full screen background image

Inter D2D – 10.12.2013.

Inter se jučer vratio treninzima uoči teškog gostovanja kod Napolija u nedjelju. Raduje vijest da su s loptom i zajedno s ostalima radili Walter Samuel i Diego Milito.

BOŽIĆNA VEČERA

Sinoć je Inter organizirao tradicionalnu Božićnu večeru za svoje poslovne partnere. Tom Prigodom izjave Skyu dali su Esteban Cambiasso, Ricardo Alvarez, Rodrigo Palacio, Walter Mazzarri i Marco Fassone…

Cambiasso: Srećom još uvijek nismo daleko od cilja, jer ni drugi nisu pobijedili u prošlom kolu. Moramo se trgnuti, jer neriješeni rezultati ne vrijede gotovo ništa. Moramo popraviti što nam ne ide, imali smo priliku, ali nismo je iskoristili. Sada dolazi Napoli i ne znam reći jeli dobro ili loše što u ovom trenutku nailazimo na veliku momčad. Bit ćemo pametniji nakon utakmice. Jesu li rezultati posljedica promjena u klubu? To je rekao Moratti, a ja nisam tu da bih procjenjivao njegove izjave. Rekao je to da nas zaštiti, ali mislim da bismo više trebali maknuti bilo kakvu odgovornost s njegovih leđa, to nije korektno. Trener analizira svaku utakmicu i bilo bi tako i da smo ih sve dobili. I protiv Parme je bilo puno pozitivnih stvari, ali ima stvari koje moramo popraviti. Smatram da protiv Napolija nismo u prednosti jer oni igraju ključnu utakmicu Lige prvaka. Osvojio sam prije par godina trostruku krunu i nisam mislio da smo u prednosti ili da je protivnik u prednosti zbog igranja tijekom tjedna.

Alvarez: Nismo bili dobri u prošlim utakmicama, moramo se vratiti na početak. Za Napoli se moramo dobro pripremiti. No ukupno gledajući nije loše, izgubili smo samo jednu utakmicu. Moramo samo naučiti voditi utakmicu kada smo u prednosti. Protiv velikih je možda i lakše igrati, jer i oni napadaju, dok se manje momčadi pogotovo na San Siru zatvore i onda je puno teže. Zato smatram da je u ovom trenutku dobro što igramo protiv Napolija i Milana.

Palacio: Sobom sam zadovoljan, osjećam se dobro, ali najvažnije je ipak da Inter pobjeđuje. Neriješeni rezultati su nas usporili, previše puta su nas stigli kada smo već imali utakmicu u rukama. Moramo ciljati na najviše pozicije, znamo da ima još dosta jakih momčadi, ali moramo raditi na tome. Sada slijedi Napoli, jaka momčad, ali ovaj tjedan ćemo raditi sa samo jednim ciljem: pobijediti. Obnova ugovora? Moj agent upravo pregovara sa klubom, znati ćemo ovaj ili sljedeći tjedan. Pojačanja? Vidi se da nešto nedostaje, ali trener će odlučiti. Što se mene tiče volim igrati kao špic, ali mogu igrati i kao drugi napadač kao što sam to radio u Boca Juniorsima.

Mazzarri: Povratak u Napoli? Sada sam trener Intera i samo na to mislim. Koncentrirao sam se samo na greške iz prethodnih utakmica i na tome radim. Kada izađemo na teren vjerovatno će se pojaviti emocije, četiri intenzivne godine ipak se ne zaboravljaju. Nakon remija u nedjelju sam rekao igračima kako je bilo puno odličnih stvari, ali i puno loših. Pokušali smo shvatiti i radili smo na pristupu utakmici. Moratti je rekao da su rezultati posljedica promjena u klubu? Predsjednik zna stvari, iskusan je. Ali to ne može biti alibi. Ova večera? I to je nogomet, svakodnevni trening ali i druženje sa sponzorima. Sve ulazi u nogomet, a kao na terenu momčad je i večeras tu, jedinstvena. Sve ovo je jako važno za klub.

Fassone: Jako bitna večer, je sponzori su jako bitni. Predsjednik Thohir ne krije koliko su marketing i razvoj prema vani važni. Remiji? Thohir mi je rekao kako smo momčad s najviše kravata. Remi i kravata se isto kaže na engleskom (tie), šalili smo se nakon Parme. Sada slijedi Napoli i trener Mazzarri će dobro pripremiti tu utakmicu. Novi napadač? Prijelazni rok može, a ne mora pružiti priliku, vidjet ćemo.

MAZZARRI MANAGER

Predsjednik Intera Erick Thohir uz ostale ideje poslovanja Intera ima i onu da trener Walter Mazzarri postane manager po uzoru na englesko viđenje nogometa. Tako bi trener ujedno imao potpunu kontrolu dovođenja i prodaje igrača, dok bi sportski direktor imao isključivo funkciju provedbe managerovih želja. Naravno, izvjesno je kako će se na takav način početi raditi od ljeta 2014.
2 thoughts on “Inter D2D – 10.12.2013.

  1. Alen

    Kako bi bio presretan kad bi ovo zaživilo:”Tako bi trener ujedno imao potpunu kontrolu dovođenja i prodaje igrača, dok bi sportski direktor imao isključivo funkciju provedbe managerovih želja.”

Odgovori