full screen background image

Mazzarri: Nemam što zamjeriti igračima

Nakon novog rezultatskog debakla Intera u 19. kolu Serie A protiv Chieva izjave su dali Juan Jesus, Zdravko Kuzmanović, Yuto Nagatomo, Walter Mazzarri i Marco Fassone…

Juan: Pokušavamo i radimo sve. Igrali smo odličnu utakmicu, u prvom poluvremenu imali puno šansi. Moramo nastaviti ovako. Glave su nam na mjestu i moramo se vratiti pobjedama. Da bismo to napravili moramo riskirati. Zvižduci? Kada počnu teško ih je zaustaviti… meni ne smetaju, mogu zviždati koliko hoće ali ja ostajem koncentriran. Kako okrenuti trend? Nemamo baš ni sreće, naći ćemo način. Suđenje? Moramo biti jači od sudačkih grešaka. Večeras je bio jedanaesterac na Botti, a Nagatomov gol je regularan.

Kuzmanović: Bio je jedanaesterac na Botti i to nije prvi put da nam ga negiraju. A odmah mi je bilo jasno i kako je Nagatomov gol regularan. I u Udinama je bilo sumnjivih odluka… Suci prečesto griješe na našu štetu. Dobra igra? Trener mi vjeruje, a ja sam se dobro snašao u ovom sustavu. Napravio sam sve kako bih zadovoljio ono što je tražio od mene. Na kraju sam bio dosta umoran. Osobno sam zadovoljan nakon što u početku nisam igrao. No nisam mogao ništa reći, jer momčadi je išlo odlično. Uvijek sam bio spreman pomoći i to ću nastaviti raditi. Izgubili smo dosta bodova protiv manjih momčadi kao danas, iako smo probali sve.

Nagatomo: Sretan sam zbog pogotka iako sam ih ustvari zabio dva. Nije bilo zaleđa, šteta. Dobro se osjećam i u formi sam. Idemo naprijed, nadamo se dobiti sljedeću. Honda u Milanu? Prisutnost još jednog Japanca u Milanu je motiv više.

Mazzarri: Nedostajao je gol, momčadi nemam što zamjeriti. Chievo je dobro fizički pripremljen. Imali smo sjajnu priliku preko Palacija i da smo ju zabili bilo bi lakše igrati. Chievo je došao braniti se i odigrao odličnu utakmicu. Danas smo igrali drugačije nego prije, 3-4-3, a onda smo još mijenjali tijekom utakmice. Imali smo prilika, ali opet je nedostajao posljednji pas. Kovačić je bio sjajan između linija, nedostajalo mu je samo mrvicu iskustva. Na prvom udarcu primamo gol, takav je period. Momci vjeruju u sebe, dobro rade, treba samo malo sreće. Ovim bih putem čestitao predsjedniku Thohiru. Nije lako s takvim izjavama izaći pred navijače. Nadamo se da će navijači imati strpljenja. Rekao je svima ono što smo mi već znali. Jedinstveni smo i gradimo zalog za budućnost. Suđenje? Rekao sam da neću o tome do kraja prvenstva. Nicchi je rekao da se suci nemaju što buniti? Imao bih puno toga za reći, ali na kraju sezone ću, ne znam na koga se odnose te riječi. Chievo se nadao našim pogreškama i bilo je svega u naših 30 metara. Naš mentalitet je ići na pobjedu, uvijek. Jesus je griješio, ali to je proces razvoja. On će postati svjetski branič, u to nema sumnje. Danas smo zaslužili dobiti, ali identitet postoji i to je baza za razvoj. Treba li nam još napadača? Predsjednik je bio jasan, da bismo nekoga doveli prvo trebamo nekoga prodati. Ja puno radim na Alvarezu i Kovačiću, kada jedan od dvojice ide na krilo drugi ga prati kako bi mu pripremio centaršut. Na kraju smo igrali s tri napadača. Transparent? Hvala navijačima, jer nije lako prihvatiti ono što im serviramo, a oni svejedno misle na takve stvari. Otkaz Allegriju? Uvijek plaća trener u takvim situacijama. Isticao mu je ugovor, a rezultati tek tada utječu na situaciju. Ne smiju zaboraviti sve što je napravio, jer u nogometu se prebrzo zaboravlja.

Fassone: Sudačke greške su ozbiljne, moramo ih procijeniti. Klub je ljut, ne možemo shvatiti kako se to može događati. Prijelazni rok? Mislim da je predsjednik bio jasan, strategija je određena prema financijskim i tehničkim uvjetima. Nismo si postavili cilj ove sezone, jer ona je posljednja u velikom ciklusu. S Mazzarrijem ćemo biti još bolji.
One thought on “Mazzarri: Nemam što zamjeriti igračima

Odgovori