full screen background image
Search
Saturday 18 September 2021
  • :
  • :

Neke su stvari ipak važnije od sporta

Neke su stvari ipak važnije od sporta

Predsjednik Moratti je rekao: «Inter je za mene priča o nogometnoj strasti, ali u isto vrijeme i obiteljska priča. Ponekad ne znam gdje je granica između jednog i drugog.»
Jeli vas vaša bolja polovica ikada upitala: «Pa dobro, jeli ti važniji Inter ili ja?» Sve se one ponekad zapitaju, sumnjaju. Gdje uistinu smjestiti Inter, ili općenito nešto do čega vam je stalo, a nije čovjek. Osobno mislim kako je ljudsko srce dovoljno veliko i ima puno mjesta za ljubav, baš kao što je spremno voljeti na različite načine. Meni ne možete postaviti to pitanje, jer na njega odgovora nemam, a mislim da ga ne može ni biti. Ja volim svoju zaručnicu najviše na svijetu, svoju obitelj najviše na svijetu. Volim svoje prijatelje najviše na svijetu. Volim i Inter najviše na svijetu. No svaka od tih ljubavi je različita, posebna sama po sebi. Ne može se niti jedna uspoređivati s bilo kojom drugom. Po meni čovjek u jednom trenutku može osjetiti strast svih tih ljubavi zajedno.
Jasno je da smo prvo uz obitelj jer to je jednostavno humano, ljudski. Uz sve te ljubavi ide i poštovanje. Stoga smatram, kao i mnogi igrači i navijači, kako se nogomet morao zaustaviti bar na sedam dana nakon ovog užansog potresa u Abruzzu. Nogomet je ipak samo sport, zabava, luksuz. Život ide dalje, to sigurno. No onima koji su izgubili nekoga u ovoj tragediji život neće ići dalje još neko vrijeme. Bol će polako nestajati, sjećanja ostati, jer vrijeme liječi sve. Pa zar se onda i nogomet nije mogao zasutaviti bar nakratko, bar na sedam dana? U čast onima koji su poginuli i njihovim obiteljima. Sigurno je među 294 žrtve bilo ljudi koji su jednu od svojih ljubavi pronašle u sportu. Inter je također dio tog luksuza kojeg svi mi na ovim stranicama volimo i protiv toga ne možemo. Nadam se doduše da smo svi svjesni kako postoje važnije stvari u životu i da u toj ljubavi nećemo ponekad pretjerati i nekom u tom napadu emocija nauditi.
Upravo naš klub gaji esencijalne ljudske vrijednosti od samog osnutka, a te iste vrijednosti obnovio je predjsednik Moratti kada je uzeo klub, a posebno kada je otvorio Inter Campus. Svaki od nas kao navijač bi to trebao ponosno slijediti. Kada nas drugi provociraju ne spuštajmo se na njihovu razinu. Dapače, poštujmo njihovu ljubav prema svojim klubovima. Nikad ne zaboravimo što je Inter i koje vrijednosti promovira. A poruka svim boljim polovicama koje postavljaju neugodno pitanje ili, još gore, tim pitanjem nešto uvjetuju – nemojte se ljutiti, shvatite nas!
2 thoughts on “Neke su stvari ipak važnije od sporta

  1. nraguz

    Mislim kako je trebalo malo bolje reagirat u slucaju ovog potresa. Inter je preko Inter Clubova u regiji organizirao pomoc, ali nista direktno napravio nije. Dakle pozivali su navijace da doniraju, otvoren je racun. Sve je to OK, ali nedovoljno, trebao je klub dati svoja sredstva direktno. Odusevili su me Napoli, Samp i Catania koji su se odrekli prihoda sa svojih utakmica za stradale u potresu. To je to – djela, a ne rijeci utjehe. A fala Bogu, nas klub je dovoljno bogat.

Odgovori