full screen background image

Zanetti: Vječno zaljubljen u Inter

Kapetan Intera Javier Zanetti razgovarao je za službenu web stranicu FIFA-e…

Nakon toliko godina dio tebe postao je Talijan?

Mislim da da. Kada toliko živiš u jednom gradu, igraš za isti klub možeš se identificirati sa svim tim. U klubu mi je dobro od prvog dana, brzo sam se osjetio kao kod kuće. Ne zaboravljam svoje korijene, ali dio mene je Talijan.

Koliko često ideš u Buenos Aires?

Dio praznika provodim tamo, posjetim prijatelje i obitelj. A radim i za Fundacion PUPI.

Tvoji prijatelji i roditelji bi voljeli da se vratiš tamo?

Ne, oni znaju koliko je mojoj obitelji i meni dobro u Milanu. Znaju što nam znači klub i sretni su zbog nas.

Tvoji sunarodnjaci u klubu su ti postali bliski prijatelji?

Da, ali nisu jedini. Ivan Zamorano je Čileanac i kum je mojoj kćeri. Ivan Cordoba je Kolumbijac i kum je najmlađem djetetu dok je jedan dragi prijatelj Talijan kum starijem sinu. Nemam ograničenja.

Što je zajedničko Talijanima i Argentincima?

Vrlo smo slični, nema dvojbe. U prošlosti su mnogi Talijani emigrirali u Argentinu, a danas je obratno, puno je primjera i nas nogometaša. Moramo zadržati identitet.

Čega se sjećaš iz dana prelaska iz Banfielda u Inter?

Imao sam 21 godinu i još puno za naučiti i otkriti. Doći u Milano je veliki izazov. Iskustva ovdje su mi pomogla da se razvijem kao igrač i kao čovjek. Klub je uvijek bio uz mene i velika pomoć. Mogu reći kako je to bio najbolji mogući izbor. Prošlo je 20 intenzivnih godina. Ponosan sam biti dijelom fantastičnog kluba kao Inter koji mi je dao sve.

Ljubav između tebe i Intera zaista je vječna?

Svakako, to osjećam prema klubu, Morattijima i svim navijačima. Bila je to ljubav na prvi pogled koja je rasla kako su prolazili dani, mjeseci, godine. Poštovanje koje uživam je nevjerovatno.

9. studenog si se vratio nakon duge ozljede uz neviđene ovacije publike. Kako si se osjećao te večeri?

Jedinstvena večer, srce mi je ubrzano kucalo i naježio sam se nakon onakvih ovacija. Naši navijači su mi dali predivan poklon i vječno ću im biti zahvalan. Kada sam se ozljedio jedina želja je bila da odigram samo još jednu utakmicu pred našim navijačima na mom stadionu. Uspio sam teškim radom i neopisivom podrškom.

Na svakom ti stadionu navijači plješću. Strašan znak poštovanja?

Ponosan sam, nogomet je predivan sport koji zbližava ljude bez obzira na rivalstva. Za nogometaša nema časnije stvari nego poštovanje navijača, čak i onih čije srce kuca za neku drugu momčad.

Vidiš li svoju ljubav s Interom još dugo?

Želim ostati u ovoj obitelji zauvijek, i nakon povlačenja s travnjaka. Jedno je sigurno: želim biti na usluzi ovom klubu.

Ne osjećaš li se starim? Tko god gleda ne može vjerovati da tako borben igrač ima 41 godinu…

Još se osjećam mladim. To svak treba procijeniti sam sa sobom. Bez obzira na godine sve ovisi o tome kako razmišljaš: ako si zadovoljan onim što jesi onda je lakše davati sve od sebe.
One thought on “Zanetti: Vječno zaljubljen u Inter

Odgovori