full screen background image

Inter D2D – 18.12.2013.

U iščekivanju odgovora Lege Calcio na žalbu Intera u vezi zatvaranja Curve Nord, te današnjeg sastanka vodstva Interovih i Milanovih ultrasa današnji Inter D2D donosi intervjue s Diegom Militom i Maurom Icardijem…

MILITO: U SIENI JE BILO TEŽE NEGO U MADRIDU

Gost tjedne emisije Inter Channela InterNOS bio je Diego Milito. Donosimo najzanimljivije…

Kakav je tvoj odnos s navijačima?

Moram reći da je njihova pažnja prema meni čak i pretjerana, zauvijek sam njihov dužnik, jer svaki dan pokazuju da su uz mene. Moram naglasiti kako ja poštujem sve navijače, pa tako recimo i milaniste. Branim Interove boje do smrti, ali poštujem i Milan i Juventus i sve ostale. No derbyji jesu zaista vanserijske, posebne utakmice, ne mogu to zanijekati.

Ima li posebnih u tvom sjećanju?

Svi su lijepi, teško je izabrati, pogotovo oni koje dobiješ. Nikada neću zaboraviti svoj prvi derby, kada smo dobili 0:4, a Thiago Motta je zabio spektakularan gol na toj utakmici. I uzvrata te sezone ću se uvijek sjećati.

Kada se vraćaš na teren?

Ova me godina naučila puno toga, ali ponajviše da se nikada ne predam. Teško je to, s koljenom sam znao da će dugo trajati, nije to lako prihvatiti. No ovo istegnuće me još više srušilo, jer sam bio sve bolji i bolji, vratio se u momčad. No nisam jedini i gledajući Samuela i Zanettija malo mi je lakše. Zanetti je nevjerovatan, tako brzo se vratiti nakon takve ozljede s 40 godina na leđima nije normalno.

Kakvi su bili susreti s bratom Gabrielom?

Jednom smo se u međusobnom derbiju posvađali na terenu. Ja sam tražio da mu se da crveni karton, a on me poslao u onu stvar. Sve pred 60.000 gledatelja i milijunima pred TV ekranom.

Savjet mladima koji tek počinju?

Ja sam počeo sa šest godina i uvijek sam igrao iz strasti. Imao sam sreću da su me roditelji apsolutno podupirali u tome, uvijek me vodili na nogomet i ostavili izbor samo meni. Naravno da su govorili da prvo moram završiti školu, ali nisu vršili pritisak oko toga. Zahvaljujući tome sam bez pritiska igrao bez opsesije da postanem profesionalac. To je bilo ključno. Kao dječak moraš misliti na zabavu, a ne odmah željeti postati profesionalac. Ja sam imao sreće. Ali i Gabriel, što pokazuje kako je taj roditeljski recept uspješan.

I mali Leandro igra?

Tek mu je šest godina, ali da, igra. Upisao sam ga u Leoni di Potrero. Idem ga gledati, jedini je ljevak tamo, naslijedio je to od strica Gabriela.

Jedan navijač pita kako to da si tako kasno došao do najviše razine?

Ne kajem se zbog ničega. Imao sam već prije Zaragoze ići u Inter, ali tada nisam siguran da bih bio dobio prostora u momčadi koja je imala sjajne napadače, pa sam izabrao Zaragozu. Nisam se pokajao. San svakoga nogometaša igrati je za najveće klubove. Ja sam u Inter došao s 30 godina. Bilo bi bolje doći mlađi, ali ja sam san svejedno ispunio. Moraš biti psihički spreman za takav iskorak. Meni je čast igrati za Inter.

Najbolji napadači s kojima si igrao?

Puno njih, a ja se uvijek nastojim prilagoditi partneru. Jednostavno sam takav igrač. U ovom trenutku moram reći da je to Palacio, a žao mi je što se nismo naigrali zajedno zasad.

Razlika između milanskog i genovskog derbija?

Oba prekrasna, iako je milanski važniji zbog uloga u igri. U Genoi sam odigrao odlične derbije, ali Inter – Milan je svjetska utakmica.

Koji su tvoji hobiji?

Vrlo sam miran tip, nastojim što više vremena provoditi s obitelji.

Finale Lige prvaka, što si mislio prije utakmice?

Bili smo samouvjereni, odlično smo pripremili tu utakmicu. Već u tjednu smo znali što će se događati. Teže je bilo u Sieni, onaj centaršut Rosija mi je paralizirao srce.

Novo hipotetsko pravilo u nogometu: jedanaesterac unutar 90 minuta koji bi se izveo tek na kraju utakmice?

Na treninzima to ponekad radimo. No ne sude baš niti jedan penal za nas… tko će ih dobro pucati?

Koju glazbu slušaš?

Erosa Ramazzottija, Ligabue, sve pomalo…

S kim si najbolji?

