full screen background image

Inter D2D – blagdani, Interovi navijači najvjerniji

U blagdanskom razdoblju kada su igrači sa svojim obiteljima raštrkani po cijelom svijetu ipak se ovih dana pronašlo par izjava za medije…

ZANETTI: NAŠI NAVIJAČI SU KLJUČNI

Kapetan Zanetti razgovarao je za RAI Sport gdje je rekao: “Ove smo sezone započeli novi put, imamo novog trenera koji nastoji prenjeti svoje ideje, a mi ih nastojimo slijediti. Na pravom smo putu, moramo se još popraviti, ali na dobrom smo putu. Cilj je ponovno postati protagonist. Thohir je predsjednik s jasnim idejama i nadamo se da će vratiti Inter na najvišu razinu. Imamo obvezu biti dobri na terenu i zahvaljujemo se navijačima koji su uvijek uz nas i uvijek nas bodre. Njima sve najbolje za blagdane od mene i cijele momčadi. Moja tajna? Želja da budem od koristi. Vratio sam se od ozbiljne ozljede, ali sada sam dobro. Nadam se da će 2014. biti radosna za mene i moju obitelj i da će Inter postići nešto zbog čega ćemo svi biti sretni na kraju sezone. Budućnost u rukovodstvu već nakon ove sezone? Nisam još odlučio, sada mislim samo na teren, a nakon sezone ću razgovarati s vlasništvom, potpuno sam na raspolaganju. Još uvijek želim igrati, ali ima još šest mjeseci i svašta se može dogoditi.”

NAVIJAČKA BILANCA

Javier Zanetti hvali Interove navijače. S potpunim pravom…

Istraživanje popularnosti nogometa u Italiji podvuklo je crtu nakon polusezone 2013/14. Prosjek posjete stadionima u Italiji u 17 kola Serie A iznosi 23.752 gledatelja, što je u usporedbi sa sezonom 2012/13 pad od 3,8% (24.655). U posljednjih pet sezona samo je jedna bila manje posjećena od ovogodišnje (2011/12).

Inter, poseban kao obično ima sasvim suprotnu tendenciju. Naime, crno-plavi su najgledaniji klub pred svojim navijačima. Na Interove utakmice na Meazzi dolazi u prosjeku 52.038 ljudi, što je povećanje od čak 10,5% u odnosu na Stramaccionijevu sezonu. Slijede Napoli sa 42.681 (+7,1%) i Roma sa 41.737 (+3,7%).

Milan je negativni rekorder, jer njegove utakmice na San Siru gleda 36.741 gledatelj što je čak 18,8% manje nego lani.

Najveći pobjednik svakako je Fiorentina koju na Artemio Franchiju gleda prosječno 32.214 navijača, čime su podigli svoj prosjek za 20,3%. Pozitivno su u očima navijača radili još Torino (16.894 gledatelja za povećanje od 7,5%) i Catania (14.433 gledatelja za povećanje od 3,9% u odnosu na prošlu sezonu).

Juventus se pak potvrđuje kao najgledaniji gost. Prilikom gostovanja aktualnog prvaka sezonske rekorde zabilježili su stadioni u Bergamu, Bologni, Veroni (i Hellas i Chievo), Firenzi, Milanu (Inter), Livornu i Parmi.

MAZZARRI: ŽELIM DA SE NAVIJAČI OSJEĆAJU KOMPETITIVNI KAO PRIJE

Trener Intera Walter Mazzarri također je dao intervju, Sky Sportovim Andrei Paventiju i Massimilianu Nebuloniju: “Bilanca je odlična. Iako se u Italiji konačna ocjena daje tek na kraju sezone na bazi rezultata. Ako gledam samo to onda mogu reći da nam nedostaju četiri ili pet zasluženih bodova, ali tu ne mislim na utakmice sa Sampdoriom i Parmom, jer tu ih nismo zaslužili. Što očekujem od 2014.? Meni se nikada putevi nisu samo otvarali. Zato želim da 2014. bude u liniji s ostalim godinama koje su bile dobre. Navijačima želim da im 2014. donese zadovoljstvo. Ne volim prognozirati, ali mogu obećati da ćemo napraviti sve kako bi se navijači Intera osjećali kompetitivnima kao u dobra stara vremena.”

MILITO: 2013. JE BILA MOJA NAJGORA GODINA

Zanetti za RAI, Mazzarri za Sky, a Milito za Mediaset. U svom blagdanskom govoru Milito je također poželio sve najbolje navijačima: “Želim im sve najbolje, zaslužuju to!”

Završava 2013., Milito ju opisuje: “Iznimno teška i ružna godina za mene, zbog ozljeda. Ozljeda koljena najgora je u mojoj karijeri. Ne mogu više biti sa strane, jedva čekam trenirati u grupi.”

Gdje može završiti Inter u novoj godini: “Probati ćemo doći do trećeg mjesta, jer kada si u Interu moraš ciljati i na sam vrh. No svjesni smo da je puno novosti, da ima mladih igrača i da je momčad u izgradnji. Treba biti strpljiv, a nadam se da ću u siječnju i ja biti jedno od pojačanja.”

Kakav je odnos s Mazzarrijem i koja je Militova budućnost: “Osjećam trenerovo povjerenje i to mi je drago. Od prvog dana je jasan i iskren sa mnom. Što se budućnosti tiče, ne mislim o ničem nego o povratku na teren. Ne bi mi bio problem potpisati ‘bianco’ ugovor, jer u Interu se osjećam sjajno, ovo je moj dom. Što će se dogoditi ne znam.”

Može li Icardi biti njegov nasljednik: “Svak ima svoj način igranja nogometa, ali pričamo o mladom igraču koji ima enorman potencijal.”

O dvojici svojih predsjednika kaže: “Malo poznajemo predsjednika Thohira, ne možemo puno reći, ali dojam je svakako pozitivan. Massimo Moratti je Inter i svakako da njegov odlazak ostavlja trag na nas. Bio je izvanredan i biti će uvijek. Privržen je Interu i tako će nastaviti.”
2 thoughts on “Inter D2D – blagdani, Interovi navijači najvjerniji

Odgovori