full screen background image

Mazzarri: Utakmica koja vrijedi više od tri boda

Trener Intera Walter Mazzarri održao je standardnu konferenciju za medije uoči derbija 17. kola Serie A između Intera i Milana. Izdvajamo najzanimljivije…

Koliko je ova utakmica drugačija od ostalih? Zeman je za rimski derbi uvijek govorio da je to utakmica kao svaka druga.

Utakmica ima sigurno poseban doživljaj, ali nastojim ne razmišljati o tome. Doživjeti ću to kada budem ulazio na stadion. Da vrijedi kao svaka druga to je jasno, tri boda su uvijek u igri. Ali ne možeš ne osjetiti posebnost derbyja, sve tijekom tjedna koji mu predstoji je drugačije, čak i mi profesionalci osjećamo navijače i ono što utakmica kao ova njima znači.

Sudi Mazzoleni?

Meni je sasvim svejedno tko sudi, puno puta do početka utakmice ni ne znam tko sudi. Za mene suci moraju samo provoditi pravila na terenu. O sucima mogu pričati jedino nakon utakmice. Jer kao što griješe nogometaši i treneri, te to analiziram tako isto mogu analizirati sučev nastup. Ali prije utakmice nikada o sucima nisam niti ću procjenivati, zaista mi je svejedno.

Prihvaćaš li odlazak Guarina?

Ne pričam o prijelaznom roku, ali takve se stvari riješavaju na razini kluba, uzimavši u obzir sve klupske čimbenike, ne samo one na terenu.

Jeli utječe situacija na njega?

Rijetko zovem igrače na razgovor jedan na jedan. Ali u utorak sam razgovarao s njim. Da mu čestitam. Apsurdno je, ali u Napoliju je bez obzira na naš poraz odigrao daleko najbolju utakmicu otkada sam ja ovdje. Ako tako utječe ova situacija na njega, onda je svakako pozitivno.

Dvojbe su u veznom redu, jeli Kovačić idealna zamjena za Alvareza, s obzirom da jedan isključuje drugog?

To nije nužno povezano. Alvarez bez obzira što je napadački orijentiran igrač ipak može igrati defanzivu i održavati ravnotežu momčadi. Kovačić u defanzivi još mora napredovati, nije spreman igrati ovakvu utakmicu na toj poziciji. Čini mi se kako je Zanetti pravi čovjek za sutrašnju utakmicu, ali još moramo odraditi trening danas. Ako Kovačić bude igrao to će sigurno biti na mjestu Guarina, a Fredy će onda u vezni red sa Zanettijem ili Taiderom. No još moram vidjeti, ali sigurno je kako Kovačić neće igrati u veznom redu.

U obrani također postoje nedoumice?

Da, imam četiri igrača za tri pozicije i to još nisam odlučio. Probao sam sve kombinacije i vidjet ćemo još danas. Ne radi se samo o formi pojedinog igrača, u obrani moram gledati i karakteristike protivnika, u ovom slučaju moram vidjeti tko bi se najbolje suprostavio Balotelliju, Kaki i Matriju ako budu igrali oni.

Postoji li u današnjem Interu igrač koji sam može riješiti utakmicu?

Uspoređujući s prošlošću sigurno nemamo takvih kapaciteta, ali mogao bi to Palacio, mogli bi možda Alvarez da igra ili Guarin.

Koju ocjenu daješ momčadi?

Kada ne bismo gledali tablicu onda dajem odličnu ocjenu. Ali ocjena se svakako smanjuje u posljednjim utakmicama u kojima smo od tri dvije igrali loše, a jednu izgubili.

Kakav Inter očekuješ?

Što se igre tiče želim da igramo kao u Napoliju, ali da budemo pažljiviji u obrani. Puno smo radili na tome ovaj tjedan, jako puno. Recimo idealna utakmica ove sezone bila je ona u Udinama.

Što bi značila pobjeda?

Velika injekcija samopouzdanja za cijelu sezonu. Ali ako prođe loše onda se ja moram staviti kako bismo okrenuli stranicu. Puno više toga mora se analizirati u negativnim situacijama, a ako bude dobro to bi bilo nešto posebno.
2 thoughts on “Mazzarri: Utakmica koja vrijedi više od tri boda

  1. J.Zanetti4

    Milan ima 9 bodova manje od nas… ja nisam optimistican u ovom derbiju, isto kao sto nisam bio optimista ni protiv Napolija.. i smatram da je X najviše što Inter moze uraditi u ovoj utakmici.. vrlo izgledno po meni je da ce Milan pobediti, prići nam na -6 bodova i do kraja prvenstva nas preskočiti na tabeli… (identičan scenario kao prosle godine)
    jedina mogucnost da se to ne desi jeste da Thohir dovede 2-3 igrača i popravi trenutnu situaciju u timu…
    moja lična zelja je da od sledece sezone otpusti Mazzarrija i dovede trenera koji igra 4-2-3-1 sa ofanzivnim krilima i posedom lopte

Odgovori