Sa svima sam odlično, ali sa Cambiassom, Zanettijem, Samuelom i Palaciom posebno, jer su Argentinci i poznajem ih jako dugo. Svima se zahvaljujem, svi su uvijek velika podrška, polazeći od medicinskog osoblja. Neću zaboraviti niti poruke rivala.

Da nisi postao nogometaš što bi radio?

Mislim da bih bio trgovac. Išao sam na fakultet, ali zbog nogometa ga napustio.

S kim si iz reprezentacije najbolji?

S interistima.

Bojiš li se letjeti?

Ne.

Koje bi pitanje postavio novinarima?

Da jedno…

Slabe i jake točke?

Slaba točka moja djeca, moja obitelj, a snaga moja glava.

Odnos s kuhinjom?

Ne znam ništa kuhati, a najdraže jelo mi je argentinsko meso.

Praznovjerje?

Ništa posebno.

Najbolji igrač svijeta?

Messi, sigurno. U usporedbi s Cristianom Ronaldom Messi je impresivan.

Prva misao ujutro?

Kako mi se spava, a sad moram djecu voditi u školu.

Prva misao kod riječi “Inter”?

San.

Kako će završiti ova sezona?

Nadam se plasmanom u Ligu prvaka.

ICARDI: NISAM NITI BLIZU MILITA

Mauro Icardi razgovarao je za Sky Sport 24.

Počeo je najavom derbyja.

Sanjam derbi kao prošlogodišnji s Genoom koji je bio presudan u mojoj karijeri. Zabio sam i dobili smo Genou.

Koji je cilj ove sezone?

Raditi i rezultate gledati tek na kraju sezone. Ono što ostvarimo biti će ono što smo zaslužili.

Kakvi su prvi mjeseci u Interu?

Odlične pripreme. U Sampdoriji nismo radili koliko ovdje. Nabacio sam mišiće, sjajan rad. No pojavio se problem s preponom koji sam možda vukao još od lani, ali tek je sada izašao na površinu. Nisam puno zbog toga trenirao u zadnje vrijeme, ali sam uvijek dao sve od sebe. Zabio sam protiv Juventusa i Cagliarija, ali nakon toga nisam više puno igrao. Sada je to iza mene i mogu se vratiti normalnom ritmu kako bih se malo pomalo vratio na travnjak.

S klupe dva gola u dvije utakmice?

Kada ulaziš u sred utakmice moraš dati 150%, jer su suigrači u punom ritmu utakmice, a ti im možeš pomoći samo ako si na njihovoj razini. Kada uđeš moraš biti opasan sa svakom loptom.

Uspoređen si s Batistutom i Crespom, tko je tvoj idol?

Od kada sam imao pet godina to je bio Batistuta, ali i Crespo mi se sviđao.

Jesi li u stanju nasljediti Milita?

Moram raditi, jer svi znamo što je Milito napravio u Interu. Meni nedostaje jako, jako puno da to dostignem i zato mislim da ne mogu biti ničiji nasljednik. Da bih došao na razinu Milita moram još jako puno raditi.

Odnos s Mazzarrijem?

Kada kaže da moram učiti od starijih Argentinaca ima pravo, raditi s njima pravo je zadovoljstvo.

Puno si na društvenim mrežama?

Danas je život i to, ali ne pišem ništa posebno, pozdravi i koja fotografija.

Priča s Wandom Narom?

Ne želim o tome, pričam samo o onome što napravim na terenu.

Želja za 2014?

Razmišljam dan za danom, živim u sadašnjosti.

DERBY -3

Tri dana pred derby za sastav Intera ostaje jedino upitnik koji će dvojac uz Cambiassa igrati u veznom redu. Odnosno tko će između Zanettija, Kovačića i Taidera na klupu.

MILAN ODLUČIO POMOĆI SPEKTAKLU

Zbog straha od remećenja javnog reda i mira u Milanu moguće je da se dopusti Curvi Nord sudjelovanje na derbyju. Lega Calcio bi mogla popustiti zajedničkom apelu Intera i Milana da se kazna odgodi jedno kolo. Ostale bi dakle dvije utakmice kazne, ali one bi bile protiv Chieva i Catanije.
4 thoughts on “Inter D2D – 18.12.2013.

  1. nraguz

    Čovjek rođen isti dan kad i ja donio mi je triplettu. OK, sudbina, slučajnost možda. A na upit o glazbi prvo ime koje spominje ono je Erosa Ramazzottija. E sad je previše, jesmo li mi možda blizanci, ili je on ja u nekom paralelnom svemiru? 🙂

      1. nraguz

        Da, to mu je definitivno ogromna mana. Jednom je u Torinu morao prekinuti koncert jer su ga navijači Torina gađali svim i svačim. Inače kada organizira turneje, nastoji ne pjevati na dane kada Juventus igra večernje utakmice kako bi ih mogao gledati.

Odgovori