full screen background image

Inter D2D – 11.12.2013.

Jučerašnji dan u Interu obilježilo je dosta izjava i intervjua, ali i jedna ozljeda na treningu…

THOHIR: JA NISAM ABRAMOVICH

Erick Thohir dao je još jedan opsežni intervju, magazinu GQ. Između stvari koje smo u ovo kratko vrijeme nebrojeno puta čuli izjavio je i sljedeće: “Postoje dvije vrste vlasnika klubova. Postoje oni kao Roman Abramovich koji kupe mali klub i onda ga uz gomilu novca pokušavaju dovesti na vrh, a postoje manageri, kao ja koji kupe veliki, slavni klub i dovedu ga u financijski red. Navijači imaju pravo sanjati igrače kao Cristiano Ronaldo, nema u tim snovima ničeg lošeg. Međutim vlasnici imaju pravo biti upravo vlasnici i zato treba strpljenja.”

KOVAČIĆ: RADIM NA OBRANI I UDARCIMA NA GOL

Mateo  Kovačić bio je gost emisije Inter Channela InterNOS gdje je odgovarao na pitanja navijača.

Jesi li učio talijanski?

Samo tri dana, a onda sam počeo pričati sa Juanom i Samirom.

Kako ti se čini Italija i jeli ti se sviđa Milano?

Jako mi se sviđa Milano, živim odlično. Ima puno Hrvata koji se ovdje školuju. Hrana je izvrsna, obožavam pastu i pizzu.

Što misliš o talijanskom nogometu?

Očekivao sam taktički nogomet, puno se pažnje daje obrani. Nije lako zabiti, siguran sam da je to u Španjolskoj i Engleskoj puno lakše.

Stanković je za tebe rekao “rasni konji se ne gledaju na startu, nego na cilju”. Stanković će postati predsjednik srpskog nogometnog saveza?

Jako je to važna uloga ne samo za Srbiju, već i za Hrvatsku.

Tko ti je bio idol?

Kao dijete to mi je bio Robert Prosinečki. Bio je polušpic, nešto kao Jovetić.

U čemu još moraš napredovati?

U puno toga. S trenerom Mazzarrijem puno radim na obrani, ali i zabijanju golova. Želim biti bolji u fazi obrane ali i u drugim stvarima. U posljednjoj utakmici sam par puta zapucao na gol, trener mi je rekao da to radim svaki put kada sam u toj zoni. Nogomet se igra za gol, a ja još nisam zabio niti jedan. Jeli mi to smeta? Da, malo da (smijeh).

BOŽIĆNA VEČERA UDRUGE PUPI

Nakon one klupske Božićne večere, sinoć je bio red na Udrugu PUPI. Tom su prilikom izjave dali Ivan Cordoba i Javier Zanetti…

Na upit o padu forme Cordoba kaže: “Talijansko prvenstvo je najteže na svijetu. Trener je sa radom počeo iz temelja. Na teren se uvijek izlazi sa željom za tri boda, ali uvijek postoje i oni koji su na suprotnoj strani. Ovakva iskustva u ovoj fazi rada se mogu događati.” Jeli to rezultat prodaje kluba Cordoba ne vjeruje: “Klub, trener i svi mi smo pokušali zaštititi momčad od tih događaja. Mislim da smo to dobro obavili. Sigurno je kako je predsjednik Thohir važan za momčad, ali oni su koncentrirani samo na ono što moraju raditi na terenu.” Hoće li biti pojačanja kao zalet na treće mjesto? “Trener zajedno s rukovodstvom procjenjuje i već su procijenili što je najbolje za momčad.”

Kapetana Zanettija su također upitali o promjeni vlasništva: “Mislim da je predsjednik još jednom bio gospodin i pokušao je odgovornost preuzeti na sebe, ali mi smo ti koji smo odgovorni za sadašnju situaciju i na terenu moramo pokazati koliko vrijedimo.” Koliko je važan povratak Icardija i Milita? “Ne samo njih dvoje, i Samuel se vraća. Sada nas čekaju teške utakmice i trebaju nam baš svi.” O pojačanjima i konkretno Lavezziju kaže: “Odlučiti će klub zajedno sa trenerom. Mi moramo odigrati još dvije utakmice do odmora. Sa Lavezzijem se nisam čuo, a sigurno je da bi takav igrač dobrodošao bilo kojoj momčadi. No naše će rukovodstvo procijeniti što je najbolje.”

OZLJEDA GUARINA

Jučer se na popodnevnom treningu ozljedio Fredy Guarin. Nakon jednog duela osjetio je bol, te je napustio trening. Ne bi se trebalo raditi o ničem ozbiljnom, ali nastup protiv Napolija je upitan. Upravo bi u nedjelju na klupi mogao biti Mauro Icardi.
One thought on “Inter D2D – 11.12.2013.

Odgovori