full screen background image

Inter D2D – 05.02.2014., D’Ambrosio: Mazzarri je najbolji za mene

Nakon Rubena Botte jučer je bio red na službeno predstavljanje Danila D’Ambrosia. Danas će pak biti predstavljen Hernanes. Isto tako, Cristian Chivu najavio je kraj…

CHIVU: NAŠAO SAM RJEŠENJE S KLUBOM, UBRZO ĆEMO GA OBJAVITI

Cristian Chivu odlučio se obratiti javnosti nakon mnogobrojnih špekulacija u posljednje vrijeme: “Veliki pozdrav navijačima Intera i svima koji mi žele dobro. Imam dvije obavijesti danas. Prva je da moram na još jednu kompleksnu operaciju i stoga je teško da ću više biti nogometaš. No u ovom trenutku me zanima samo da sam zdrav čovjek. Druga obavijest je da sam se vidio s klubom, razgovarali smo o mojoj budućnosti i pronašli rješenje koje ćemo ubrzo objaviti. Hvala vam na razumijevanju. Cristian Chivu”

D’AMBROSIO: ZNAM ŠTO MI MOŽE DATI MAZZARRI

Nakon Rubena Botte u utorak, srijeda je bio dan Danila D’Ambrosija, novog beka Intera koji je stigao iz Torina. Pressicu njegovog predstavljanja prenosimo u cijelosti…

Bilo je puno momčadi koje su te željele, zašto Inter?

Istina, mnogi su me tražili, ali sam izabrao Inter zato što je veliki klub i zato što dobro znam što Mazzarri može dati bekovima. Razmišljao sam o svojim karakteristikama i kako biti što bolji.

Što ti je Mazzarri rekao ovih dana?

Savjeti su bili prvenstveno taktički, a pitao me i koja mi strana više odgovara. Meni je svejedno, na raspolaganju sam.

Što ti se čini sada?

Nismo u dobrom periodu, ali imamo i nesreće. Grupa je kompaktna i gladna pobjeda.

Tražio te i Juventus?

Da, ali ne samo oni. Izabrao sam projekt Intera jer smatram da je najadekvatniji za mene.

Baš protiv Juvea si debitirao?

Bilo je emotivno i zbog moje povijesti i sadašnjosti. Tu utakmicu osjeća svak i bio sam pod dojmom. Na terenu taj dojam naravno nestane.

Gdje želiš stići?

Želim biti bolji, ovdje sam da napredujem. Cilj mi je ostati skroman i napredovati.

Kako si proživljavao posljednje mjesece u Torinu? Jeli istina da ti je Ventura skinuo kapetansku traku? Koliko ti se razlikuje igrati na krilu i na beku?

Zbog događaja van terena posljednja dva mjeseca nisam imao ulogu u Torinu, tako je odlučio Cairo. No sa suigračima je odnos uvijek bio sjajan. Ventura? Čudi me da je rekao neke stvari, sa mnom je bio sasvim drugačiji. Istina nije ona koju ste čitali u novinama, to su morali govoriti, opravdano, kako bi branili klub. Što se tiče taktike drugačije je igrati obranu sa četiri ili sa pet. U drugom slučaju mogu više pokazati što znam u napadu.

Živio si odstranjen od momčadi dva mjeseca. U Njemačkoj Lewandowski nema tih problema bez obzira što je već potpisao za Bayern, u Italiji nema takvih primjera.

Ne zanimaju me drugi, ja sam pokazao da sam profesionalac.

Nakon godine i pol u Seriji A ideš u Inter. Jesi li ponosan?

Da, ali to je i poticaj i dokaz da se rad na kraju isplati.

Bilo je moguće da odeš u Milan?

Mogao sam ići u mnoge klubove.

Jeli ti cilj Svjetsko prvenstvo?

Ne mislim o budućnosti. Došao sam u Inter jer sam marljivo radio i postao bolji. Svaki dan ću davati najviše što mogu za Inter. A ostalo što se dogodi nije moj izbor.

Gdje može stići ovaj Inter?

Nedostaju rezultati, ali čini mi se da takve krize u igri nema. Doći ćemo do cilja postavljenog od kluba.

Jučer te Thohir spomenuo kao pojačanje za budućnost. Jesi li ga upoznao? Kakav ti je dojam ostavio Hernanes?

Upoznao sam Thohira u Pinetini, došao je razgovarati s nama u teškom periodu i mislim da je bitno da bude prisutan. Hernanes kao igrač svakako je dodatna vrijednost, ali me oduševio kao osoba, jer je skroman i želi napredovati.

SASTAV ZA SASSUOLO

Prema pisanju nekih medija ovih dana Mazzarri na treninzima uigrava novu formaciju: 4-2-3-1. S obzirom kako alibije više ne može tražiti u lošoj kvaliteti igrača, nesreći ili nečem trećem trener Intera pokušava izgleda i sam nešto promijeniti kako bi se promijenio trend negativnih rezulata Intera. Ostaje za vidjeti jesu li to samo napisi medija ili ćemo u nedjelju protiv Sassuola zaista gledati neki drugi Inter.

ROESLANI IZAŠAO, THOHIR DOGOVORIO S VIDIĆEM

International Sports Capital, tvrtka u čijem je većinskom vlasništvu Inter ostala je bez jednog od svoja tri člana. Rosan Roeslani svoj je udio u firmi prodao Ericku Thohiru, pa je predsjednik Intera sada u vlasništvu 80% dionica ISC-a.

U Engleskoj su sigurni, a i talijanski Sky Sport također kako je Thohir već doveo prvo pojačanje Mazzarriju za ljeto. Radi se o srpskom braniču Nemanji Vidiću iz Manchester Uniteda. Vidiću ističe ugovor na kraju sezone, te će 33-godišnjak bez odštete doći u Milano. Kod ovog transfera, nadalje pišu mediji, Thohir nije mislio samo na igračko pojačanje, već i marketinšku figuru na tržištu Azije gdje kao kapetan Manchester Uniteda Vidić uživa veliku famu koja će samim time biti od marketinške koristi Interu.
Odgovori