full screen background image

Evo zašto je Moratti prodao Inter

Nakon kritika na račun Thohira posljednjih dana, jučer je svjetlo ugledala nevjerovatna vijest koja staje u obranu novog vlasnika Intera…

Portal calcioefinanza.it koja proučava poslovnu stranu nogometa iznosi kako je Inter završio godinu s minusom od 79,8 milijuna eura. No, to je bila poznata brojka. Ono što ranije nije bilo poznato javnosti je kako je Internazionale holding, firma koja je vodila poslove FC Intera, a u potpunom vlasništvu Massima Morattija (osnovana upravo za rukovođenje Interom) imala gubitak od 193,6 milijuna eura u 2013. Takav gubitak nije zabilježen još od 2007/08 i ostavlja jasan odgovor kako Massimo Moratti nije želio, već morao prodati 70% kluba.

Istovremeno, ova vijest odgovara na pitanje zašto Erick Thohir ne može odmah ulagati u klub (preuzeta odgovornost vraćanja dugova) i zašto je plan za sada isključivo financijskog karaktera. Čak štoviše, takav minus koji prelazi osnovni kapital društva podlaže Massima Morattija sudskoj proceduri.
6 thoughts on “Evo zašto je Moratti prodao Inter

 1. fanatico

  Još će se tu svašta otkiriti vremnom, ali generalno sam to shvatio prije dvije godine: Moratti je uništio svoju igračku. Nadam se da će oni kritičari Morattija (do juče) i sada Thohira shvatiti u kakvoj smo dubiozi i prestati zapomagati za nekakvim mega pojačanjima. Da nam se nije dogodio ovakav tajkun završili bi smo kao i Fiorentina nedavno u C ligi zbog financija.
  Inače sam zagovornik zdrave financijske snage jer dugoročno nosi sigurnost a ova politika kupovanja svega što se kreće vodi dugoročno u propast. Već sam nekoliko puta spominjao u pisanju činjenicu da je Massimo davno prije ovih Arapa bacao pare na transfere kao nitko i samo zahvaljujući Calciopoliju i kasnije Mourinhu uspio (već dobrano uzdrmane kase) u zadnji čas naplatiti to trofejima.

 2. Alen

  Morati je platio danak,zato sto je uvijek imo dobre savjetnike,i svom bahatom ponasanju,kupovanju njegovih(Recoba)i sinovljenih (R.Keane) miljenika..Otpusto je trenere koji nisu to zasluzili (Cuper),i mijenjo ih fudbalskim jadnicima (Zaceroni)..Z.Boban je dobro reko:”Morati misli da mnogo zna o fudbalu,a ustvari nema pojma”..Ja ga cijenim kao navijača,al je jako naivan bio sve ove godine,cini mi se da je jednom to i prizno u nekoj izjavi..Zato smo gubili igrace poput Seedorfa,Pirla,Canavara,a dovodili kojekakve Gresk(o)e,C. Vieria koji nista nije pokazo u interu..A kako sad vidimo i ogromne novce i dovelo nas tu gdje jesmo..Najtuznije od svega sto covjek i dalje drzi Branku i kompaniju,iako cijela Italija bruji o njihovoj nesposobnosti…

 3. fanatico

  Dodao bih uz ovo za Vieria da ne stoji (nastranu šta se poslje sve događalo po medijima) kako nije ništa pridonio, da je najveća greška trenerska što je otpustio Simonea. Da ne govorimo o greškama u dovođenju trenera nakon njega.

Odgovori