full screen background image

Inter D2D – vikend, Thohir: Trebat će nam 2-3 godine

Još jedan nogometni ponedjeljak za Inter. Večeras u 21:00 crno-plavi igraju protiv Chieva čime završava jesenski dio prvenstva. Tijekom vikenda redovnu pressicu održao je Walter Mazzarri, a intervju Inter Channelu dao je predsjednik Erick Thohir…

POSLOVNI POSJET MORATTIJEVIH

Massimo i Angelomario Moratti u subotu su posjetili Appiano Gentile kako bi uoči važnog ogleda Intera i Chieva dali podršku momčadi. No, to nije bio glavni razlog dolaska dvojice čelnika u trening-kamp. Naime, u Pinetini se održao četverosatni sastanak s Marcom Brancom, Pierom Ausilijem i Walterom Mazzarrijem u vezi prijelaznog roka. Predsjednik Erick Thohir također je, video vezom iz Jakarte, nazočio sastanku.

THOHIR: TREBAT ĆE NAM 2-3 GODINE

Inter Channelov Roberto Scarpini razgovarao je s predsjednikom Thohirom, također putem video veze na relaciji Jakarta – Milano…

Dobrodošli, sretna Nova godina, godina koja je započela dvama porazima, što mislite o tome?

Normalno je da ste razočarani kao navijači kada se izgube dvije utakmice, tako sam i ja. Ali iskreno vjerujem da su igrači dali sve od sebe. Nažalost rezultati nisu bili kakve smo željeli.

Što možemo navijačima reći o siječanjskom prijelaznom roku, koji su ciljevi?

Mislim da postojeća momčad ima dobre mogućnosti, ali istovremeno moramo uravnotežiti momčad. Na nekim pozicijama imamo previše igrača, dok nam ih na drugim nedostaje. Kako bismo doveli nove igrače moramo biti pažljivi, jer ovaj je prijelazni rok kratak, a sezona je na polovici. Kako bismo nove igrače prilagodili našem sustavu treba vremena. Trener želi igrače koji su odmah spremni za Inter. Ima igrača koje smo izabrali, pregovori su u tijeku i dati ćemo sve od sebe da ih dovedemo, ali smo isto tako odbili dosta igrača jer smatramo kako nisu za budućnost Intera. Projekt kojeg imamo traje dvije do tri godine kako bi izgradili momčad. Ovo je tranzicijska godina za bolju momčad koju želimo u sljedećim godinama.

Pričate o projektu za dvije-tri godine, to radite od kada ste došli. Prošlo je 60 dana od tada, jeli se što već promijenilo?

Nisam Superman, ne mogu sve promijeniti u 60 dana, ali vjerujem da smo se usredotočili na ono što želimo: broj jedan da Inter bude zdrav, broj dva proći tranzicijski period s ovom momčadi, broj tri otvoriti Inter prema novim tržištima, jer tako će biti još više navijača van Italije. Kao što znate, a baš je danas bilo u novinama Serie A će igrati nekoliko utakmica u Aziji u budućnosti. To su tri stvari koje želimo, ali da bismo ih razvili treba godina-dvije. Vjerujem da radeći zajedno s trenutnim managementom možemo stvoriti rezultati, ali sigurno ne u 60 dana. Treba godina-dvije da sve to skupa sazrije.

Tranzicija je točno riječ koju koristi i trener Mazzarri, dakle potpuno se slažete s njime?

Apsolutno, mislim da je trener Mazzarri savršen za Inter. Tek je došao ovdje, a ja još i kasnije, tek u studenom. Stoga trener i ja imamo potpuno povjerenje jedno u drugog, ali – ovo nije alibi – treba nam vremena da bismo još bolje surađivali. Ja podržavam trenera i u dobru i u zlu i ključno je to međusobno povjerenje. Mislim da navijači vole trenera Mazzarrija. Ja osobno svakako, zaista mi se sviđa igra koju pruža momčad. Naravno, moramo početi ponovno pobjeđivati, treba vremena, ali ponavljam kako zaista vjerujem u trenera.

Vi ste u Jakarti i navijači se pitaju kako tako na daljinu možete biti bliski s igračima, ali i rukovodstvom?

S rukovodstvom se čujem svaki dan, možeš provjeriti. Čvrsto vjerujem da imamo dobro rukovodstvo koje naporno radi. Na sportskom planu radim sa Brancom, Ausilijem i Mazzarrijem, a na poslovnoj strani s Marcom Fassoneom i ne mislim da je udaljenost ikakav problem. Važno je koliko se sastajemo, koliko napredujemo, koliko komuniciramo. Danas je svijet malen. Imamo e-mailove, imamo Facetime i ne mislim da je udaljenost problem. U tranziciji smo, pa tako i management. A što se tiče navijača njih srećem svugdje: u Londonu sam se družio s navijačima Intera, u Jakarti naravno. S njima također mogu komunicirati na daljinu. Imamo društvene mreže, novine i naravno Inter Channel.

Hvala predsjedniče, idemo na malo ležernije teme. Vjerujem da niste nikada bili sudac, ali vidjeli ste Milita protiv Udinesea, vjerujem da biste Vi svirali jedanaesterac?

Moram vjerovati struci, mislim da su suci u Seriji A među boljima u svijetu. Ja nisam stručan. Samo želim gledati dobar nogomet, nogomet koji će biti zabavan navijačima. Želim da sudac ne uništi utakmicu i da bude korektan prema svim klubovima. Tako će sve utakmice biti lijepe za gledati i to će biti od koristi svima. Naravno, ima klubova koji žele pobijediti, a i onih koji ne žele izgubiti. No ako je sudac korektan to je već dovoljno za dobru utakmicu.

Hvala, pozdravljamo Vas. Vidjeli smo se posljednji put nakon derbyja kada ste rekli kako ćemo se opet vidjeti u siječnju. Kada ćemo Vas opet vidjeti u Milanu?

Plan je da u Milanu budem svaki kraj mjeseca. Biti ću tu krajem siječnja, krajem veljače, krajem ožujka, krajem travnja i krajem svibnja. Nadam se da će momčad u tom razdoblju napredovati, ali vjerujem kako smo na dobrom putu. Mislim da ćemo biti bolji nego prošle sezone, ali najviše da ćemo igrati bolje. Radujem se radu sa svima vama ove sezone.
2 thoughts on “Inter D2D – vikend, Thohir: Trebat će nam 2-3 godine

  1. nraguz

    Iz ovog je intervjua sve sasvim jasno, NAPOKON! Dakle, Thohir ne želi imati nikakvu odgovornost za ovu sezonu i zato ne zeli poduzimati nista veliko u ovom prijelaznom roku što je u redu. Mozda dovede koga u napad da malo utjesi Mazzarrija i da izguramo kako tako ovu sezonu, a na ljeto ce Thohir zapravo uci u klub i preuzeti potpunu odgovornost. Iz toga razloga ovaj period naziva tranzicijskim.

  2. nerazzurri

    koliko se sjećam i prošla je bila tranzicijska i nista nismo napravili kao sto necemo ni ove..dobro hajde neka bude tako..samo se nadam da Thomr i narednu sezonu nece provesti kao video-link predsjednik..Zasad mi se ova promjena nikako ne svidja..

Odgovori