full screen background image
Search
Tuesday 21 September 2021
  • :
  • :

Mazzarri: Sada zaboravimo prvenstvo

Trener Intera Walter Mazzarri nije imao klasičnu press konferenciju uoči osmine finala talijanskog TIM Kupa gdje crno-plavi gostuju u Udinama. Ipak, dao je intervju Inter Channelu…

Jeli se dobro vratiti na teren odmah nakon poraza u prvenstvu?

Da, upravo sam to rekao momcima, da ne ponove greške iz Rima, jer tamo nismo zaslužili izgubiti. Moramo ovu situaciju pretvoriti u nešto pozitivno.

Jeli Kup uistinu cilj Interu?

Mislim da je cilj onaj koji sam nagovijestio kada sam stigao. Svaka utakmica za nas je finale, da bismo se razvili i ponovno postali kompetitivni. Bilo bi lijepo uzeti Kup Italije, ali ne smije nam to biti fiksni cilj. Naravno da ćemo sve napraviti da prođemo dalje. S obzirom da me se proziva da ne igramo s dva napadača moram reći da ni u Udinama neće biti Icardija. I naglašavam da niti u jednom trenutku nisam imao Milita i Icardija na raspolaganju kako i koliko sam želio. Stoga neka promisle malo oni koji me kritiziraju.

Svašta se pisalo u ovih 48 sati. Usporedili su čak Stramaccionijev i ovaj Inter?

Ja bih želio da navijači Intera, koji su pažljivi i smatram ih vrlo kompetentnima, ne budu odstranjeni ovim informacijama koje nisu u potpunosti točne. Ne zaboravimo koliko je bodova osvojio Inter u drugom dijelu lanjske sezone. Mora se usporediti taj dio, jer igrali su igrači koje sam ja naslijedio. A ta je momčad imala još pet igrača koje ja nemam kada je krenula. I prvenstvo je drugačije nego lani. Milan je ostao s istom momčadi, još se i pojačao. Lani je takav bio treći, ove sezone je devet bodova iza nas. Ja u ovakve stvari ne ulazim osim ako me se ne prozove. Danas sam vidio da nas se uspoređuje s Milanom i to mi je teško palo, jer živimo sasvim drugačiju realnost, a oni su unatoč tome devet bodova iza nas.

Mazzarrijev Inter u usporedbi s prijašnjima ima najviše mogućnosti za napredak?

U ovom svijetu sve je jasno vidljivo. Čuo sam kako govore da se Inter u nekim utakmicama branio i igrao na kontranapade. Mi iz kontranapada nismo nikada ništa napravili, dapače samo smo primali golove. Mislim da ćemo u vrlo kratkom roku imati igru koja će biti zalog da u budućnosti rastemo kako igrom tako i rezultatima. Ne znam baš točno kada, jer ova je momčad programirana da se postepeno ubacuju mladi igrači koji još moraju sazreti.

Sutra se vraćate u Udine. Bilo pi pogrešno razmišljati o pobjedi tamo u prvenstvu?

Baš tako, ne smijemo o tome razmišljati. Sutra će biti teško kao što uvijek jest u Udinama. Imaju odličnog trenera i sjajne igrače. Ne smijemo ih podcijeniti, a žao mi je što igramo u gostima jer u ovom trenutku trebamo naše navijače uz nas.
Odgovori