full screen background image

Inter D2D – 27.11.2013.

Bliži se nedjelja i utakmica sa Sampdoriom, prva na kojoj će uživo prisustvovati novi vlasnik Erick Thohir. Jučer smo prenjeli vijest o pozivu svim bivšim igračima Intera. Odaziv je već jučer bio impresivan, a do nedjelje ima još tri dana…

NAGATOMO OPTIMIST

Listi uzvanika na tribinama pridružiti će se sigurno Yuto Nagatomo koji će zbog ozljede propustiti nekoliko sljedećih utakmica. Nagatomo je međutim optimist: “Već sam dosta bolje, nije teška ozljeda. Oporavljam se, dati ću sve od sebe i vraćam se uskoro.”

HANDANOVIĆ ODGOVARAO GLEDATELJIMA

Gost 10. emisije InterNOS na Inter Channelu gdje navijači sastavljaju pitanja bio je Samir Handanović…

Želiš li ponovno zaigrati u Ligi prvaka?

Mislim da svak od nas to želi.

Jeli biti vratar teže od ostalih pozicija?

Moraš biti koncentriraniji od igrača u polju, jer moraš paziti i kada tvoja momčad napada. Ponekad nemaš posla na vratima, ali ako ti stigne i jedan udarac moraš biti potpuno spreman.

Kakav je odnos s navijačima i što ti kažu kada te vide na ulici?

U svim momčadima gdje sam igrao sam imao odlične odnose, iako se mi vratari uvijek moramo dokazivati. Na ulici me ne vide, jer ne izlazim puno.

Koja je razlika između Udina i Milana?

Ne znam, jer ne živim u Milanu. Odem tu i tamo na večeru ili se naći s prijateljima, ali ne idem u Milano često.

Najdraža obrana?

Prije četiri-pet sezona u utakmici Udinese – Siena. Udarac iz blizine.

Inter?

Ide nam dosta dobro, ali možemo bolje. Važno je da rastemo i vidjeti ćemo dokle će nas to dovesti. Ostavili smo nekoliko bodova koje iskusnija momčad ne bi propustila.

Gledaš li svoje nastupe?

Mislim da je to ključno kako bi napredovao. Samo tako možeš vidjeti određeno pozicioniranje, postavljanje nogu ili tijela.

Jesi li samokritičan?

Ponekad, a ponekad jednostavno procijenim jesam li fizički u stanju napraviti nešto ili ne. Ali ako nema samokritike ne možeš napredovati.

THOHIR RAZJASNIO ULOGE U VLASNIŠTVU ISC-a

Svi znamo kako je novi većinski vlasnik Intera službeno firma International Sports Capital. Međutim, mnogi su se pitali kako je unutar te firme raspoređeno vlasništvo 70% Interovih dionica. Poznato je kako su vlasnici ISC-a trojica: Erick Thohir, Rosan Roeslani i Handy Soetedjo. Predsjednik Intera ima 60% dionica ISC-a, dok druga dva partnera posjeduju po 20%. Sada je jasno zašto je Erick Thohir predvodnik grupacije, predsjednik Intera i najeksponiraniji od trojca.

Shodno tome, kada bi se vlasništvo Intera dijelilo na individualce predsjednik posjeduje 42% kluba, obitelj Moratti 28,3%, Roeslani i Soetedjo svaki po 14%. Pirelli ima 1,6%, dok mali dioničari sudjeluju u svega 0,1% i imaju pravo sudjelovanja u dva godišnja sastanka Upravog odbora.

MARONI POZVAO INTER DA POŽURI

Predsjednik regije Lombardija Roberto Maroni jučer je objasnio što će se dogoditi sa zonom Rho nakon EXPO-a 2015.: “Dvije su opcije. Ili ćemo kao regija zajedno sa sadašnjim vlasnicima zemlje Arexpom izgraditi moderni sportski grad sa olimpijskim bazenom, velodromom i dvoranom ili će se izgraditi novi stadion. Svakako novac koji će se uložiti biti će privatni, nikako javni. Za novi stadion zasada se izjasnio Milan dok mi predsjednik Intera nije rekao ne. Ako Inter pokaže zanimanje biti će to mrtva utrka, a ako ostane samo Milan onda je odluka za novim stadionom definitivna i biti će Milanov. Bez njihove ponude bilo bi dvojbi. Stadion je idealna stvar za tu zonu i sada postoji netko tko ga želi izgraditi.”

Thohir je ponovio i u Indoneziji kako “ne znam jeli bolje ostati na San Siru ili napraviti novi stadion. Svakako želimo moderni stadion, ali nema još ništa konkretno.” Za stadion u zoni Rho možda bude prekasno.
One thought on “Inter D2D – 27.11.2013.

Odgovori