full screen background image

Mazzarri: S Militom se bacamo na prvenstvo

Nakon ispadanja iz Kupa u fazi osmine finala od Udinesea izjave su dali Walter Samuel, Ruben Botta i Walter Mazzarri…

Samuel: Razočarani smo, Kup je bio jedan od ciljeva i ne osjećamo se dobro što smo ispali tako rano. Drugo je poluvrijeme bilo dobro, ali moramo se popraviti, jer protivnici su nas počeli čitati i zaustavljaju naša najjača oružja. Nemamo ni sreće, primamo golove nakon prvog ili jedinog udarca protivnika u gol. Danas je međutim obrambena faza dobro funkcionirala, a mi ćemo raditi kako bi greške sveli na minimum. Mislim i da je u glavama sudaca priča kako nam nisu dugo dosudili jedanaesterac i to utječe na njih. Danas sam osobno vidio jedan, onaj na Diegu. No ne smijemo se vaditi na to. U drugom smo poluvremenu igrali dobro, držali loptu i pokušavali zabiti gol. Žao nam je što odlazimo praznih ruku. Kako sam? Uvijek je dobro kada daješ minute nogama.

Botta: Sretan sam zbog debija, ali nesretan zbog rezultata. Kako sam? Osjećam se fizički dobro i to je bitno. Dugo nisam igrao i sretan sam što sam dobio priliku.

Mazzarri: Zakašnjela reakcija? Drugo poluvrijeme je bilo monolog, igrali smo odlično. Platili smo danak prvog poluvremena u kojem je Udinese igrao brže od nas. Danas smo napokon imali Milita 90 minuta, jedino je rezultat negativan. Sada se okrećemo prvenstvu s Militom. U prvom poluvremenu je bilo dosta igrača koji nikada nisu igrali zajedno, ali stojim iza svojih odluka. Trenutak je takav, ali moram svih pohvaliti za drugo poluvrijeme. Danas je bio dan kada lopta ne bi ušla u gol i da smo igrali u nedogled. Militov povratak je vijest dana i siguran sam da ćemo s njime imati puno razloga za zadovoljstvo u prvenstvu. Treba nam pobjeda protiv Chieva kako bismo sve ostavili za sobom. Klub i ja smo bili otvoreni jedni prema drugima od početka, treba još puno stvari napraviti. U Kupu smo željeli testirati manje korištene igrače. S obzirom na događaje iz prošle sezone i sve što se govorilo ovog ljeta mislim da igramo dobro prvenstvo i moramo još graditi. Ne mogu uvjeravati navijače da je sezona pozitivna, ali govorim o stvarnosti. Nismo ispali u ovoj fazi još od 2002? Istina, ali isto tako Inter je 14 godina u nizu igrao Europu. To vam govori kroz što ovaj klub trenutno prolazi. Nije slučajno promijenjeno vlasništvo baš sada. Ljudi razumiju. Ova momčad ima identitet, ima dušu, ali ne možemo sve napraviti u jednoj sezoni. Proces pomlađivanja traje, a činjenica da čak osmorici igrača na kraju sezone istječe ugovor sve vam govori. Doveli su me iz Napolija kojeg sam preuzeo u sedmom kolu na dnu tablice. Znate gdje smo završili. Ja sam doveden da na ljeto procijenim momčad. To sam napravio i sada ponovno procjenjujem. Mislim da je klub napravio pravi izbor: trener sam koji zna dobro ocijeniti momčad i organizirati program za povratak na vrh. Europska liga? Nemam ograničenja, želim pobjedu u svakoj utakmici. S Napolijem smo svake godine kretali bez određenog cilja i svake godine završavali u Europi. Može se isto raditi i ovdje. Danas ću posljednji put još reći kako nam nisu svirana tri jedanaesterca i od sada više do kraja prvenstva neću komentirati suđenje tako da ne mogu pričati kako se Mazzarri samo izvlači na suce. Svi ste vidjeli danas kada je prolaz u daljnji krug bio u pitanju: eto, od sada šutim. Botta? Još jedan momak kojeg moramo procijeniti, dobro radi s obzirom da se vratio od ozbiljne ozljede. Kvalitetan je i zato smo željeli da odmah zaigra. Ispunio je očekivanja u ovoj utakmici.
3 thoughts on “Mazzarri: S Militom se bacamo na prvenstvo

 1. J.Zanetti4

  tačno se videlo koliki doprinos daje jedan Milito, koji se kao pravi centarfor zna zagraditi ledjima, primiti loptu i dodati je… vrlo vrlo vrlo je bitan njegov povratak!!!
  bicemo mnogo opasniji sa njim u nastavku sezone !!
  u to sam siguran

 2. fanatico

  “Drugo poluvrijeme je bilo monolog, igrali smo odlično.” – tko je ovdje lud. Ako je to odlična igra onda…
  “Danas je bio dan kada lopta ne bi ušla u gol i da smo igrali u nedogled.” – a jbt, pa gde su te silne prilike bile kad lopta nije htjela u gol? Pa, pošteno nismo opucali u gol.
  “S Napolijem smo svake godine kretali bez određenog cilja i svake godine završavali u Europi.” – tako se govori za uspjehe neke solidne momčadi, veliki klub ne treba samo Europu, om mora težiti titulama. To je mentalitet malog čovjeka.

  1. patlidzann

   “S Napolijem smo svake godine kretali bez određenog cilja i svake godine završavali u Europi.”

   Pa sta vam ja rekoh neki dan,mi imamo isti problem kao Mancester J.trenera koji ne shvata da Napoli i Everton nisu isto sto i Inter odnosno M Junajted.

Odgovori