full screen background image
Search
Wednesday 22 September 2021
 • :
 • :

Inter D2D – 16.01.2014.

U Interu se nastavljaju treninzi kako bi se što bolje dočekala utakmica u Genovi u nedjelju…

SASTAV PROTIV GENOE

Vrlo je izvjesno kako će Walter Mazzarri potvrditi trojac u zadnjoj liniji koji je igrao protiv Chieva, dakle Campagnaro, Rolando i Juan. Vezni red, konačno kompletan, bi trebao igrati kao na početku sezone: Taider, Cambiasso i Guarin, dok će Alvarez biti iza Palacija. Kovačić, Kuzmanović i Milito zajedno će s Ranocchiom čekati priliku s klupe. Corriere dello Sport međutim navodi kako je Mazzarri na jučerašnjem treningu probao i sa trojicom napadača. U tom slučaju na klupu bi Guarin, a uz Alvareza i Palacija naprijed bi bio Milito.

ALVAREZ: RADITI I BORITI SE VIŠE NEGO IKAD

Ricardo Alvarez izjavio je par rečenica prilikom predstavljanja nove web stranice La Gazzette dello Sport (biti će online 28. siječnja): “Moramo raditi i boriti se više nego ikada kako bismo pobijedili. Razmišljamo utakmicu po utakmicu. Suđenje? Samo tražimo pošteno suđenje. Svjetsko prvenstvo? Jasno da bi mi to bio san, dati ću sve od sebe da bih dobio priliku da zaigram u Brazilu.”
3 thoughts on “Inter D2D – 16.01.2014.

 1. J.Zanetti4

  Alvarez je isuvise mali i los igrac da bi igrao na Svetskom prvenstvu…
  Za razliku od njega Palacio sigurno zasluzuje poziv.
  A sto se tice Mazzarijeve taktike za Genovu, apsolutno je nebitno protiv koga igramo ta improvizovana taktika 3-5-2 je za male ekipe… zna se kako se fudbal igra, svaka cast Benitezovom Napoliju (4-2-3-1), Garsijinoj Romi (4-3-3) i Montelinoj Fiorentini (4-3-3)… nema Interu napretka bez 4 igraca pozadi, bez oganzivnih krila i bez klasicnog spica…

 2. nerazzurri

  Slažem se za taktiku ( Iako Juve hara sa 3 pozadi) ali Mazzari nema ni kvalitetne štopere ni krilne napadače, mi ustvari imamo tri klase i ostalo polovnjače..treba biti realana i raći da nam je domet 6 mjesto i da Mister radi maksimalno u trenutnim uslovima i s obzirom na igrače koje ma na raspolaganju..na kraju i Curva Nord mu je odala to priznanje..

Odgovori