full screen background image

Mazzarri: Krećemo od igre

Nakon drugog poraza Intera u sezoni Serie A 2013/14, ovog puta od Napolija izjave su dali Esteban Cambiasso, Walter Mazzarri i Erick Thohir…

Cambiasso: Bila je to utakmica koju smo dobro interpretirali bez obzira što smo napravili par grešaka koje momčad kao Napoli odmah kažnjava. A dogodilo se baš sve što se ne bi trebalo događati: oni trenuci u kojima možeš preokrenuti utakmicu zahvaljujući greškama protivnika su svi završili dobro za njih. Ovo je najbolji Inter u Napulju posljednjih godina. Ideja koju smo imali omogućuje nam da igramo s bilo kime. Naravno, nakon svega smo ostali bez bodova, ali bilo je puno pozitivnih stvari. Napravili smo više ovdje s porazom nego u prethodnim utakmicama gdje smo uzimali po bod, ali na kraju bili ogorčeniji nego danas. Ova nam predstava daje mirnoću. Derby? Neće biti Alvareza. Znamo i koliko za svakog navijača ta utakmica znači i ona nema veze sa skupljanjem bodova. Što je sudac rekao kod isključenja? Razmišljam više o tome što je napravio, a ne što je rekao. Žao mi je: ne znam jeli mi nemamo sreće s njim ili on nema sreće s nama. Sve prijašnje utakmice koje nam je on sudio ostale su mi u negativnom sjećanju: lisice Mourinha, Juventus – Inter, Inter – Roma i dodaje ovu danas. Na kraju prvog poluvremena nije svirao jedanaesterac na Palaciju. No navikli smo, više ni ne očekujemo jedanaesterac, već prekršaj u napadu. Tako je najlakše.

Mazzarri: Danas sam čestitao svojim igračima. Odigrali su odličnu utakmicu s visokim posjedom lopte, igrali su onako kako želim. Sada moramo raditi na razvoju igre, jer namučili smo Napoli igrom, a oni su sa svojim fenomenalnim igračima morali igrati na kontre. Mi tu nismo bili dobri, loše smo pokrivali, previše smo se željeli nadigravati. Moramo biti konkretniji, ali ako sve utakmice budemo ovako igrali nećemo ih puno izgubiti. Isključenje Alvareza? Bila je cijela serija odluka koje su utjecale na rezultat, a u našem najboljem trenutku je isključen Alvarez. Bilo je puno gorih prekršaja koji nisu bili sankcionirani. Sa kompletnim sastavima bismo im još zabili, to je odlučilo utakmicu. Nemamo sreće s Tagliaventom, druga utakmica u sezoni s njim i drugi poraz. Prije Alvareza je Albiol igrao rukom, ali valjda je to nesreća. Jedanaesterac na Taideru? S klupe se činio, ali bilo je zaleđe, pa se ne računa. No prekršaj Maggija na Palaciju… Ako to ne sviraju ne možemo puno toga učiniti. Pet bodova manje nego lani u isto vrijeme? Tada su igrala petorica koje danas nemamo. Ovo je momčad koja je lani u proljetnom dijelu osvojila 19 bodova. Pogledajte sada tablicu, nešto je drugačija.

Thohir: Isključenje je ubilo utakmicu. Greške su dio igre, ali crveni karton nije bio i to je promijenilo utakmicu. Svejedno čestitke Napoliju.




Odgovori