full screen background image

Inter D2D – 30.01.2014.

Posljednji je dan prijelaznog roka i svi mediji danas će sigurnjo imati rubriku “uživo” što se toga tiče. Walter Mazzarri izdao je autobiografiju, te je tom prigodom dao par intervjua među kojima i za Inter Channel…

JUAN JESUS: U INTERU 100% TRENUTNO NIJE DOVOLJNO

Brazilski branič Juan Jesus dao je intervju za Sky Sport 24. Počeo je osvrtom na posljednju Interovu pobjedu, onu u derbyju: “Žao mi je kako smo počeli 2014. nakon što smo dobili derby. Previše promašujemo. Sada moramo vjerovati, gledati naprijed utakmicu po utakmicu. Izostanak rezultata stvara pritisak, to je normalno, ali u Interu je pritisak uvijek prisutan.” O ciljevima kaže: “Mislimo samo utakmicu po utakmicu, to nam je trener rekao. Sada mislimo na Juventus, sjajnu momčad koja je kod kuće neporažena, zabija puno. No igra se 11 protiv 11 i boriti ćemo se za svaku loptu. Moramo igrati kao na San Siru, igrati nogomet i biti mirni.” Koliko je zadovoljan osobno Juan kaže: “Mlad sam, moram još puno naučiti. Skroman sam i uvijek slušam trenera koji zna kudikamo više od mene. Nisam još zadovoljan sobom. Trener jako vjeruje u mene i ja sam zato sretan, posebno jer je sjajan trener. Njegova me pomoć dodatno motivira.” Juan je potom upitan i o prijelaznom roku, te potrebama momčadi: “To je na klubu, ako dođe netko bit će dobrodošao. Poruka Hernanesu? Ne, ne, ali ako dođe bit ću sretan. Znam ga iz Brazila, sjajan je.” Na upit o želji da postane simbol Intera rekao je: “Tu sam, odbio sam ponude drugih klubova, jer sam želio igrati za Inter. Ostati ću tu sve dok me klub želi. Sada momčad mora biti bolja, jer kada igraš za Inter u ovakvoj situaciji više nije dovoljno davati 100%, moraš dati 1000%.”

MAZZARRI: IDEM PREKO SVOJIH GRANICA

Walter Mazzarri uspio je skrenuti pozornost medija unatoč završnici mercata. Naime, Interov trener prije par dana objavio je svoju biografiju “Najbolje tek dolazi”. Tim je povodom razgovarao za Sky Sport 24, te je bio gost emisije Inter Channela Mondo Inter. Izdvajamo najzanimljivije iz oba razgovora…

Hernanes u suzama: Vi sudite trenere prema onome što vidite izvana, ali svi smo mi ljudi. Poznajem dobro Hernanesa i njegov karakter. Nakon što sam u svlačionici Napolija objavio igračima da idem, ostavili su mi poruku… Nisam mogao suzdržati suze.

Inter: Moratti? Nemam problema s promjenom vlasništva. Prihvatio sam posao na ljeto. Slaže se s Kloppom (ne želim trenirati najbolju momčad na svijetu, želim je pobijediti), imamo isti cilj: ići preko svojih granica, nikad se ne zadovoljiti. Sve su utakmice finale iako igrači znaju razliku. Za finale je sve drugačije, od pripreme utakmice do onoga što slijedi nakon nje. Ako si Inter onda ne smiješ nikoga podcijeniti, moraš imati uvijek pobjednički mentalitet.

Utakmica s Juventusom: Dati ću ruku Conteu. Bit ću pažljiv, moram biti pristojan. Ako se ne susretnemo, nikakav problem. Ja sam toliko u utakmici ponekad, da se zaboravim javiti kolegama. Srećom, imam suradnike koji to naprave za mene.

D’Ambrosio: Presretan sam, jako mi se svidio motiv zbog kojeg je došao baš u Inter. Imao je puno boljih ponuda. Jedan od razloga sam i ja i zato sam sretan.

Odličan s igračinama, manje s mladima: Ako pročitate knjigu vidjet ćete da nije baš tako. Krenuo sam od juniora Bologne. U Reggio Calabriji sam lansirao mnoge mlade, kao Bianchija. Postoje razlike između onih koji su spremni i onih koji nisu. Isto tako zavisi o ciljevima kluba. Želite Scudetto s mladima koji dolaze iz Serie B? Svašta se tu mora procijeniti i za svaki cilj postoji adekvatna momčad. Juventus primjerice je od mladih imao samo Pogbu, kojeg se dvije sezone doziralo. Ja sam isto radio s Insigneom. Cavani, Lavezzi i Hamšik su bili mladići s određenim iskustvom.

Kovačić: On je još i mlađi od svih navedenih, drugačiji i od Insignea koji je došao iz Pescare u Seriji B. Ne može biti odgovoran, mora ga se dozirati. Ne može uzeti klub na svoja leđa, tako riskiramo da izgori. Mora biti ravnoteže.

Icardijev privatni život: Pričamo o knjizi (smijeh). Šalim se. Pričao sam s Maurom o tome i rekao mu da za primjer uzme naše veterane. Mora biti odricanja, sam talent nije dovoljan.
One thought on “Inter D2D – 30.01.2014.

Odgovori