full screen background image

Inter D2D – vikend, Milano je crno-plav

Inter D2D ponedjeljkom obično donosi vijesti od vikenda, ako ima onih koji nisu usko vezane uz utakmice. Ovaj put krećemo izjavama nakon derbyja, ali koje se ne tiču samo događaja na travnjaku protiv Milana…

GUARIN: NEŠTO POSTOJI, ALI JA ŽELIM OSTATI

Fredy Guarin nakon derbyja dao je izjavu stranim medijima: “Nisam pričao s Mourinhom, ali jest moj agent. Nadam se da će Inter uzeti u obzir koliko ja želim ostati. Nešto se događa, to ne mogu negirati, ali još uvijek razmišljam samo o Interu i kako biti što bolji ovdje.” Potom o jedanaestercu na Palaciju: “Činio se čist, ali sudac je očito mislio drugačije.” Nakon toga uputio je pohvale Mateu Kovačiću: “Njegov je ulaz bio ključan, dao nam je toliko potrebnu kvalitetu, s njime smo uspjeli zadržati loptu i promijeniti tijek utakmice. Klasan igrač.”

MORATTI: THOHIR SHVAĆA VELIČINU INTERA, ALI MALO GA JE I STRAH

Nije moglo bez njegove izjave. Iako nije bio uživo prisutan na stadionu, Massimo Moratti iz New Yorka je govorio za Sky: “Nisu se još slegli dojmovi od prodaje kako bih vam mogao odgovoriti jeli ovo olakšanje ili osuda. Ali mislim da je bilo vrijeme, smirio se ambijent. Čini mi se kako se Thohiru sviđa ambijent u kojem se našao, malo ga je i strah. Shvaća uteg nečeg tako popularnog, puno je veći nego se čini izvana i zato je toliko fascinantno. Ja sada mogu biti obični navijač na stadionu. Nije bila rijetkost da me kao super-predsjednika TV uhvati u ne baš primjerenim gestama. Nekad sam sjedio kao kip, teroriziran događajima na terenu, ali nekad sam si morao dati oduška.”

NAGATOMO: KAPETANSKA TRAKA, KAKVA EMOCIJA

Uz standardne riječi koje se potroše nakon pobjede u derbyju Yuto Nagatomo izjavio je i sljedeće: “Kada mi je Cambiasso stavio kapetansku traku, osjetio sam zaista posebno snažne emocije. Sutra idem u Japan i sigurno će me dočekati mnoštvo.”

CdS: TKO SADA MOŽE IZBACITI KOVAČIĆA?

Današnje izdanje Corriere dello Sporta piše hvalospjeve o Mateu Kovačiću nakon nastupa u derbyju. Prevodimo cijeli članak: “Mateo Kovačić još nema 20 godina, Zanetti ima duplo i u ključnim trenucima derbyja se to osjetilo. Kažu da mladić nije impresionirao Mazzarrija jer ne igra dobro defanzivno. Možda jest tako, ali Mazzarriju se sviđaju i igrači koji igraju nogomet, koji stvaraju, koji imaju osobnost, ideju i borbeni duh i zato je teško zamisliti da od ovog dana Kovačić bude na klupi. Reći kako je promijenio derby bilo bi pretjerano. Ali Inter da, Inter se promijenio kada je momak ušao i uzeo ga za ruku: puno iskusniji kao Zanetti i Cambiasso to nisu uspjeli. Snažan utjecaj Kovačića na igru preokrenuo je utakmicu. Guarin je također profitirao, jer do Kovačićevog ulaska bio je jedini koji je doprinosio kvalitetom. Kasnije je to podijelio s Hrvatom, bio je slobodniji i lakše je igrao. Urodilo je to asistencijom Palaciju. Hrvat je drugačiji, uz Guarina najkvalitetniji igrač crno-plavih. Trio iz prvih sat vremena, Zanetti, Cambiasso i Taider imaju kvalitetu koja ne doseže Kovačićevu.”
2 thoughts on “Inter D2D – vikend, Milano je crno-plav

Odgovori