full screen background image

Inter D2D – 09.01.2014.

S obzirom da je jučer igrana utakmica nema naravno puno ostalih vijesti iz i oko Intera, ali izašao je jedan statistički podatak i jedan kuriozitet…

INTER 107. KLUB SVIJETA

Završila je 2013. godina, povlače se mnogobrojne crte, pa tako i one nogometne. Da je bila crna za Inter to znamo, a sada to potvrđuju i statistički podaci. Naime, IFFHS – svjetski institut nogometne povijesti i statistike objavio je podatke za proteklu godinu.
Sjetimo se samo koliko smo ponosni bili kada je naš Inter 2010. sa pet od šest mogućih trofeja u vitrini te godine predvodio klupski nogometni svijet… Danas… Danas je Inter na 107. mjestu.
Prvo mjesto pripada Bayernu, koji je u 2013. napravio isto što i Inter tri godine prije. Evo tablice prvih 10:
1 – Bayern
2 – Real Madrid
3 – Chelsea
4 – Atletico Madrid
5 – Barcelona
6 – Paris Saint Germain
7 – Basel
8 – Atletico Mineiro
8 – Tottenham Hotspur
10 – Benfica

Nema niti jednog talijanskog kluba u prvih 10, a najbolji je Juventus koji drži 19. poziciju. Odmah iza njih je Lazio na 20. mjestu, dok Milan, Fiorentina, Napoli i Roma drže redom 35., 38., 46. i 100. mjesto.

PLATINI I ANCELOTTI NISU BILI JEDINI

Predsjednik Intera od 1968. do 1984. Ivanoe Fraizzoli bio je poznat po svojoj štedljivosti. Svi znaju kako je sportski direktor u njegovo vrijeme Sandro Mazzola bio sve riješio i dogovorio s Platinijem, trebalo je samo potpisati ugovor. Fraizzoliju je cijena bila previsoka i transfer je stopiran. Iskoristio je to Trapattonijev Juventus, a ostalo je povijest.
Iako ne takva nogometna veličina, isto se dogodilo i s Carlom Ancelottijem. Veliki navijač Intera i nogometni talenat Ancelotti je čak igrao prijateljsku utakmicu u crno-plavom dresu, ali Fraizzoli je još jednom smatrao kako je njegov angažman preskup. Potpisao je za Romu, tamo ušao u legendu osvojivši Scudetto, a kasnije je i u Sacchijevom Milanu bio nezamjenjiv.
Ono što pak nije bilo poznato je da je još jedan velikan, sigurno i veći igrač nego Platini bio blizu igranja u dresu Intera. Naravno, taj put nije kriv predsjednik, jer događaj je iz 1966. kada je klub vodio Angelo Moratti. Radi se o velikom Eusebiju koji je preminuo prije pet dana. Eusebio je jednom prilikom rekao Guerin Sportivu: “Znate li da sam 1966. bio igrač Intera? Potpisao sam ugovor s Italom Allodijem (tadašnji sportski direktor) i bili smo u Milanu. U kolovozu sam trebao početi igrati u Seriji A. Bio sam u Pinetini i tražio sam dom u Milanu.” Međutim, baš tog ljeta Nogometni savez Portugala odlučio je zatvoriti nogometne granice i Eusebio je bio primoran ostati u Lisabonu.
Gledajući iz ovog aspekta, to je prava šteta, jer Inter je u sezoni 1966/67. izgubio prvenstvo u zadnjem kolu, ispao u polufinalu Kupa Italije, te izgubio finale Kupa prvaka od Celtica. Da je Eusebio igrao vjerovatno bi tripletta iz 2010. bila druga u našoj povijesti. Isto tako, moglo bi se špekulirati jeli najveći igrač koji je ikada igrao za Inter Ronaldo ili Eusebio.
8 thoughts on “Inter D2D – 09.01.2014.

  1. J.Zanetti4

    ja neću pljuvati po Thohiru ukoliko ne dovede kvalitetne igrace sada… Ne mora on odmah u prvoj sezoni izboriti Ligu prvaka… ali definitivno cu ga pljuvati ukoliko za narednu sezonu ne povuce prave poteze i ukoliko Inter ne krene uzlaznom putanjom!!!!

Odgovori