full screen background image

Mazzarri: Imena nisu bitna, bitan je mentalitet

Trener Intera Walter Mazzarri održao je redovnu press konferenciju uoči utakmice 15. kola Serie A između Intera i Parme. Izdvajamo najzanimljivije…

Rolando umjesto Ranochije?

Još nisam odlučio, ali drago mi je da smo tijekom sezone dobili još jednog udarnog prvotimca. Na početku smo u obrani imali tri fiksna startera, a sada ih je više i Rolando je jedan od njih.

Kako je Nagatomo?

Mora provati. Nije radio s nama, napraviti ćemo još jedan test, sve kako bi bio na listi za utakmicu. On mi je prevažan.

Može li Inter, ako se u siječnju ne pojača, do trećeg mjesta?

Ako se zoveš Inter, to ne mora značiti da moraš nešto napraviti odmah. Prije tri godine ovaj je klub osvojio sve i to se teško ponavlja. Uz to, odlučilo se ići drugačijim putem, ulaganjem u mlade i boljom organizacijom kluba. Mislim da i s ovom momčadi možemo pobijediti sve utakmice s obzirom na mentalitet koji im pokušavam usaditi. Dobar primjer vam je Taider.

Nakon Sampdorije ste se izderali i na Campagnara i Mudingayija?

Nije bitno ime, može pogriješiti svatko, od Zanettija do Kovačića, od Cambiassa, Mudingayija ili Campagnara. Imena, godine, status meni nema razlike. Sampdoria je došla i nije imala što izgubiti, a znaš da ako se zoveš Inter i ne pobijediš odmah idu kritike. Moraš stvoriti pobjednički mentalitet, mladost i talenat tu nisu dovoljni.

Treba li špic ili drugi napadač?

Moramo vidjeti kada se vrate Icardi i Milito, oboje špice. Icardi već mjesec dana ne trenira s nama, a za Milita govori povijest. Što nam onda nedostaje? Mislim da sam vam odgovorio i više neću o prijelaznom roku.

Koliko ste zadovoljni Alvarezom?

Ricky može igrati iza napadača ili u vezi. Zadovoljan sam jako njime. Znam da može biti odličan. Recimo kod gola Guarina puno je više napravio on nego Guarin.

Hoćete li pozdraviti Cassana?

Ja nemam problema s tim, pitanje je ima li on.

Može li vas namučiti?

Igrao sam protiv njega puno puta i kada je u formi ne smiješ mu dopustiti da dobije puno lopti, jer svi znamo koliko je dobar i kreativan. Posebno pazimo na to.
Odgovori