full screen background image

Mazzarri: Ciljevi su sada viši

Uoči derbyja d’Italia u kojem je ove sezone Juventus ipak veliki favorit protiv Intera press konferenciju održao je Walter Mazzarri. Izdvajamo najzanimljivije…

Jeli razlika na tablici objektivna?

To neka procjenjuju drugi.

Kako misliš vratiti Guarina u momčad?

Mislim da nije sigurno da će otići na ljeto. Uprava daje takve znakove uz trenutne poteškoće i radi već za lipanj. Pojačanja koja su dovedena već su u tom pravcu. Do kraja sezone imam da ocijenim sve na raspolaganju.

Nije pozvan?

Prošlo je premalo od 23 sata sinoć i mislim da bi bilo kontraproduktivno pozvati nekoga tko je tako intenzivno proživljavao posljednji period. Treba sve uzeti u obzir, posebno jer se radi o Juventusu.

Situacija s Ranocchiom?

Drugačije je to. On je bez obzira na sve stalno trenirao s nama. Dok mi klub ne javi da ide biti će dio momčadi. Na početku sezone sam trebao sve procijeniti. Do danas se puno promijenilo uz normalan proces koji se događa i koji će se događati.

Rekao si već da je Hernanes zlatan dečko prije nego je došao, što sada možeš dodati?

Doveli smo ga radi kvalitete. U reprezentaciji igra u veznom redu, kod nas bi mogao isto iako može igrati na svim pozicijama u sredini jer je zreo igrač. Kompletan je i svakako je jako oružje za budućnost.

D’Ambrosio?

Sa mnom može postati još bolji. Drago mi je da je napravio sve da dođe u Inter (predsjednik Torina, danas se saznalo, obećao ga je Juventusu na ljeto). Kad je netko ljudina već imamo sjajnu bazu, a ja mogu utjecati da bude bolji igrač.

Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?

Klub sve zna. Bio je to poseban mercato, s ciljem da oni koji ne igraju puno odu negdje gdje će igrati. Nije isključeno da se vrate.

Juventus je veliki favorit?

Nemam problema s tim. Ako mi budemo top možemo igrati s bilo kim.

Osjećate li se nakon pojačanja odgovornijim?

Ja se uvijek tako osjećam. Radit ću i dalje sve da momčad daje sve od sebe i donese rezultate. Tako radim već 13 godina.

S pojačanjima jesu li i ciljevi viši?

Naravno, ali ne zaboravimo da su oni dovedeni i za budućnost. Hernanes može odmah igrati bilo gdje u veznom redu, a D’Ambrosio ima pet mjeseci da se integrira u moj sustav bokova, jer ja od njih tražim puno. Sada će mi biti lakše jer imam veći izbor.

Jeli vam žao što nije prošla razmjena Vučinić – Guarin?

O nekim stvarima ne mogu na konferenciji, ali u klubu sve znaju. Imam igrače koje imam i s njima moram i hoću raditi. U lipnju ćemo ponovno razgovarati.

Bojite li se Juventus Stadiuma?

Brojevi ne lažu, a ambijent tamo je vrlo bitan za to. Uzeli smo sve u obzir, ali koncentriramo se na našu igru.

Hoće li umjesto Cambiassa igrati Kovačić?

Svakako je mogućnost, ali sutra ćemo sve procijeniti. Imam još dvije, tri stvari za provjeriti.
Odgovori