full screen background image

Inter D2D – vikend

S obzirom na odigravanje utakmice u Bologni u nedjelju vikend u klubu prošao je bez previše okolnih vijesti, ali ipak izdvajamo ponešto…

ZBOGOM AMEDEO

Iako je romanista, gdje je i proveo najveći dio karijere, Amedeo Amadei odigrao je dvije sjajne sezone u dresu Intera. Amadei je preminuo u nedjelju u 92. godini života. Crno-plavo je nosio u sezonama 1948/49 kada je u 38 utakmica postigao 22 gola, te 1949/50 kada je u 32 utakmice postigao 20 pogodaka. Bio je ključna figura legendarnog derbyja od 6. studenog 1949. u kojem je Inter pobijedio Milan 6:5 kada je postigao hat-trick. Amadei je najmlađi debitant u povijesti Serie A. Kada je istrčao na teren 2. svibnja 1937. u dresu Rome imao je 15 godina, devet mjeseci i šest dana. Ukupno je zabio 174 pogotka u Seriji A, a bio je glavni protagonist prvog scudetta Rome 1941/42.

ČETIRI ODJELA

Erick Thohir se sprema za povratak u Italiju ovog tjedna kako bi kadrovski do kraja posložio klub. Navodno će se formirati engleski način rukovođenja klubom, odnosno četiri odjela: troškovi (financije), prihodi (marketing), sport i komunikacija (odnosi s javnosti). Michael Williams biti će na čelu odjela troškova, tj. financija. Što se prihoda, odnosno marketinga tiče to će voditi Giorgio Ricci. Njegov će zadatak biti privući što više novca od sponzora u čemu Inter debelo zaostaje za Milanom i Juventusom. Osim sponzora opreme gdje je podjednak sa vodećim svjetskim klubovima (Nike) Inter od ostalih zarađuje 12 milijuna Eura za razliku od Milanovih 24 i Juventusovih 20 milijuna. Sportski odjel voditi će zasada Marco Branca i Piero Ausilio, dok će se na ljeto probati doći do Rominog Waltera Sabatinija. Upravo će oni, zajedno s trenerom krojiti momčad za budućnost. U području komunikacije (PR) radi se o novom, medijima još nepoznatom imenu. Sva četvorica će direktno odgovarati generalnom direktoru Marcu Fassoneu, a on pak Thohiru.

Thohir će na kraju sam preuzeti dužnost financijskog direktora, uloge koju je želio od početka. Predsjednik je postao samo zato jer je dobio odbijenicu i od Massima i od Angelamarija Morattija.

MORATTI THOHIROV GLASNOGOVORNIK

U odsustvu Ericka Thohira Massimo Moratti je bio taj koji je posjetio Appiano Gentile uoči utakmice s Bolognom. Tom je prilikom ostavio još nekoliko zanimljivih izjava: “Istina je, doveo sam puno igrača, pretjerivao sam. Dovodio sam ih radi trenera, momčadi, navijača, ali i radi sebe. Ne možete reći da je svaki bio promašaj.” Na pitanje da li Thohir uistinu može imati jednaku strast kao on rekao je: “Strast se rađa iz interesa i iz žrtve koju netko radi, pa je za njega ona automatska, vjerujem. Sigurno će se roditi i za njega. Meni je žao zbog igrača s kojima sam se zaista vezivao, oni su najljepši dio nogometa. I zbog navijača koji su me uvijek lijepo tretirali, a ja sam uvijek osjećao odgovornost prema njima.” Thohir više misli na marketing? “To nije loše. I ja sam to želio, ali strast bi uvijek prevladala. Nije loše da je više okrenut biznisu, jer strast će uvijek dolaziti od navijača, a oni će ju prenjeti i njemu.”

Moratti se prisjetio Facchettija, Zanettija, Balotellija, sastava koji je donio triplettu, ponovio što misli o Calciopoliju, te opisao odnos s obitelji Agnelli: “Oni su velika obitelj, imaju dužu tradiciju od Morattijevih. Mi smo krenuli ’50-tih. Sa svim Agnellijima, pa i sa Andreom smo imali i imamo zaista iskrene i sjajne odnose, dok se isto ne može reći za Juventus kao klub. To je sasvim druga stvar.”

Inter je u nedjelju otkupio cijelu stranicu Corriere della Sera. Na njoj je velikim žutim slovima stajalo “Grazie presidente Massimo Moratti” uz sliku nasmiješenog Morattija s trofejem Lige prvaka u rukama.

OKO SOKOLOVO

Suđenje Bantija u utakmici Bologne i Intera ocjenjeno je šesticom. Prigovara mu se što kod akcije za gol Bologne, a nakon što je završila (ispravno puštena prednost) nije pokazao žuti karton Taideru, što bi mu bio drugi i samim time isključenje.

Žuti karton Curciju zbog protesta je opravdan kao takav, ali Curci je imao potpuno pravo tako reagirati, jer u akciji zbog koje je Curci protestirao Guarin je bio u debelom zaleđu. Ono nije dosuđeno i Bologna se od gola spasila odličnom intervencijom svog vratara.

Neobjašnjiva dva minuta nadoknade u drugom poluvremenu nakon toliko izmjena i pregršt prekida igre.
Odgovori