full screen background image

Inter D2D – vikend

RASPORED DO KRAJA OŽUJKA

U petak je Lega Calcio Serie A objavila raspored točnih satnica utakmica sve do 31. kola koje se igra u posljednjim danima ožujka. Evo rasporeda Intera:
21. kolo: Inter – Catania, nedjelja, 26.01.2014. u 15:00
22. kolo: Juventus – Inter, nedjelja, 02.02.2014. u 20:45
23. kolo: Inter – Sassuolo, nedjelja, 09.02.2014. u 20:45
24. kolo: Fiorentina – Inter, subota, 15.02.2014. u 20:45
25. kolo: Inter – Cagliari, nedjelja, 23.02.2014. u 15:00
26. kolo: Roma – Inter, subota, 01.03.2014. u 20:45
27. kolo: Inter – Torina, nedjelja, 09.03.2014. u 15:00
28. kolo: Verona – Inter, subota, 15.03.2014. u 20:45
29. kolo: Inter – Atalanta, nedjelja, 23.03.2014. u 15:00
30. kolo: Inter – Udinese, četvrtak, 27.03.2014. u 20:45
31. kolo: Livorno – Inter, ponedjeljak, 31.03.2014. u 21:00

GASPERINI JOŠ NIJE PREBOLIO INTER

Gian Piero Gasperini čini se još nije prebolio Inter, odnosno odnos kluba prema njemu u kratkoj avanturi 2011. Svaki put jedva čeka pitanje o Interu kako bi slao otrovne strijelice. Ovaj put je išao dosta duboko: “Da nije bilo Calciopolija i kazne Juventusu Inter ne bi ništa osvojio, i dalje bi bio gubitnik. Juventus bi nastavio pobjeđivati.” Na tako deplasiranu izjavu reagirao je Javier Zanetti koji je civilno podsjetio Gasperinija: “Mislim da zaboravlja kako nismo pobijedili samo u Italiji, već smo osvojili Europu i svijet. I to nekoliko godina nakon Calciopolija. Ako to zaboravlja, griješi.” Walter Mazzarri, koji nema puno doticaja niti s Calciopolijem, a niti s Interovim pobjedama na pressici uoči Genoe ponosno je branio boje svog kluba: “To je osobno mišljenje. Pobjede Intera svi su vidjeli, bila je to strašna momčad, pobjednička. To je moja verzija. Prije utakmica ne želim pričati o drugim stvarima, ali na ovo sam morao reagirati jer treba dati kredit crno-plavoj povijesti.” Gasperini je potom malo promijenio verziju rekavši: “Ja sam rekao samo kako je Inter profitirao od Calciopolija, ali pobjeđivao je i zato što je imao fantastičnu momčad.”

SITUACIJA NA TRŽIŠTU

Prošlo je više od polovice prijelaznog roka, a u Interu se ništa ne događa. Mediji pišu kako će Ranocchia obući žuto-crni dres viceprvaka Europe Borussie Dortmund do petka. Iako Branca za njegov ugovor traži 15 milijuna eura iz Dortmunda je stigla ponuda od samo sedam. Međutim, nagađa se kako će dovoljno biti 10 milijuna da Inter ipak pusti Ranocchiju.

Danilo D’Ambrosio još je u Torinu, čeka da se klubovi dogovore. Torino želi Bottu, Mazzarri ne želi niti čuti. Inter će probati odigrati kartu Duncan ili Benassi, ali ako ni to ne prođe D’Ambrosio će stići na ljeto bez odštete. Iako je Torino najavio da će primati i druge ponude igrač ima čvrst dogovor s Interom kojeg želi ispoštovati. Posebno s Mazzarrijem, s kojim se telefonski čuo sada već u dosta navrata.

Alvaro Pereira je igrač Sao Paula, ali čeka se potpis ugovora kako bi vijest postala službena. Posudba na godinu dana, a od lipnja 2015. Pereira će postati punopravni član brazilskog velikana.

Što se tiče Belfodila i Guarina previše je glasina u igri da bi se moglo pisati o nečem konkretnom. Ono što je zanimljivo je napis kako je Inter jako razočaran Icardijem, te bi bili voljni slušati u slučaju da se pojavi ponuda za mladog argentinskog napadača.

THOHIR: NISAM ŽELIO BITI SIMBOL INTERA

Erick Thohir nastavio je govoriti za indoneške medije. Ovaj put je rekao: “Zaista nisam mislio da ću postati predsjednik Intera. U početku pregovora sam se nudio sam da pomognem u rukovođenju klubom, sigurno nisam želio biti njegovim simbolom.” Na ponovno pitanje od siječanjskom prijelaznom roku Thohir je ponovio: “Prekratak je i na pola je sezone. Ne želim rušiti snove navijača, možemo u klub dovoditi igrače poput Lea Messija, ali samo pod uvjetom da klub to ne osjeti financijski. Primjer je Leeds United koji je u devedesetima trošio na vrhunske igrače kao Cantona, a sada grcaju u nižim razredima. Mi nećemo biti kao oni; propali su jer nisu bili spremni.”

ALVAREZ SAMO PRIMIO JAK UDARAC

Ozljeda koljena Ricarda Alvareza onakva je kakvom se i činila uživo. Dobio je udarac u koljeno, malo je oteklo, ali to je sve. Već u utorak Alvarez bi trebao normalno trenirati.
Odgovori