full screen background image

Nova sudačka blamaža – 2. dio

Čelništvo Juventusa ovih je dana javno izrazilo sumnju u regularnost ovogodišnjeg izdanja talijanske Serie A i time otišlo korak dalje u optužbama na račun sudačke organizacije koju u “Staroj Dami” drže direktno odgovornom za trenutno stanje na prvenstvenoj tablici.
Iz sudačke organizacije je, kao reakcija na napade Torineza, stiglo priopćenje da je ista u potpunosti zadovoljna radom sudaca i da regularnost prvenstva nikako ne dolazi u pitanje.
Da stvar bude čudnija iz Juventusovih službenih prostorija izašlo je priopćenje u kojemu navode da većina (ne svi) klubova u ovogodišnjem izdanju Serie A direktno trpi zbog kako namjernih, tako i slučajnih sudačkih pogrešaka.
Lista klubova za koje u Torinu smatraju da su povlašteni (dakle za koje smatraju da im sudačka organizacija ide niz dlaku) ovaj put nije, kao dosad, stala samo na Interu, već su se na njeno najnovije izdanje uz Inter popeli Roma, Fiorentina i Milan. Tko zna zašto su sad Juventini odjednom kivni i na ova tri kluba? Jeli možda razlog to što se s njima bore za jedno od mjesta u Ligi prvaka slijedeće sezone?
I sad nakon svih objeda i optužbi kojima iz Stare Dame u zadnje vrijeme zapljuskuju talijansku nogometnu javnost (a opet znajući da je upravo Juventusovo čelništvo prije par godina proglašeno krivim za malverzacije, upravljanje sudačkom organizacijom i namiještanje prvenstava), čak i prosječni poznavatelj talijanskih nogometnih prilika dolazi do samo jednog logičnog zaljučka: Od koga je, dobro je.
One thought on “Nova sudačka blamaža – 2. dio

Odgovori