full screen background image

Inter D2D – 12.02.2014.

Jučer je u Interu bio dan davanja izjava medijima. S predstavnicima sedme sile razgovarali su Walter Mazarri, Juan Jesus, Zdravko Kuzmanović i Yuto Nagatomo…

MAZZARRI: S THOHIROM IMAM ODLIČAN ODNOS

Trener Intera Walter Mazzarri telefonski je razgovarao za Radio Capital. Izdvajamo najbitnije…

Sezona Intera je negativna…

Ako je stavljamo u kontekst Interove povijesti onda svakako jest. Smetaju nam posljednji rezultati. Krenuli smo dobro, ali kasnije se dogodilo puno stvari koje nas sprječavaju da u ovom trenutku ostvarimo ono što želimo bez obzira na posljednju pobjedu.

U biografiji ste rekli kako ste predodređeni za ovaj posao, kako ste još kao klinac znali da ćete biti nogometni trener. No kako je voditi milijunaše koji su sve osvojili?

Odlično pitanje… Nije lako naći način da ih motivirate, a bez toga znanje i tehnika nisu dovoljni.

Vi se ne možete uzdati u prisutnost vlasnika kluba kao u Torinu, ponekad u Milanu i u Napoliju. Jeli vam to otežava posao u usporedbi s drugim trenerima?

Naravno da bi bilo bolje da mogu izravno razgovarati s predsjednikom, ali to me stimulira. Svi koji me poznaju znaju da na momčad pazim sa svih 360 stupnjeva. Jasno je da postoji sintonija između rukovodstva i mene: Thohir i ja se slažemo, postoji uzajamno poštovanje i to mi daje snagu da nastavim svoj posao.

Kako to da Kovačić, Icardi i Belfodil nisu dobili priliku, jer onaj tko se mijenja polazi od mladih?

Da, to znaju svi, ali nije to problem. Trener mora procijeniti svoju momčad, mlade i manje mlade. Ali u klubu kao Inter mladi moraju shvatiti da postoji drugačiji pritisak i odgovornost. Pogledajte Juventus koji je osvojio posljednja dva prvenstva, s koliko je mladih igrača igrao? A postoje i različite vrijednosti: postoje mladi fenomeni koji su već navikli na određenu razinu, a postoje oni koje treba razvijati.

Nije li vrijeme da se broj momčadi u prvenstvu smanji kako bi se povećala kvaliteta?

Moguće je i ja sam za. Ja bih volio i da treneri više pričaju o taktici, nogometu, a manje polemika. Želio bih da mogu odgovarati zašto sam napravio određen potez, ali umjesto toga priča se o stvarima koje više dolaze do ljudi.

Što vam pada na pamet kada spomenemo jedanaesterce?

Da nemamo sreće.

JUAN: ŽELIM NAPREDOVATI I OSVOJITI SVE S INTEROM

Juan Jesus bio je gost emisije Inter Channela InterNOS…
Prvo pitanje bilo je u vezi nedjeljne utakmice: “Moramo igrati sa željom i davati tisuću posto. Težak je period i moramo više trčati.” Kakvo sjećanje na sebe želi ostaviti u Interu Juan kaže: “Došao sam u vrijeme promjena, a želim ostati dugo i sve osvojiti s Interom.” O navijačima: “Oni su naša benzina, bez njih ne postoji Inter. U Appianu se uvijek zadržim s njima, čak i kada kiši.” Broj 5: “Bio je Dekijev, a i ja želim odigrati važnu ulogu u Interu i zato sam želio dres koji je to već napravio. Sviđao mi se Deki kao igrač i želim taj broj odnjeti visoko.” U slobodno vrijeme Juan “ostajem kod kuće, igram Play Station, a ponekad odem u kino ili na večeru s prijateljima. Kada smo na putovanju u sobi sam sam, ne znam zašto. Sada sam s Hernanesom i soba nam je blagoslovljena s obzirom da je on Prorok (nadimak Profeta). Od glazbe slušam sve osim teškog rocka i sambe, ali ponajviše hip hop.” Tko će osvojiti prvenstvo? “Juventus je jak, ali nadamo se da će Roma biti prvak!” Na upit jeli pod pritiskom Juan odgovara: “Uvijek dajem sve od sebe. Lani me nitko nije znao i odigrao sam dobro prvenstvo. Ljudi uvijek očekuju više i ja to mogu. Moram biti zdrav tjelesno i u glavi. Imam još 15 godina karijere i moram uvijek davati sve od sebe.” Kako je prijatelj Coutinho? “Čujemo se svaki dan, odlično mu ide tamo. Ako dobijemo slobodno u nedjelju ići ću ga posjetiti. Sada nemam takvog prijatelja u klubu, izlazim s talijanskim prijateljima ili sa svojim managerom koji mi je ujedno i prijatelj.”

KUZMANOVIĆ: IMAO SAM DRUGIH PONUDA, ALI ŽELIO SAM INTER

Zdravko Kuzmanović razgovarao je za FCInterNews.it. Izdvajamo par zanimljivih pitanja…

Prije godinu dana nisi očekivao ovakav razvoj situacije u Interu. Jesi li i ti mogao dati više?

Kada dođeš u novi klub u sred sezone nikada nije lako. Sada se puno bolje osjećam iako sam na početku sezone imao problema. Siguran sam da ćemo popraviti situaciju.

Imao si drugih ponuda, zašto si izabrao Inter?

Imao sam nekoliko ponuda iz Premier lige, ali kada sam čuo za Inter nije bilo dvojbe.

Isto i ovog ljeta…

Nisam želio otići, jer šest mjeseci nije dovoljno da se dokažeš, a nije niti godina dana. Sada ću do lipnja dati sve što mogu.

Izgleda da se tvoja situacija promijenila nakon derbyja, a uvijek te spajaju baš s Milanom?

Ne znam zašto, ali u svakom prijelaznom roku izlazi ta glasina. Ja sam u Interu odlično, vjerujem u posao koji radimo, u trenera. Ja sam uvijek želio ostati, a ako novine pišu drugačije to je njihova stvar.

Kakav je odnos s Mazzarrijem?

Odličan, prihvaćam i uvijek ću prihvaćati njegove odluke i izbor. Zna točno što želi i njegove ideje mi se sviđaju.

Jesu li se promjene ipak odrazile na sve vas pošto se priča o velikim promjenama na ljeto?

Svašta se može dogoditi u nogometu, ne samo kod nas. No to pitanje morate postaviti onima koji su ovdje dulje vrijeme. Čitam da nam je to oduzelo mirnoću, ali nije istina.

NAGATOMO: SAN MI JE POSTATI KAO ZANETTI

Yuto Nagatomo razgovarao je za Sky Sport…

“U subotu nas očekuje jaka utakmica, jer Fiorentina je snažan protivnik. Mi se dobro pripremamo i nadamo se pobjedi.” O golovima ove sezone i kapetanskoj traci: “Volim zabijati, a kod Mazzarrija ne igram beka i želim ih još zabiti. Ponosan sam što sam nosio traku kapetana i zahvalio bih se suigračima i navijačima. Cilj je 10 golova ove sezone.” O suigračima: “Dolazak Hernanesa je pozitivna stvari. Moj san je postati kao Zanetti, kako kao igrač tako i kao čovjek. On uvijek razmišlja za sve nas i meni se jako sviđa. Čast mi je i što mi je predsjednik iz Azije. Želim zauvijek igrati za Inter.” Reprezentacija? “Sa Zaccheronijem sjajno napredujemo i vjerujem da ćemo na Svjetskom biti jako dobri.”
Odgovori