full screen background image

Inter D2D – 22.01.2014.

Kao što je bilo za očekivati i jučer je u Interu bilo vrlo aktivno. Osim intervjua Milita kojeg smo prenjeli kao posebnu vijest govorio je Campagnaro. Juventus je izdao službeno priopćenje u vezi pregovora, a reagirao je i Fassone…

CAMPAGNARO: MI MISLIMO NA TEREN

Hugo Campagnaro razgovarao je za Mediaset. Naravno, pitanje o Guarinu nije mogao izbjeći: “Mi nastojimo misliti na to što je manje moguće. Razmišljamo samo o terenu. Ne bi nas se trebale ticati ostale stvari. Mi moramo tražiti pobjedu odmah. Jeli gubitak Guarina uteg? To ne znam, jer još ne znamo ostaje li ili odlazi.” Na upit od čega početi kaže: “Momčad se trudi, ali ako ne dođe pobjeda uskoro stvari se zakompliciraju, moral padne i zato ona mora doći što prije. Nezadovoljni navijači? Teško je svima, i nama. Znamo da žele pobjedu, mi očekujemo da nas bodre 90 minuta, a ako na kraju žele kritizirati momčad i zviždati imaju pravo, jer plaćaju ulaznicu. Nadamo se i očekujemo pobjedu, jer puno se trudimo i trčimo kako bi igrali našu igru.”

MORATTI PRODAJE SVE

Corriere dello Sport donosi vijest kako Massimo Moratti nije zadovoljan smjerom u kojem ide novo vlasništvo Intera, te kako će unutar dvije sljedeće godine prodati preostali paket dionica još u njegovom vlasništvu: “Poneki telefonski razgovor (ne puno) između Morattija i Thohira se dogodio u posljednje vrijeme, a čuli su se oko razmjene Vučinić – Guarin no tek nakon što je udarac za imidž Intera već zadan. Moratti se u početku nije želio petljati iako je znao da bi se prva akvizicija Thohira baš od Juventusa u budućnosti vratila kao bumerang. Moratti je odlučio zakrpati dugove kluba koje je ostavio još sljedeće dvije godine, a onda će reći konačno zbogom. Do proljeća će Thohir i društvo preuzeti obveze Morattija od banaka, gdje je dug 180 milijuna eura. Pošto Indonežani uživaju veliko povjerenje banaka u Indoneziji i SAD-u to neće biti nikakav problem. Inter više neće imati veze s Morattijem. Dapače, već sada je tako.”

AKCIJA I REAKCIJA

Juventus je jučer izdao službeno priopćenje, te je sportski direktor Beppe Marotta održao i press konferenciju u kojoj navodi kako je Erick Thohir SMS-om potvrdio razmjenu Andrei Agnelliju i da ne zna zašto se nakon toga stalo. Marotta također kaže da u 30 godina svoje karijere nije nikada vidio nešto slično i kako slučaj nije korektan prema niti jednom od nogometaša. “Vučinića sada ne damo Interu. Dobro ću razmisliti u budućnosti hoću li sjesti za stol s njima. Oni su prvi nas pitali za Vučinića, a kako se nije mogao monetizirati tražili smo razmjenu. Sada smo u teškoj situaciji, jer ne znamo što se dogodilo. Ne radi se o manjku povjerenja u Inter, već o manjku ozbiljnosti s njihove strane.”

Marco Fassone nakon Juventusove konferencije dao je intervju:

Možete li komentirati optužbe Juventusa?

Ne. Ne želim komentirati njihovu konferenciju koju su najavili još jučer. Ne mogu ponavljati što je već rečeno. Izdali smo službeno priopćenje, govorio je predsjednik Thohir. Govorio sam i ja: za Inter pregovori nisu bili gotovi. Jučer popodne smo javili Juventusu da zbog raznih razloga ne možemo nastaviti pregovarati. To je stajalište Intera.

Optužbe su jake, govore o manjku ozbiljnosti?

Ne želim dodavati ništa što je klupska tema ili ono što se tiče predsjednika.

Postoji li mogućnost da se dovede Vučinić?

Ne znam. O svemu smo pričali jučer dovoljno.

Dolazi li predsjednik Thohir u nedjelju?

Ne znam njegov program, ali dolazi u sljedećim danima.
Odgovori