full screen background image

Inter D2D – 13.02.2014., Milito: Davati ću sve od sebe do samog kraja

Bliži se subota, a Walter Mazzarri još nije siguran koje će igrače imati na raspolaganju. Diego Milito je jedan od njih, ali jučer se Il Principe družio s navijačima u službenoj trgovini Intera u centru Milana Solo Inter…

MILITO: DAVATI ĆU SVE OD SEBE DO SAMOG KRAJA

Diego Milito jučer je posjetio Solo Inter, gdje se u poslijepodnevnim satima družio s navijačima. Prenosimo intervju koji je tom prigodom s njim napravio FCInterNews.it…

Kako si, hoćeš li biti spreman u subotu?

Dobro sam, biti ću dostupan, ali odlučuje trener.

A Hernanes?

Nadam se da će moći igrati, vidjet ćemo. Doktor i trener moraju naći najbolje rješenje.

Što može dati ovoj momčadi?

Svakako je oružje više, jako kvalitetan igrač, to svi znamo. U veznom redu daje kvalitetu i važan je za našu budućnost.

Postoje li problemi s realizacijom u napadu?

Takav je period, ali stvarali smo dosta prilika i to je bitno. Nadam se da ćemo zabiti u sljedećim utakmicama, da ćemo biti bolji.

Mnogi kažu da si na zalasku?

Odgovoriti na terenu je jedini način. Svaki dan čovjek radi da dođe na visoki nivo, a nakon ozljede kakvu sam imao treba vremena i puno truda. Možeš biti bolji ili lošiji, ali kada s 34 godine ne igraš godinu dana nije lako. Ja sam svejedno uvjeren da ovoj momčadi mogu dati puno i davati ću sve od sebe do samog kraja.

Liga prvaka je još uvijek cilj ili ste se s tim oprostili?

Idemo utakmicu po utakmicu, ne razmišljamo dalje. Nadam se da pobjeda u nedjelju znači preokret. Sada idemo na teško gostovanje u Firenzu i dati ćemo sve od sebe. Na kraju ćemo podvući crtu.

Kakva je suradnja s Palaciom?

U periodu smo kada se mučimo da zabijemo, ali doći će golovi.

Navijači misle da Icardi nije igrač za Inter. Što mora napraviti kako bi ih razuvjerio?

Već sam rekao da u budućnosti, ali i već sada može dati puno. Međutim bio je ozljeđen, vani dva-tri mjeseca. Uvjeren sam da će dati puno ovoj momčadi.

Mora promijeniti ponašanje?

Svak ima svoj život, ja govorim o terenu i tu je kvalitetan igrač. To je pokazao i pokazati će.

I Botta može pomoći?

Svakako, pokazao je to u malo minuta što je odigrao. Ima osobnost i pregršt kvalitete.

Što želiš od sebe u ova tri mjeseca?

Biti dobro i pomoći momčadi. Dati ću sve što nosim unutra za Inter, za ovaj dres, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Koliko je utakmica u subotu važna da se pokaže jeli stigao preokret u sezoni?

Sve su utakmice važne, protiv Sassuola je stigla pobjeda nakon serije negativnih rezultata. Nadamo se da ćemo subotu dočekati spremni.

MUKE PO SASTAVU

Walter Mazzarri još nije siguran hoće li za subotnju utakmicu u Firenzi moći računati na Diega Milita, Matea Kovačića i Hernanesa. Hernanes cijeli tjedan trenira po posebnom programu, vrlo malo je sudjelovao u zajedničkim vježbama, dok Kovačić nije trenirao dva dana. Kod Hrvata postoji strah da se ne otvori zašivena rana na koljenu. Tako bi Mazzarri imao velikih problema složiti kvalitetan vezni red u sigurnom odsustvu Alvareza. Cambiasso, kao i Milito bi ipak trebali konkurirati za sastav.

KRAJ NEBULOZE SUVLASNIŠTVA IGRAČA

Samo u Italiji postoji mogućnost podijele vlasništva nad ugovorom jednog igrača. Od sljedećeg ljeta i to će se ukinuti, pa se više neće događati slučajevi kao Belfodil, Mariga, Botta i mnogi drugi. Za 160 slučajeva koji su trenutno aktivni dobiti će se period od dvije godine da se razriješe. Inter je među većinom klubova koji su glasovali za takvu odluku na prošlotjednom sastanku Lege Calcio Serie A.

ZA MJESEC DANA BI TREBALO BITI JASNO

Novi stadion ili San Siro? Danas će vlasnik zemljišta EXPO-a 2015. Arexpo javno objaviti natječaj za 120 kvadratnih kilometara terena koji će se prodati nakon milanske manifestacije sljedeće godine. Upravo je to lokacija za koju su zanimanje pokazali i Milan i Inter. Rok za ponude je 14. ožujak. Tada ćemo znati hoće li Inter dobiti novi stadion na toj lokaciji, hoće li to biti Milan ili će situacija ostati nepromjenjena. Lopta je u Thohirovim nogama (novčaniku).
Odgovori