full screen background image

Inter D2D – 12.12.2013.

Nakon pregršt izjava prije dva dana, jučer se u Appiano Gentileu isključivo radilo. Osim glasina oko prijelaznog roka, odlaska Guarina i Ranocchie u Englesku, te dolaska Lavezzija u Inter nema puno novosti…

GUARIN IPAK BEZ POSLJEDICA

Fredy Guarin, kako smo prenjeli jučer, napustio je popodnevni trening prije dva dana nakon sudara s jednim suigračem. Ozljeda ipak nije bila teže naravi, pa je Guarin jučer sasvim normalno trenirao.

SASTAV ZA NAPOLI

Inter nije pobijedio Napoli na jugu Italije od 18. listopada 1997. Walter Mazzarri vjeruje da je ovo prava prilika. Prema dosadašnjih nekoliko treninga da se naslutiti početni sastav Intera za nedjelju. Uz Handanovića na golu u obrani su izgleda sigurni Juan Jesus i Campagnaro. Ostaje dvojba hoće li u početnoj postavi igrati Ranocchia ili Rolando. To se čini jedina dvojba Mazzarrija. U veznom redu je gotovo siguran povratak Taidera, uz već standardne Cambiassa i Alvareza. Iza potvrđenog Palacija trebao bi igrati Guarin, koji je i jučer na treningu djelovao na toj poziciji. Kako prenose talijanski mediji, “iako je bio najbolji igrač protiv Parme, za Matea Kovačića vrlo se vjerovatno ponovno sprema mjesto na klupi, jer Mazzarri protiv Napolija želi više pluća, a manje tehnike”. Malo dvojbe ostaje zbog te ozljede Guarina, ali jučer se činilo kako ona uopće nije stvarala probleme Kolumbijcu. Nagatomo i Jonathan biti će na bokovima. Među pozvane za put na jug trebali bi se vratiti Samuel, Icardi i Milito, iako je sigurno kako od trojice navedenih Il Principe neće dobiti priliku.

BOGATSTVO MORATTIJEVIH

James Horncastle, analitičar BT Sportsa za ekonomski časopis Business Week govorio je o bogatsvu Massima Morattija i brata mu Gian Marca, predsjednika obiteljske naftne firme Saras. Prema Horncastleovom izvješću nakon prodaje 70% dionica Intera International Sports Capitalu Massimo Moratti “teži” 800 milijuna eura. Brat Gian Marco dosta je bogatiji, njegova imovina se procjenjuje na milijardu i 380 milijuna eura. Horncastle napominje i kako Massimo još uvijek ima blizu 30% udjela u vlasništvu Intera što prema Bloombergovim procjenama vrijedi 116 miljuna eura.

Iz ovih podataka da se svakako zaključiti koliko je Moratti bio velikodušan kada je u pitanju bio Inter. Prisjetimo se, Massimo Moratti je u 18 godina u Inter utrošio oko milijardu i 200 milijuna eura vlastitog novca, dakle gotovo 1,5 puta više nego je ostavljao sebi.
2 thoughts on “Inter D2D – 12.12.2013.

  1. nraguz

    Nevjerovatno mi je ovo za Morattija, da je više ulagao u Inter nego ostavljao sebi. Ako su podaci točni, svaka mu čast, naklon do poda!
    Bez obzira o kakvim se ciframa radi i kako je ono što ima i dalje enormno bogatstvo pitam se koliko bi tih miljardera više davalo sa strane nego ostavljalo sebi.

Odgovori