full screen background image

Kovačić: Još jedna izgubljena prilika

Nakon još jednog remija Intera u Seriji A, ovog puta protiv Parme, izjave su dali Mateo Kovačić, Javier Zanetti, Samir Handanović i Walter Mazzarri…

Kovačić: Što nam se događa? Ne znam, ali znam da smo danas igrali jako dobro a svejedno primili tri pogotka. Umorni smo. Opet izgubljeni bodovi u prilici kakvu smo imali i prošlu utakmicu. Problem je što primamo previše golova. Što se mene osobno tiče sve se bolje snalazim iza napadača, ali bitno je da sam koristan momčadi. Jesam li očekivao veću minutažu? Trener procjenjuje i bira tko će igrati.

Zanetti: Razočarani smo i ljuti. Imali smo prilike, preokrenuli rezultat, ali su nas opet stigli. Zasada ide tako, a u sljedećim utakmicama moramo preokrenuti trend. Parma je igrala dobro i namučila nas. Do 3:3 smo bili bolji, ali nakon toga je utakmica bila otvorena. Moramo znati bolje rukovoditi određenim situacijama, shvatiti gdje griješimo. Nikako da napravimo taj skok koji bi nam dopustio da se borimo za ono što želimo. Kako sam? Osjećam se dobro, tetiva je sve bolje, ali žao mi je što Yuto nije mogao započeti utakmicu. Ja sam pokušao dati svoje. Nadam se da ćemo svi biti zdravi uskoro i moći dati svoj doprinos.

Handanović: Svima se događaju greške. Želio sam izbjeći korner, ali lopta mi je isklizla i primili smo gol. Malo sam zeznuo utakmicu, žao mi je, preuzimam odgovornost. Žao mi je zbog navijača i suigrača. Nismo pobijedili, ali bilo bi jako važno, šteta. Iste pogreške kao lani? Ono što je bilo, bilo je. Moramo biti bolje, dosta smo nesigurni, svi skupa. No ne možemo uspoređivati dvije sezone. Nepažljivi smo, nedostaje nam malo “zloće”, moramo vidjeti i popraviti se.

Mazzarri: Ne mogu shvatiti onakav ulazak u utakmicu. Odmah smo primili gol i to je utjecalo na cijelu utakmicu. No kasnije smo ipak napravili vrlo dobre stvari. Parma je odlična momčad, ali mi jednostavno moramo biti pažljiviji. Moglo je završiti na bilo koju stranu, a izašao je remi. Imamo kontinuitet rezultata, ali na neke se stvari moramo dobro osvrnuti. Važno je ne gubiti za ovako mladu momčad, ali u puno smo utakmica zaslužili i dobiti. Sada moramo misliti na sljedeću utakmicu. Na početku sezone je cilj bio okrenuti momčad, a napravili smo odlične stvari i očekivanja su narasla. To sada osjećamo. Rekao sam momcima da igraju naš nogomet. Početkom drugog poluvremena smo to i napravili i momci su se opustili. Kontakt na Alvarezu? Za mene čist jedanaesterac. Belfodil? Moramo shvatiti na kojoj poziciji može dati najviše. Pokušali smo kao druga špica koja se izvlači na krilo i mislim da mu to najbolje ide, u Torinu je bio odličan.Vezni red? Do jučer je igrao Taider, jer ako igraš sa tri ofenzivna vezna moraš voditi računa o pokrivanju. Ali u ovom trenutku nam ništa ne ide, jer da je Cambiasso pogodio u posljednjoj minuti… Primjetili ste kako je Kovačić igrao umjesto Taidera i zato smo bili dosta ofanzivni, ali s manje ravnoteže.
Odgovori