full screen background image

Inter D2D – Nova godina

Krenula je 2014., a nogometaši Intera već su odradili svoj prvi novogodišnji trening…

RIJEČI POVRATNIKA

Po povratku sa praznika pojedini igrači Intera imali su poneki komentar. Tako je Juan Jesus odmah na aerodromu na Instagramu postirao: “Nakon prekrasnog tjedna s obitelji vraćam se kući sa abnormalnom željom za travnjakom.”

Esteban Cambiasso je objasnio svoju tajnu uspjeha donekle filozofskim načinom: “Nije lako tako dugo biti u vrhu, konkurencija je na toj razini uvijek strašna. No razlika je u tome kako se postaviš kada stigneš na tu razinu: možeš se zadovoljiti time jer si dosegao cilj, a možeš stići na tu razinu kako bi na toj razini ostvario uspjehe. Ovisno kako pristupiš upravo tome zavisi hoćeš li trijumfirati ili biti promašaj.” Na upit koliko obitelj utječe na njegov profesionalni život Cambiasso kaže: “Biti otac mijenja ravnotežu. Život jest još uvijek tvoj i od tvoje supruge, ali djeca su prioritet. S jedne strane posao, a s druge obitelj. Ono što se događa tvojoj djeci nadilazi bilo što što se događa tebi. Zato svaki projekt koji se tiče moje budućnosti radim misleći na njih.”

Zdravko Kuzmanović kreće od derbyja: “Ta nam je pobjeda dala veliko samopouzdanje, moramo krenuti od te utakmice. Sretan sam što mi je trener dao priliku da sudjelujem u toj pobjedi. Do sada sam igrao malo, jer nisam bio spreman. Sa mnom na terenu samo pobjede? Istina, ali činjenica je i da sam igrao jako malo, ali kada treneru trebam, spreman sam. Odlazak? Ja želim ostati. Imao sam ponude u lipnju iz Engleske i Njemačke, ali tada sam odlučio ostati i isto mislim sada. Jedina alternativa za Cambiassa? Mogu igrati na svim trima pozicijama u veznom redu, pa tako mogu mijenjati Cambiassa. On igra sjajnu sezonu i moram čekati svoju priliku. On je veliki igrač, a ja se moram nadati.”

OZLJEDA TAIDERA

Saphir Taider prva je negativna vijest 2014. Naime, za vrijeme praznika na jednom od programiranih osobnih treninga Alžirac je istegnuo mišić i neće konkurirati za utakmicu s Laziom.
4 thoughts on “Inter D2D – Nova godina

  1. nraguz

    Jasno je kako je Cambiassova izdržljivost u padu, ali ove godine 80% igra odlično i ja još uvijek ne mogu zamisliti Inter bez njega. Bez svih ovih drugih heroja triplete sigurno da (Samuel, Chivu, Zanetti, Milito), ali bez njega ne.
    Meni recimo nije jasno to konstantno prizivanje Milita. Pitanje je može li on ikada više biti što je bio, a mi živimo u zabludi da je on spasitelj. Daj Bože da se varam, ali godina bez nogometa u 35. godini života…

Odgovori