full screen background image

Inter D2D – 13.01.2014.

UPITNI TERMINI UTAKMICA

Italija nije SAD ili Engleska. Gotovo cijelo stoljeće Talijani su navikli na stadione ići nedjeljom popodne. OK, stigle su televizije, može se utakmica pogledati i u nedjelju navečer. No posljednjih godina Sky i Mediaset potpuno su preuzeli kontrolu rasporeda utakmice pa su Talijani počeli kupovati kalendare i rokovnike kako bi mogli pratiti satnice svog kluba. Oni uporni naravno. Baš takvi su jučer bili na stadionu Giuseppe Meazza. Službene podatke nemamo, ali sigurno je da je to bio Interov negativni rekord u Seriji A tko zna od kada. Istina, Inter ne briljira, Chievo je daleko od atraktivnog protivnika, ali da je utakmica bila u nedjelju umjesto ponedjeljka sigurno bi bilo bar 10.000 ljudi više, tu nema dvojbe.

Tu međutim nije kraj. Postoje znakovi kako će se u skoroj budućnosti neke utakmice igrati u Aziji?! A Lega Calcio Serie A izgleda će prihvatiti prijedlog upravo predsjednika Intera Ericka Thohira da se ubuduće u raspored ubaci jedna utakmica subotom u 16 sati kako bi se ona mogla gledati u primetimeu u Aziji.

INTER – CHIEVO U IC INDONESIJI

Predsjednik Thohir već je izgleda umoran od bdijenja cijelu noć kako bi gledao Inter (prijedlog utakmice subotom u 16). I sinoć je naime gledao utakmicu, ali ovaj put u prostoru Inter Cluba Idnonesia uz stotinjak tamošnjih članova. Podsjetimo IC Indonesia je najveći IC na svijetu sa 5.321 članom.

AUSILIO: KREĆE SE OD TEMELJA, NE OD KROVA

Prije utakmice s Chievom tehnički direktor Intera Piero Ausilio razgovarao je za Premium Calcio o prijelaznom roku: “Jedini klub u Europi koji je napravio nešto je Roma dovođenjem Nainggolana. Tržište se ne miče. Kod nas su bez obzira na sve u posljednje vrijeme stigli važni igrači, od Guarina do Handanovića. Sada smo vrlo realni i pažljivi, jer imamo momčad koja se mora pripremati samo za prvenstvo. Onaj tko nije zadovoljan minutažom slobodno može ići. Thohir je rekao kako idemo od nule, a to znači miks mladih i starijih, polako gradeći momčad. Ovoj momčadi trener je već dao bazu. Uz njega će mnogi postati još bolji, to dokazuje njegova dosadašnja karijera. Jako smo zadovoljni do sada i smatramo kako bolje od ovoga ne može. Odlazi Ranocchia umjesto Guarina? Imamo želju sve dobro procijeniti. Ranocchia može biti budućnost Intera. To vrijedi za sve. Treba strpljenja, promijenilo se vlasništvo nakon 18 godina. Sa starom gardom se osvojilo sve živo, sada treba vremena. Znam da je teško, ali ne smijemo zavaravati ljude. To je jedini način. Ne može se krenuti s izgradnjom krova, već od temelja. Imamo jasne ideje. Razmjena Matri – Kuzmanović? Kuz je igrač Intera, Matri Milana, mislim da će tako ostati.”

TRANSPARENT ZA MAZZARRIJA, PROTIV RUKOVODSTVA

Ausilio kaže kako su ideje jasne, ali to ne misle navijači. Curva Nord sinoć je naime razvila transparent s jasnom porukom: “Nismo glupi… Vidimo tko radi, a tko ne. Ajmo Mister!!”
5 thoughts on “Inter D2D – 13.01.2014.

 1. nraguz

  Ja mislim da bi najbolje bilo da se Inter preseli u Jakartu i upiše u Indo ligu. Tako bi svi u Aziji bili mirni, a vjerovatno bi bilo i naslova prvaka!!! Juventus nek igra u Šangaju protiv Lippija, Milan u Japanu, Roma u Quataru… Nek sve ide u PM!!!!!!!

   1. nraguz

    Odlična!! Inače, mene strašno smeta taj globalizam (materijalni, tj. tvrtke koje nešto proizvode pa plasiraju na razna tržišta svakako da, ali ne nešto ili netko tko proizvodi emociju. Strašno sam protiv toga), ali ova me tvoja baš nasmijala!! 😀

 2. nerazzurri

  da nas je bar kupio neki šeik ili ruski magnat, a ne škutor kojem je mrsko i na internetu pratit svoj klub..
  kad već nismo italijanski klub da barem gledamo svjetske zvijezde u voljenom Interu

Odgovori