full screen background image

Mazzarri: S 38 bodova bi bilo odlično

Uoči utakmice 20. kola između Genoe i Intera pressicu je održao Walter Mazzarri. Izdvajamo najzanimljivije…

Rekli ste da ćete nakon prvog dijela dati analizu sezone?

Tako je. Nisu mi se svidjeli remiji protiv Sampdorije i Parme. Uz to imamo tri poraza. U ostalim utakmicama smo mi bili ti koji su dominirali, imali igru i stvorili puno više prilika. Općenito mi se čini da igramo dobro prvenstvo, ali s kojim bodom više bilo bi odlično.

Momčadi ispred vas još su se pojačale, sada je sve još teže?

Odlično pitanje. Želim da me se objektivno ocjenjuje kao trenera. Dijelim vaše mišljenje, ali ne bojim se toga. Nismo postavili nikakav određeni cilj ove sezone, tražimo uvijek maksimum. Ako budemo tako razmišljali igra će nam biti sve bolja, a onda se mogu napraviti dobre stvari. Na tom putu treba misliti na razvoj i procjenu igrača u momčadi. Ranije nije bilo vremena za to, jer trener je tek stigao u klub. I u Genovu idemo igrati našu igru, pokušati zabiti iz svake prilike koju stvorimo, moramo tako razmišljati, mi smo Inter. Ja se ne predajem i želim maksimum od prvenstva.

Jeli utakmica s Chievom ostavila traga?

Željeli smo tri boda, to nije tajna. Mogla je ostati jedino ljutnja nakon nje.

Kovačić?

Strašno se popravio bez obzira na poziciju. Njegovi su potezi vanserijski i još ih treba malo podrediti momčadi. Pokazao je da može igrati iza napadača i u sredini, sada ćemo ga još probati ispred obrane, kao režisera jer počeo je jako dobro igrati i obranu. On je kompletan igrač, ali treba vidjeti hoće li momčad imati ritam s njim na poziciji režisera.

Želi se stvoriti tehnički jači Inter za sljedeću sezonu?

Nadam se naravno, ali takvi igrači također moraju biti u funkciji momčadi. Može se puno toga primiti ako takvi igrači ne igraju obranu. Ja radim s onim što mi je na raspolaganju i cilj je prikupiti što više bodova. Da ih imamo 38 ocijenio bih prvenstvo odličnim. Imamo šest bodova manje i to je velika razlika. Klub zna kako razmišljam.
One thought on “Mazzarri: S 38 bodova bi bilo odlično

Odgovori