije trenira. Sada je moral promijenjen i jedino što sam tražio je kontinuitet. Čeka nas teška utakmica, Fiorentina namuči svakog protivnika. Zato sam igrače odmah nakon Sassuola tražio da se okrenu Fiorentini. Već dvije godine oni rade sjajne stvari, a sada su u odličnom trenutku. Jasno je koliko je teška ova utakmica.

Kako su Hernanes, Milito i Kovačić?

Danas ćemo nakon treninga znati više. Za Milita nema problema, za ostalu dvojicu moramo vidjeti.

Lani je Fiorentina uništila Inter?

Nisam se osvrtao na tu utakmicu, samo na svoj rad. Mogu samo uspoređivati sa utakmicom iz prvog dijela prvenstva.

Kažeš da igračima namećeš konkurenciju, u kom smislu?

Stimuliram ih da se bore za mjesto, tako imam više izbora. Ako se natječu na treningu velika je vjerovatnost da će to raditi i na utakmici. Ako su svi na vrhuncu forme to mi daje više izbora za nedjelju.

Da su Vas pitali, biste li kupili Kovačića i Icardija?

Ja sam cijelu momčad naslijedio. Bottu sam vidio na treninzima i odlučio ga zadržati umjesto Belfodila.

Do prosinca bez poraza u gostima, od Napolija pet?

Ja nastojim pripremiti igrače i utakmicu najbolje što mogu. Porazi su plod raznih čimbenika. Sve sam utakmice analizirao i razlika između kritike i onog što ja moram gledati je 90%. Kritika gleda samo rezultat, dok ja moram gledati i predstavu i na tome raditi. Mjerila su sasvim drugačija.

Obrana se četvoricom je nešto na čemu se radi za sljedeću sezonu ili ćemo to vidjeti već ove?

Za određenu taktiku moraš imati prikladne igrače. U Napoliju sam tjednima radio na obrani s četvoricom i nakon toga smo nanizali sedam pobjeda. Ali ta je momčad bila spremna na takvu varijantu. Ne mogu improvizirati sa sustavom ako momčad nije spremna. U budućnosti možemo igrati s četvoricom, zašto ne?
8 thoughts on “Mazzarri: Moral je promijenjen

 1. nraguz

  Momčad nije spremna za promjenu? Ne, spremna je igrati s trojicom i pušiti svaku utakmicu!!
  Ovaj lik je teški seronja, sve više to uviđam.
  A malog Kovačića je odjebo, to je jasno. Mislim da ako ostane Mazzarri dogodine nećemo više gledati Kovu u Interu. Danas je ignorirao pitanje o njemu, a u izjavama tijekom tjedna dao do znanja da Kovačić ne ulazi u njegove planove, da ga ne smatra adekvatnim.

  1. Cule

   to je brate moj nemoguce 😉 klasu kovacica vidi i corava budala, na koji nacin dodaje i pretrci 2-3 igraca, nego je mlad i treba da stasa !!! jos je bez inicijative kao da nije dorastao zadatku, ne znam strah ga je.

   1. Io.Sono.Interista

    Ako je Kovačić jedini igrač koji je kontinuirano u stanju predriblati i pretrčati dva-tri igrača, po čemu to onda nije spreman? Osobito ako je on jedan od možda dvojice u ekipi koji to mogu. Mazzarri je seronja i koštat će nas možda gubitka velikog potencijala.
    Ja bih prije rekao da je Mazzarri učinio sve što je potrebno (možda nenamjerno) da uništi Kovačića na psihičkom planu. Ovo poruke kakve on ostavlja igračima putem medija dokazuju kakvo je smeće, ala Guardiola, samo što je Guardiola “doktor znanosti” za Mazzarria.
    I još jedna stvar, ne radi se o nekoliko loših utakmica momčadi, momčad igra katastrofalno cijele sezone, forma je u stalnom padu (čemu može doprinjeti i rast forme ostalih momčadi kroz sezonu), a on svoj loš posao lomi na leđima 19-togodišnjaka.
    Koji luzer! Jedva čekam da ode iz Intera, što je potpuno suprotno mojem oduševljenju kada je došao na nju.

  2. Alen

   slazem se apsolutno(evo da bude neka replika u vidu slaganja :D)..Kovacic jednostavno na svaki moguci nacin biva ignorisan od Mazzaria,od pocetka prvenstva nije uvezao dvije utakmice u nizu.Krajnji vid licemjerja Mazaria je kad je Kovačica proglasio glavnim krivcem za poraz od juvea,a prosipa pricu kako ga stiti jer je premlad,da ne izgori….

   1. Io.Sono.Interista

    Ma evo to je to, o tome i ja prićam. Mazzarri je licemjer i svoj neuspjeh trpa na tuđa leđa. Isto je i sa Icardijem. Zašto on ne igra?
    Pa nemože biti toliko loš koliko je Inter loš sada. Kako da dođe u formu ako dobiva 2×10 min na mjesec?
    Mazzarri će nas dovesti na razinu Milana ako se brzo nešto ne promijeni. Gledam sam milan u subotu i bilo je to jako tužno. Mi nismo daleko.

  1. Alen

   druze nadam se da hoce imat vremena za pokazat sta zna…poenta je da nije imao vremena ni blizu kao Guarin,Ricky a uvjeren sam da je bolji igrac od njih i nadam se da ce to pokazat i to u Interu,a mnogi ga zele i rado bi dali 15-ak mil,a vidjeli smo ponude za Guarina(5-6 mil..

 2. petar8

  Mazzarri je smece od covjeka. Lik ne ignorirao pitanje o svoja dva igraca. Mourinho bi izjavio da je bas inzistirao na njima dvojici. Svarko sa imalo mozga zna da je psiholoska priprema jednako vazna kao u fizicka. Smece od covjeka. Kako on ocekuje da ce mu ekipa reagirat kada svakodnevno pljuje po igracima. Za mene je on govno i molim boga da izgubimo sve do kraja da ga smjene.kaze da ekipa nije spremna igrat sa cetvoricom?! Sta su drugo i igrali dok on nije dosao

Odgovori